Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 12:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 0-2: Ανώμαλη... προσγείωση ενώπιον 2.000 φιλάθλων (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 0-2: Ανώμαλη... προσγείωση ενώπιον 2.000 φιλάθλων (φωτό & βίντεο)

Αήττητο ήταν και πάει. Η Καλαμάτα γνώρισε χθες την πρώτη ήττα στη Super League 2 και μάλιστα εντός έδρας με 2-0 από τα Χανιά και συγκατοικεί με τους Κρητικούς στο ρετιρέ του β' ομίλου.

Tα Χανιά πήραν τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής της 4ης αγωνιστικής, με απόλυτα κυνικό τρόπο, σκοράροντας στο ξεκίνημα και στο τέλος του β΄ ημιχρόνου. Ο Μάναλης με πέναλτι στο 50' άνοιξε το σκορ και ο Μάνος, που είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση του σκόρερ, με σουτ στο 87' σφράγισε τους τρεις βαθμούς για την κρητική ομάδα, που δεν είχε άλλη ευκαιρία στον αγώνα.
Η "Μαύρη Θύελλα" , η οποία μετρούσε 3 νίκες με 10 γκολ ενεργητικό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έμεινε άσφαιρη και γνώρισε ήττα - πισωγύρισμα.
Αφενός γιατί έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην κορυφή και αφετέρου γιατί απογοήτευσε τον κόσμο της, καθώς στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν πάνω από 2.000 φίλαθλοι και μετά το 0-2 αρκετοί αποχώρησαν. Η αλήθεια είναι ότι το διπλό, με βάση την εικόνα του αγώνα, δεν αποδίδει δικαιοσύνη.
Η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας, τις περισσότερες τελικές, αλλά της έλειψε το πάθος, η δύναμη και το καθαρό μυαλό. Μετά το 0-1 αποσυντονίστηκε και επιχείρησε να ισοφαρίσει με ανορθόδοξο τρόπο. Τα Χανιά έπαιξαν σφιχτά, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα. Καθυστέρησαν πάρα πολύ και οι αλλαγές από τον πάγκο (Ρόβας και Καμπράλ μπήκαν στο 86'), ενώ ήταν ακατανόητη η αντικατάσταση του Ακόστα, που στο πρώτο ημίχρονο είχε τις δύο από τις τρεις καλές στιγμές των γηπεδούχων και είναι από τους λίγους παίκτες, που μπορούν να πάνε στην ατομική ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι στο 71' αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Αρίμπας, ο οποίος έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι, ενώ εκτός ήταν ο τραυματίας Κάνιας.

Δύο αλλαγές στην 11άδα

Οι εννέα από τους 11 που ξεκίνησαν στο Αιγάλεω, παρατάχθηκαν και κόντρα στα Χανιά. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Ραπόσο και Μπενίτεζ αντί των Μόζερ και Κάνιας..Ο Γιαννίκογλου υπερασπίστηκε την εστία, ο Ραπόσο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Βαλεριάνος το αριστερό. Αρίμπας και Παπατόλιος συνέθεσαν και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ματέους Αλβες και Μπενίτεζ ήταν στον άξονα και οι Ακόστα (αριστερά) και Πασάς (δεξιά) στις πτέρυγες. Ο Τάτος είχε επιτελικό ρόλο, με τον Μπαράλες στην κορφή της επίθεσης.

Χωρίς συγκινήσεις το πρώτο μέρος

Η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας, με τα Χανιά να περιμένουν στο μισό γήπεδο. Το πρώτο 45λεπτο πήγε στη δύναμη, στις μονομαχίες και σε αργό τέμπο. Ο Ακόστα είχε την καλύτερη στιγμή στο 29' με το τεχνικό πλασέ εκτός περιοχής, που πέρασε πάνω από το δοκάρι
Ο Μεξικάνος απείλησε και στο 36' με πλασέ μέσα από την περιοχή, που μπλόκαρε ο Καλογεράκης. Αυτές οι δύο φάσεις και μια κεφαλιά του Μπαράλες στο 14' από το ύψος του πέναλτι, που πέρασε άουτ, ήταν ότι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τους Κρητικούς να είναι τελείως ακίνδυνοι επιθετικά.

Ανέλπιστο προβάδισμα

Τα Χανιά ευτύχησαν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 50, όταν σε μια ανύποπτη φάση η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ραπόσο από σέντρα του Μανουσάκη και ο διεθνής διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Μάναλης νίκησε τον Γιαννίκογλου κάνοντας το 0-1. Στο 53' ο Τάτος με φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, ανάγκασε τον Καλογεράκη να αποκρούσει σε κόρνερ.
Εξι λεπτά αργότερα από φάουλ του Μπενίτεζ, ο προωθημένος Αρίμπας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 66' μπήκαν οι Γρίβας και Κατάλντι και Γρίβας αντί τω Μπενίτεζ και Ακόστα, ενώ στο 71' τα Χανιά άλλαξαν σέντερ φορ, με τον έμπειρο Μάνο να παίρνει τη θέση του Μάναλη.
Η Καλαμάτα προσπαθούσε, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την εστία των Χανίων, που έπαιζαν πλέον με άλλη ψυχολογία. Ρόβας και Καμπράλ μπήκαν στο 86' για να τονώσουν την επίθεση της Καλαμάτας, αλλά οι όποιες ελπίδες έσβησαν στο επόμενο λεπτό.
Ο Μάνος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 0-2.

Ενταση στο φινάλε

"Αναψαν" τα αίματα στο φινάλε της αναμέτρησης, με παράγοντες των Χανίων και άνδρες της ασφαλείας τους να έχουν φραστικό επεισόδιο με φιλάθλους της Καλαμάτας στα επίσημα, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν και παράγοντες της "Μαύρης Θύελλας" και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Εντονη λογομαχία με τον κ. Βρέντζο, παράγοντα των Χανίων, είχε και ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος, που βρέθηκε χθες στο Στάδιο και ο λόγος ήταν οι ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει οι Κρητικοί παραμονές του αγώνα για τη μη τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι, αλλά και τη διαιτησία.
* Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η Καλαμάτα βράβευσε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Λεωνίδα Δαμιανάκο, ο οποίος αγωνίστηκε στη "Μαύρη Θύελλα" από το 1970 έως το 1978. Την βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Ραπόσο, Αρίμπας (71' λ.τρ. Κωστούλας), Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ματέους Αλβες (86' Ρόβας), Μπενίτεζ (66' Κατάλντι), Τάτος, Ακόστα (66' Γρίβας), Πασάς (86' Καμπράλ), Μπαράλες.
ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Νίκολιτς (59' Κατσούρι), Σιλά (74' Σερβιλάκης), , Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Ντίαζ, Λεμονής, Μπουρσέλης (59' Τσέλιος), Μούλερ (46' Ελευθεριάδης), Μάναλης (71' Μάνος), Μανουσάκης.