Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 10:37

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Τα Χανιά της “έσπασαν” και φέτος το αήττητο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Τα Χανιά της “έσπασαν” και φέτος το αήττητο

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η “Μαύρη Θύελλα” γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική, με δράστη ξανά τα Χανιά.

Αυτή τη φορά όμως εντός έδρας, με γκολ των Μάναλη (πέναλτι στο 50’) και Μάνου (87’).
Ο Μάναλης είχε σκοράρει και στην περσινή ήττα της Καλαμάτας στις 27 Νοεμβρίου του 2022, πάλι με πέναλτι στο 31ο λεπτό. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ που δέχτηκε η μεσσηνιακή ομάδα στη Super League 2, με τη διαφορά ότι την περασμένη σεζόν είχε απολογισμό 2 νίκες και μία ισοπαλία, μέχρι τον αγώνα στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, νίκησε εντός με 2-0 τον Ηρόδοτο, με το ίδιο σκορ στο Ρέντη τον Ολυμπιακό Β’ και έμεινε στο 0-0 με την Παναχαϊκή στο Στάδιο.
Φέτος αντιμετώπισε στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό Β’, περνώντας σαν σίφουνας από το ΟΑΚΑ με 4-1 και τη δεύτερη αγωνιστική νίκησε εντός με 3-1 το νεοφώτιστο Γιούχτα. Την 3η αγωνιστική πέρασε… αέρας και από το Αιγάλεω (0-3), για να έρθει την Κυριακή η ήττα με 0-2 από τα Χανιά, που έπιασαν την Καλαμάτα στην πρώτη θέση.
Αν μάλιστα κερδίσει η Καλλιθέα σήμερα τον Παναθηναϊκό Β’ σε εξ αναβολής ματς, τότε η μεσσηνιακή ομάδα θα πέσει από την κορυφή.
Οπως και να ‘χει, το ζητούμενο για τη “Μαύρη Θύελλα” είναι να αντιδράσει και να επιστρέψει στις επιτυχίες στη νέα εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Ηλιούπολη, που πέρυσι είχε φύγει νικήτρια από την Καλαμάτα, με γκολ του καλαματιανού Μιχάλη Μπαστακού. Η αθηναϊκή ομάδα έχει μάλιστα 7 βαθμούς στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Η νίκη είναι απαραίτητη για να επέλθει η ηρεμία και να ανέβει και η ψυχολογία όλων, διότι είναι αλήθεια ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα στο πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι της σεζόν με τα Χανιά.
Ενδεικτικό, ότι μετά το 0-2, αρκετοί αποχώρησαν από τις εξέδρες και την Κυριακή το γήπεδο είχε πάνω από 2.000 φιλάθλους, μιας και οι τρεις διαδοχικές νίκες είχαν φέρει ενθουσιασμό. Μια ήττα βέβαια δεν σημαίνει ότι ήρθε και η καταστροφή και οι παίκτες της Καλαμάτας θα προσπαθήσουν να δείξουν, αρχής γενομένης με την Ηλιούπολη ότι το 0-2 με τα Χανιά ήταν μια κακή παρένθεση. Να σημειωθεί ότι την 6η αγωνιστική υπάρχει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό και η Καλαμάτα θέλει να πάει σε αυτό, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς.

Η οικογενειακή κερκίδα

Οικογενειακή κερκίδα λειτούργησε προχθές για πρώτη φορά στο ματς της Καλαμάτας με τα Χανιά, με τη μεσσηνιακή ομάδα να εκφράζει την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση του κόσμου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “ Στο χθεσινό παιχνίδι, το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας γέμισε από γιορτινές εικόνες, με τους μικρούς φίλους της Μαύρης Θύελλας να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και να γεμίζουν την Οικογενειακή Κερκίδα – One Family! Ευχαριστούμε θερμά τον συνεργάτη μας TOYCITY για την υποστήριξη στο εγχείρημα της ΠΑΕ Καλαμάτα να γεμίσει το γήπεδο με μικρά παιδιά και οικογένειες! Σας περιμένουμε και στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια μας, καθώς η δράση θα συνεχιστεί”.