Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 19:49

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νέο γήπεδο θέλει ο Πρασσάς (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νέο γήπεδο θέλει ο Πρασσάς (βίντεο)

Η άνοδος στα μεγάλα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το όνειρο του Γιώργου Πρασσά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει όμως ένα ακόμα μεγάλο όνειρο, να φτιάξει σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα στεγάσει τη “Μαύρη Θύελλα”.
“Ψάχνουμε χώρο και χρηματοδότες για την υλοποίηση του σχεδίου μας. Υπάρχουν 2-3 χώροι και σε συνεργασία με τον Δήμο, θα αποφασιστεί ποιος είναι ο κατάλληλος”, δήλωσε ο Γ. Πρασσάς κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο δημαρχείο Καλαμάτας, στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” Θεόδωρο Παπαθεοδωρίδη, προκειμένου ο τελευταίος να υπογράψει Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και του ΤΑΠ Π.Σ. “Η Καλαμάτα”.

Μνημόνιο με το Δήμο για αναζήτηση χώρου και χρηματοδότησης

Σκοπός του Μνημονίου όπως περιγράφεται, είναι η από κοινού αναζήτηση κατάλληλου χώρου, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, για την εγκατάσταση του σωματείου.
“Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν την σχετική τεχνογνωσία, θα συμβάλλει στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, θα είναι συμβατός με τις Πολεοδομικές Ρυθμίσεις και θα είναι εύκολα προσπελάσιμος. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας, από κοινού με το σωματείο, θα συμβάλλει στην αναζήτηση, εξεύρεση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο Γιώργος Πρασσάς δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ για τη σημερινή έδρα της ομάδας, το Δημοτικό Στάδιο, είπε ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε αν ανέβει φέτος η Καλαμάτα, να μπορεί του χρόνου να παίξει εκεί. Τα Παλιάμπελα είναι μία από τις επιλογές για την κατασκευή του γηπέδου, αλλά και του Αθλητικού Κέντρου, που οραματίζεται η δημοτική αρχή και στο οποίο περιλαμβάνεται ακόμα η κατασκευή Παλέ Ντε Σπορ και κολυμβητηρίου.
Ο Γιώργος Πρασσάς αναφέρθηκε και στους στόχους της “Μαύρης Θύελλας” και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για άνοδο.
“Από τότε που ανέλαβα την ομάδα, κάθε χρόνο προσπαθούσαμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Η ομάδα είναι ακόμα καλύτερη από πέρυσι. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, αλλά φέτος έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να ανέβουμε”, δήλωσε, ενώ για το σημερινό ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα είπε: “Πιστεύω να προκριθούμε. Είμαστε γηπεδούχοι και έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες”.

Τι είπε για τη στήριξη σε Πτωχό

Η ΠΑΕ Καλαμάτα εξέφρασε ως γνωστόν, με ανακοίνωση ανοιχτά τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις του φίλαθλου κόσμου της ομάδας. Ο Γιώργος Πρασσάς ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ως εξής: “Ανεξαρτήτως κομματικής θέσεως, εγώ είμαι ένας Ελληνας του εξωτερικού, Μεσσήνιος. Πρώτος μου σκοπός, είναι να υποστηρίζω πάντα τους συμπατριώτες μου. Ο κ. Πτωχός είναι Μεσσήνιος και τον στηρίζω σαν συμπατριώτη, όχι με ποιο κόμμα είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σχέση. Και αυτός είναι ο λόγος που το έκανα. Σκοπός μου ήταν να στηρίξω τον συμπατριώτη μας”.