Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 10:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες με Ηλιούπολη

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες με Ηλιούπολη

“Παρέλαση” στο… γήπεδο θα κάνει σήμερα η Καλαμάτα, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2, συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική στο δεύτερο όμιλο.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα υποδεχτεί στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο την Ηλιούπολη (ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Sl2 στο ΥouTube).
Πρόκειται για το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, με την Καλαμάτα να προέρχεται από την ήττα με τα Χανιά (0-2) και να ψάχνει την επιστροφή στις νίκες, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της Καλλιθέας, που την ίδια ώρα παίζει στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” με το Αιγάλεω.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχασε την περασμένη Κυριακή το αήττητο και την πρώτη θέση και δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες ενώπιον του κοινού της, όντας στο -1 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα και ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με τα Χανιά. Οι Κρητικοί έχουν θεωρητικά το πιο εύκολο έργο αυτή την αγωνιστική, αφού υποδέχεται την αδύναμη Παναχαϊκή, ενώ ο Ιωνικός παίζει στη Ρόδο με το Διαγόρα.
Η Καλαμάτα θέλει να αποδείξει ότι η ήττα από τα Χανιά, ήταν μια σύντομη παρένθεση και να πάρει το τέταρτο φετινό τρίποντο και μαζί ψυχολογία για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 6η στροφή παίζουν μεταξύ τους και η Καλλιθέα με τα Χανιά. Ως εκ τούτου, οι ανταγωνιστές για τον τίτλο θα έχουν απώλειες βαθμών και η “Μαύρη Θύελλα” θέλει να τις εκμεταλλευτεί, κερδίζοντας αρχικά σήμερα την Ηλιούπολη και ψάχνοντας ένα μεγάλο διπλό στη Νεάπολη.
Η Ηλιούπολη δεν έχει βλέψεις πρωταθλητισμού, αλλά εκτός έδρας είναι αήττητη νικώντας στη Λευκάδα με 2-1 τον Τηλυκράτη και παίρνοντας ισοπαλία (0-0) στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό Β’. Εντός έδρας νίκησε την περασμένη Κυριακή με 1-0 στο φινάλε το Διαγόρα και έχει ηττηθεί με 3-0 από τον Ιωνικό, με τον οποίο ισοβαθμεί στην 4η θέση με 7 βαθμούς. Σκοράρει δύσκολα (3 γκολ), αλλά με εξαίρεση τον αγώνα με τους Νικαιώτες δεν δέχεται και εύκολα γκολ (4 τέρματα) και η Καλαμάτα, που είχε σκοράρει 10 φορές στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, θα πρέπει να βρει τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα. Πέρυσι η Ηλιούπολη είχε φύγει νικήτρια από το Στάδιο με γκολ στα τελευταία λεπτά του Καλαματιανού επιθετικού Μιχάλη Μπαστακού.
Αγωνιστικά, ο Περικλής Αμανατίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του, όχι μόνο σήμερα, αλλά και για πολλούς ακόμα αγώνες τον Ισπανό μέσο Χοσέ Κάνιας που υπέστη θλάση βαριάς μορφής, ενώ τραυματίας είναι και ο συμπατριώτης του αμυντικός, Αρίμπας.

Η αποστολή της Καλαμάτας αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές: Μέντες, Γιαννίκογλου, Κωστούλας, Ραπόζο, Μόζερ, Δημόπουλος, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Κωνσταντινόπουλος, Μπενίτες, Κατάλντι, Καραγκούνης, Ματέους, Πασάς, Τάτος, Ακόστα, Καμπράλ, Αρναρέλλης, Γρίβας, Ρόβας, Μπαράλες

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο

Σάββατο

Ολυμπιακός Β' – Τηλυκράτης Λευκάδας
Γιούχτας - Παναθηναϊκός Β'
Αιγάλεω - Καλλιθέα
Καλαμάτα - Ηλιούπολη
Χανιά – Παναχαϊκή

Κυριακή

Διαγόρας – Ιωνικός
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ, εκτός από το Ολυμπιακός Β’ – Τηλυκράτης Λευκάδας (4 μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγωνιστικές)
1. Καλλιθέα 5-2 10
2. Χανιά 9-3 9
-. Καλαμάτα 10-4 9
4.Ιωνικός 5-4 7
-. Ηλιούπολη 3-4 7
6 .Γιούχτας 5-5 6
-. Διαγόρας 5-5 6
8 Παναθηναϊκός Β΄ 4-8 3
-. Τηλυκράτης 2-6 3
-. Αιγάλεω 2-6 3
11.Παναχαϊκή 1-5 1
12. Ολυμπιακός Β΄ 6-5 -5
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με - 10 βαθμούς.