Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2014 09:24

Εξοδοι κινδύνου για Πάμισο και Κυπαρισσία - εμβόλιμη αγωνιστική αύριο στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον


ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Εξοδοι κινδύνου για
Πάμισο και Κυπαρισσία

Εμβόλιμη αγωνιστική  αύριο Τετάρτη στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, με τους πρωτοπόρους Πάμισο και Κυπαρισσία να δοκιμάζονται εκτός έδρας από Διαβολίτσι και Απόλλωνα, αντίστοιχα.  Η ομάδα της Μεσσήνης μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με τη ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξει το "7 στα 7" για να μείνει στην κορυφή.


Από νίκη σε νίκη βαδίζει και η Κυπαρισσία που θα παίξει όμως με τον φορμαρισμένο Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος αγνοεί ακόμα την ήττα… εντός αγωνιστικού χώρου και θεωρητικά ο ΑΟΚ έχει πιο δύσκολο έργο από ότι ο Πάμισος.
Η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει και το τριφυλιακό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και την Εράνη, που δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και θέλουν τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.
Αντίθετα,  το Δώριο εντυπωσιάζει (5 διαδοχικές νίκες και μάλιστα με… τριάρες) και έχει την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό να εδραιωθεί στην πρώτη 4άδα.
Ο 5ος της βαθμολογίας Τσικλητήρας θα φιλοξενηθεί από την 6η Σπερχογεία σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.
Σημαντικά ματς και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με την Κορώνη που είναι τελευταία να υποδέχεται στο γήπεδο της Λογγάς το προτελευταίο Ασπρόχωμα. Στην Ανδρούσα η ομώνυμη ομάδα θα παίξει με τον Εθνικό Μελιγαλά που έχει ένα βαθμό παραπάνω, ενώ στο Ασπρόχωμα ο Μεσσηνιακός (6 βαθμοί) θα αναμετρηθεί με τον αήττητο εκτός έδρας Αστέρα Αρφαρών (5 βαθμοί).
Να σημειωθεί ότι η αυριανή είναι η δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική μέσα στον Οκτώβριο (είχε προηγηθεί η 3η στις 8 του μήνα), ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί κανονικά η 8η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Απόλλωνας Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας"
Διαβολίτσι - Πάμισος
Γήπεδο Διαβολιτσίου
Μεσσηνιακός - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Ασπροχώματος
Τέλλος Αγρας - Εράνη
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Ακρίτας Κορώνης - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Λογγάς
Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Ανδρούσας
Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς"
Δώριο - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Δωρίου
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 το μεσημέρι


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 6 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    14-1    18
2. Κυπαρισσία    10-2    16
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    17-6    15
-. Δώριο    15-7    15
5. Τσικλητήρας Πύλου    9-8    12
6. Σπερχογεία    8-7    9
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    5-9    7
8. Εράνη    5-5    6
-. Μεσσηνιακός    2-3    6
10. Εθνικός Μελιγαλά    8-8    5
-. Αστέρας Αρφαρών    7-10    5
-. Διαβολίτσι    7-13    5
13. Τέλλος Αγρας    6-7    4
-. Ανδρούσα    3-11    4
-. Ασπρόχωμα    4-13    4
16. Ακρίτας Κορώνης    3-13    2 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).


ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ντέρμπι φορμαρισμένων στο "Γ. Λουκαρέας"

Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας, ο Απόλλωνας και η Κυπαρισσία θα αναμετρηθούν αύριο μεταξύ τους. Οι γηπεδούχοι μετρούν 5 νίκες σε έξι αγωνιστικές, όσες και η Κυπαρισσία αλλά έχουν ένα βαθμό λιγότερο λόγω της γνωστής ιστορίας με την ένσταση του Τσικλητήρα Πύλου.  Ο ιστορικός σύλλογος πραγματοποιεί ονειρεμένο ξεκίνημα και απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή, ενώ πέρυσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Η Κυπαρισσία έχει 2 βαθμούς λιγότερους από τον Πάμισο και θέλει το διπλό ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή ή και ενδεχομένως να βρεθεί σ' αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλαματιανοί έχουν σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, ενώ ο ΑΟΚ μετρά πέντε διαδοχικές νίκες μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Εράνη.
Η τελευταία το 3-0 της Κυριακής με το Διαβολίτσι. Ο Απόλλωνας προέρχεται από το άνετο 2-0 επί του Μεσσηνιακού, όπου σκόραρε ξανά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μάριος Μπιτσάνης (8 γκολ), στον οποίο ποντάρει πολλά αύριο ο Γιώργος Γρηγορόπουλος.
Στον αντίποδα ο Αλέξης Μαντζούνης γνωρίζει τα προτερήματα και τις αδυναμίες του αντιπάλου και προσμένει από τους παίκτες του ένα ακόμα τρίποντο.


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Με ψυχολογία για το "7 στα 7"

Στο Διαβολίτσι θα μεταβεί την Τετάρτη ο Πάμισος για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Οι πρωτοπόροι προέρχονται από την άνετη νίκη με 2-0 επί του Τέλλου Αγρα, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα με 3-0 από την Κυπαρισσία.
Η ομάδα της Μεσσήνης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να κάνει το "7 στα 7" με το οποίο θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάμισος έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μόλις ένα γκολ) και το ματς εξαρτάται από τη δική του απόδοση.
Ο ΑΟΔ καλείται να αντιμετωπίσει μία ακόμα ομάδα που έχει βλέψεις για τον τίτλο και το αρνητικό σε μια εποχή που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσει για αξιοπρεπή εμφάνιση και ότι βγει., καθώς είναι χαμηλά στη βαθμολογία και έχει ανάγκη τους βαθμούς.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Θέλουν να "ρεφάρουν¨

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θέλει ο Μεσσηνιακός στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Οι "πράσινοι" γνώρισαν το Σάββατο τη δεύτερη φετινή τους ήττα από τον Απόλλωνα και δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο διπλό στο Διαβολίτσι. Αυτό ήταν και το μόνο ματς στο οποίο βρήκαν δίχτυα και αυτή η επιθετική αφλογιστία έχει ως συνέπεια την 9η θέση στο πρωτάθλημα με μόλις 6 βαθμούς.
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας δεν έχει χάσει στα δύο εκτός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, αλλά δεν έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδό του (4 αγώνες)  και τούτο τον κρατά στις χαμηλές θέσεις. Η ομάδα των Αρφαρών θα ψάξει τη νίκη ώστε να ρεφάρει το εντός έδρας 1-1 με τον Ακρίτα Κορώνης.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΡΑΝΗ
Χωρίς περιθώρια οι γηπεδούχοι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τριφυλιακό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και την Εράνη. Οι δύο ομάδες δεν δικαιώνουν μέχρι στιγμής τις προσδοκίες του καλοκαιριού έχοντας  4 και έξι βαθμούς αντίστοιχα σε έξι αγωνιστικές. Η Εράνη πήρε "οξυγόνο" με το 3-0 επί της Ανδρούσας, αλλά αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη της και χρειάζεται σερί για να ξεφύγει από τα χαμηλά.
Σε χειρότερη θέση είναι ο Αγρας, καθώς περνά στη βαθμολογία μόνο τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης και δεν έχει περιθώρια για απώλειες, μετά τις ήττες από Κυπαρισσία και Πάμισο.


ΚΟΡΩΝΗ - ΑΣΠΟΧΩΜΑ
Ματς - εξάποντο" για την παραμονή

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχει για Κορώνη και Ασπρόχωμα το αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι. Οι δύο νεοφώτιστοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.
Ο Ακρίτας δεν έχει μάλιστα ακόμα νίκη, ενώ το Ασπρόχωμα την αγνοεί από την πρεμιέρα. Την περασμένη αγωνιστική οι τυπικά γηπεδούχοι αύριο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Αρφαρών και το Ασπρόχωμα έμεινε στο 0-0 με τη Σπερχογεία.


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
"Καίγονται" και οι δύο για τη νίκη


Από τη 2η αγωνιστική όταν και επικράτησε εκτός έδρας του Ακρίτα Κορώνης έχει να νικήσει η Ανδρούσα που μετρά τρεις σερί ήττες. Ως εκ τούτου η νίκη στη αναμέτρηση με τον Εθνικό Μελιγαλά κρίνεται μονόδρομος για να ξεκολλήσει από τους 4 βαθμούς.  Ανάλογος είναι και ο στόχος των φιλοξενούμενων, που έχουν μόλις ένα βαθμό παραπάνω από την αυριανή αντίπαλό τους.
Η ομάδα του Μελιγαλά θα αγωνιστεί πάντως με καλή ψυχολογία, καθώς το Σάββατο πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 4-1 επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Αμφίρροπο ματς με φόντο την 4άδα


Η Σπερχογεία ξεκίνησε με "2 στα 2" το πρωτάθλημα, αλλά τα διπλά  με Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα είναι οι μοναδικές μέχρι σήμερα νίκες της. Ακόμα δεν έχει νικήσει στην έδρα της και θέλει να τερματίσει το σερί κόντρα στον Τσικλητήρα. Με νίκη οι "ταύροι" θα φθάσουν την ομάδα της Πύλου στην 5η θέση της βαθμολογίας και θα διατηρηθούν κοντά στην 4άδα. Εκεί όπου θέλει να βρεθεί πάλι ο Τσικλητήρας, ο οποίος υποχώρησε 5ος μετά την ήττα από το Δώριο.
Ο φιλόδοξος σύλλογος καλείται να "ρεφάρει" την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα σε μια δύσκολη πάντως έδρα και χωρίς τον τιμωρημένο Δούνια.

ΔΩΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με κεκτημένη ταχύτητα για το 6ο σερί τρίποντο


Ασταμάτητο δείχνει το Δώριο που πέρασε σαν… σίφουνας και από την Πύλο (3-0 τον Τσικλητήρα). Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου μετρά πέντε διαδοχικές νίκες και απέχει μόλις 3 βαθμούς από τον πρωτοπόρο της Α' τοπικής Πάμισο. Το εντυπωσιακό είναι ότι σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια από τρεις φορές και με κεκτημένη ταχύτητα θέλει να νικήσει αύριο και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από τη βαριά ήττα στο Μελιγαλά και καλούνται σε λίγες μέρες να δώσουν ένα ακόμα απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι, όπου θα ψάξουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να ανέβουν ψυχολογικά.