Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 12:00

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-2: Εχασε δικό της παιχνίδι!

Γράφτηκε από τον
ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-2: Εχασε δικό της παιχνίδι!

Πέντε γκολ, τρία δοκάρια, μία αποβολή και εναλλαγή συναισθημάτων είχε το χθεσινό ντέρμπι στη Νεάπολη, ανάμεσα στον Ιωνικό και την Καλαμάτα, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 3-2.

H "Μαύρη Θύελλα" παρότι προηγήθηκε με 0-2 πριν το πρώτο ημίωρο, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, γνωρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας ήττα στη Super League 2 και δεύτερη στο πρωτάθλημα, ύστερα από αυτή με τα Χανιά στο Στάδιο. Ετσι θα υποχωρήσει σήμερα από την κορυφή του β' ομίλου, με δεδομένο ότι η Καλλιθέα (11 βαθμούς) φιλοξενεί τα Χανιά (12 βαθμούς) που ισοβαθμούν με την μεσσηνιακή ομάδα στην πρώτη θέση. Στον αντίποδα ο Ιωνικός μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την Καλαμάτα, που έχασε και το δεύτερο ντέρμπι με ανταγωνιστή για τον τίτλο, αυτή τη φορά με απίστευτο τρόπο.

Αφενός γιατί πέταξε προβάδισμα δύο τερμάτων από τα γκολ των Ακόστα και Τάτου και αφετέρου γιατί οι γηπεδούχοι από το 71' και ενώ το σκορ ήταν 2-2, έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάνκολα. Παρ' όλα αυτά βρήκαν τρίτο γκολ στο 93' με τον Σαλαζάρ. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Ακόστα είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι για να κάνει το 2-3, το δεύτερο χθες για τη "Μαύρη Θύελλα",αφού στο 62' ο Παπατόλιος είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη. Δοκάρι είχε και ο Ιωνικός (κάθετο) στο 35' με τον Ντε Βινσέντι.
Η "Μαύρη Θύελλα" άνοιξε το σκορ στο 14' με το σουτ του Ακόστα και στο 24' ο Τάτος επίσης με σουτ έκανε το 0-2. Οι δύο παίκτες είχαν βρει δίχτυα και στη νικηφόρα πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό Β' στο ΟΑΚΑ. Ο Ιωνικός, αφού προειδοποίησε στο 35' με το δοκάρι του Ντε Βινσέντι, μείωσε σε 1-2 στο 38' με τον Ντάουντα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-2.
Με το ξεκίνημα του β' μέρους και συγκεκριμένα στο 50', ο Ντάουντα και πάλι βρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Καλαμάτα ξύπνησε στη συνέχεια, αλλά στο 62' η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Παπατόλιο και σταμάτησε στο δοκάρι, στο σουτ που επιχείρησε ο παίκτης των φιλοξενούμενων. Στο 71' ο ρέφερι Φωτιάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κάνκολα, που πήγε με τις τάπες πάνω στον Πασά και η "Μαύρη Θύελλα" με αριθμητικό πλεονέκτημα αύξησε την πίεση της, για να βρει το γκολ της νίκης. Το άγγιξε στο 88' με το σουτ του Ακόστα, αλλά στο 93' ο Σάλαζαρ με σουτ έδωσε την ανέλπιστη νίκη στον Ιωνικό.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Αγριμάκης, Τζανακάκης, Σόουζα, Ζάχαβι, Τασούλης, Κάνκολα, Οικονομίδης (61′ Γκίνη, 75′ λ.τ Σερπέζης), Ντε Βινσέντι, Γιακουμάκης (82′ Γκοράνοφ), Σαλαζάρ, Ντάουντα (82′ Ζοάο Σίλβα).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Κωστούλας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ραπόζο, Μπενίτες (87' Aρναρέλλης), Ματέους, Τάτος, Ακόστα, Πασάς, Μπαράλες (12′ λ.τ Ρόβας, 69′ Κατάλντι).

Αμανατίδης: "Ηρθε μια μεγάλη σφαλιάρα, αλλά η εικόνα ήταν καλή"

Με άδεια χέρια επιστρέφει από τη Νεάπολη η Καλαμάτα, χάνοντας με 3-2 από τον Ιωνικό. Ο Περικλής Αμανατίδης μετά το ματς δήλωσε ότι ήταν μια μεγάλη σφαλιάρα η ήττα, αλλά εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της "Μαύρης Θύελλας". Στο αρχικό του σχόλιο ο προπονητής της μεσσηνιακής ομάδας είπε:
"Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας. Δεν είναι μόνο το 0-2, είναι γενικά ο έλεγχος του παιχνιδιού. Από μια φάση, έβαλε ένα γκολ ο Ιωνικός και ουσιαστικά τους κράτησε ζωντανούς ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε, ότι επειδή ήμασταν καλύτεροι, δεν θα αλλάξουμε κάτι στο παιχνίδι. Θα συνεχίσουμε με τον τρόπο που το προσεγγίσαμε. Πρέπει να χάσαμε πάνω από 7-8 ευκαιρίες, μαζί με τα 2 δοκάρια. Η εικόνα του παιχνιδιού είναι ότι θα τελείωνε 2-2 και θα είχαμε εμείς, ένα πολύ μεγάλο παράπονο για τις απίστευτες ευκαιρίες που χάσαμε. Σαν μην έφθανε αυτό, πάνω στην απελπισία μια ομάδα, έκανε ένα διώξιμο και ουσιαστικά έγινε μια κακή εκτίμηση από τους παίκτες μας και μπήκε και ένα τρίτο γκολ. Εκεί δηλαδή που θα παίρναμε ένα πόντο και θα λέγαμε, γιατί δεν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι, χάσαμε για να έρθει μια μεγάλη σφαλιάρα στην ομάδα μας".
Ο Περικλής Αμανατίδης τόνισε στη συνέχεια ότι: "Θα πρέπει να αξιολογήσουμε αν ήταν καλή η Καλαμάτα. Η Καλαμάτα έκανε κάποια λάθη, γι' αυτό και έφυγε αυτά τα γκολ. Ηταν καλή όμως και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γκρεμίσει την εικόνα της, ούτε να αποδομηθούν αυτά τα παιδιά. Αυτός που είναι να πάρει την ευθύνη, θα την πάρει. Αν αλλάξει κάτι στο θέμα του εγωισμού, είναι για πολλά πράγματα και μπορεί αυτό το γκρουπ να είναι στις πρώτες θέσεις και να δώσει τη μάχη στα μπαράζ". Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η Καλαμάτα έχασε τα δύο ντέρμπι με τους ανταγωνιστές για τον τίτλο και ενώ έχει κερδίσει τα υπόλοιπα παιχνίδια απάντησε: "Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν κακή με Χανιά και Ιωνικό. Δεν με προβληματίζει, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα. Της έλειπε η συγκέντρωση σε κάποιες φάσεις. Η συνολική εμφάνιση όμως ήταν καλή. Θέλει περισσότερη δουλειά και να ανταπεξέλθουν οι παίκτες προσωπικότητες".