Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014 07:29

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τέσσερις "μεγάλοι" ψάχνουν ανάκαμψη - Εράνη, Εθνικός, Τέλλος Αγρας και Μεσσηνιακός δεν έχουν ξεκινήσει καλά

Γράφτηκε από τον

Οι πέντε πρώτες αγωνιστικές της Α' τοπικής είναι λίγες για να γίνουν εκτιμήσει για την τελική πορεία των ομάδων στο μαραθώνιο των 30 αγώνων, ωστόσο αποτελούν ένα καλό δείγμα για να μιλήσουμε για θετική ή αρνητική αφετηρία.


δύο από τα φαβορί για τον τίτλο, ο Πάμισος και η Κυπαρισσία έχουν μπει καλά στο πρωτάθλημα ενώ εξαιρετική εκκίνηση έχουν κάνει ακόμη Πύλος, Απόλλωνας και Δώριο.
Υπάρχουν όμως και παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου που έχουν μπει άσχημα στο πρωτάθλημα και που πρέπει να ανακάμψουν άμεσα αν θέλουν να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι των στόχων τους.
Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα παρότι οι Φιλιατρινοί ξεκίνησαν με στόχο να πρωταγωνιστήσουν ενώ οι «κυανόλευκοι» ήθελαν ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία. Υψηλούς στόχους είχε πριν την σέντρα και ο ανανεωμένος Τέλλος Άγρας που έχει μόνο 4 βαθμούς ενώ και ο Μεσσηνιακός επέστρεψε από την Γ' εθνική στο τοπικό με στόχο να βρεθεί ψηλά στην βαθμολογία, όμως μετά τα πέντε πρώτα ματς έχει μια νίκη και 6 βαθμούς.

Η Εράνη

Η Εράνη έχει βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα καθώς έπαιξε διαδοχικά με Κυπαρισσία εντός (0-0), Πάμισος εκτός (ήττα 1-0), Δώριο (εκτός (ήττα 3-2), Εθνικός εντός (0-0) και Ολυμπιακό εκτός (1-1).
Οι τρεις ισοπαλίες και οι δύο ήττες συνθέτουν σίγουρα ένα ασυνήθιστα κακό απολογισμό για την ιστορική ομάδα η οποία έχει αλλάξει ήδη προπονητή. Ο Κώστας Λυμπερόπουλος παραιτήθηκε μετά την δεύτερη αγωνιστική, ο Δ. Γκότσης κάθισε στον πάγκο για ένα ματς και στην συνέχεια ανέλαβε ο Σταύρος Αντωνόπουλος. Στην συνέχεια το πρόγραμμα της είναι πιο βατό. Στα προσεχή έξι ματς θα παίξει 4 φορές στα Φιλιατρά με Ανδρούσα, Διαβολίτσι, Αρφαρά και Ασπρόχωμα και δύο φορές εκτός με Τέλλο Άγρα και Απόλλωνα.

Ο Εθνικός Μελιγαλά

Αρκετά δύσκολο πρόγραμμα έβγαλε και ο Εθνικός Μελιγαλά του Γιώργου Καλόμαλου που έπαιξε διαδοχικά με Μεσσηνιακό εντός (0-0), Κυπαρισσία εκτός (ήττα 2-1), Πάμισος εντός (ήττα 2-1), Εράνη εκτός (0-0) και Δώριο εκτός (ήττα 3-2). Ο απολογισμός δηλαδή είναι δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Στην προσπάθεια του να ανακάμψει θα παίξει μεγάλο ρόλο το αν θα εκμεταλλευτεί την έδρα του όπου στα επόμενα ματς θα παίξει με Ολυμπιακό, Τέλλο Άγρα και Απόλλωνα. Ενδιάμεσα θα παίξει εκτός με Ανδρούσα, Διαβολίτσι και Αρφαρά.

Ο Τέλλος Άγρας

Αλλαγή στον πάγκο είχαμε νωρίς και στον Τέλλο Άγρα που φέτος έκανε πολλές μεταγραφές με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Ο Αντώνης Μαυρέας έχει λοιπόν αντικαταστήσει ήδη (μετά το δεύτερο μόλις ματς) τον Παναγιώτου στον πάγκο.
Ο Άγρας ξεκίνησε με Πύλο εκτός (ήττα 3-2), Σπερχογεία εντός (ήττα 0-1), Κορώνη εντός (νίκη 2-0), Μεσσηνιακό εκτός (ισοπαλία 0-0) και Κυπαρισσία εντός (ήττα 1-2). Απολογισμός μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες.
Η συνέχεια μάλιστα μόνο εύκολη δεν είναι καθώς περιλαμβάνει αρκετά ντέρμπι αλλά και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στα προσεχή έξι!
Ο Άγρας θα παίξει το επόμενο διάστημα διαδοχικά με Πάμισο εκτός, Εράνη εντός, Εθνικό εκτός, Ολυμπιακό εντός, Ανδρούσα εκτός, Δώριο εκτός.

Ο Μεσσηνιακός

Ο Μεσσηνιακός ανανεώθηκε πολύ μετά τον περσινό υποβιβασμό από την Γ' εθνική, ωστόσο οι άνθρωποι του σίγουρα περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα. Στα πρώτα ματς η ομάδα έχει καλή άμυνα (μόνο ένα γκολ έχει δεχθεί) και κακή επίθεση (μόνο δύο γκολ) αλλά ο συνολικός απολογισμός των 6 βαθμών σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.
Ο Μεσσηνιακός του Ελβιο Μάνα μέχρι τώρα έχει παίξει με Εθνικό εκτός (0-0), Ολυμπιακό εντός (ήττα 0-1), Ανδρούσα εκτός (0-0), Τέλλο Άγρα εντός (0-0), Διαβολίτσι εκτός (νίκη 2-0).
Στην συνέχεια έχει σχετικά καλό πρόγραμμα όπου μπορεί να ανακάμψει αν βελτιώσει την εικόνα του. Συγκεκριμένα στα έξι προσεχή ματς δεν θα βγει από τον Δήμο Καλαμάτας. Θα παίξει διαδοχικά με Απόλλωνα εκτός, Αρφαρά εντός, Ασπρόχωμα εκτός, Πύλο εντός, Σπερχόγεια εκτός και Κορώνη εντός).