Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 13:58

«Κρατάει» η Σάντος, πρόκριση για Γκλάντμπαχ

Γράφτηκε από τον

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να απουσιάζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας που διανύουμε, ωστόσο το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Την Τετάρτη ξεχωρίζουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές στο Καμπιονάτο, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονται οκτώ παιχνίδια, και το Βέλγιο, αλλά και οι αγώνες Κυπέλλου σε Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία και Βραζιλία, μεταξύ άλλων.

 

Παράλληλα, το Betarades.gr χαρίζει μία διπλή πρόσκληση για τον αγώνα της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη (30/10) στο ΟΑΚΑ! Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν e-mail έως αύριο (30/10) στις 17:00. 

«Κρατάει» η Σάντος

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τον αγώνα Κρουζέιρο – Σάντος για το Κύπελλο Βραζιλίας, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +1 γκολ της Σάντος σε απόδοση 1.95 (ασιατικό χάντικαπ, το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Σάντος, αν η Σάντος ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Το γεγονός ότι έπαιξε με κάποιες σημαντικές απουσίες στην ενδεκάδα της, λίγο έλειψε να στερήσει την πρόκριση στην Κρουζέιρο στα ημιτελικά. Είχε επικρατήσει στα προημιτελικά με 1-0 εντός έδρας της Α ΜΠΕ ΣΕ Νατάλ της δεύτερης κατηγορίας και σε συνδυασμό με την ήττα 3-2 εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά και να βρει μπροστά της τη Σάντος. Τον τελευταίο καιρό η πρωταθλήτρια Βραζιλίας έχει σταματήσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της μετρώντας μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία της παιχνίδια, όμως δεν παύει να θεωρείται φαβορί και για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Την πιο εύκολη πρόκριση πήρε για τα ημιτελικά η Σάντος, από την άλλη, που αφού επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας της Μποταφόγκο, τη διέλυσε στον εντός έδρας επαναληπτικό με 5-0 και το όνειρο για κατάκτηση του κυπέλλου και έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες μέσω αυτού συνεχίζεται. Μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα, η ομάδα απ’ το Σάο Πάολο έχει απομακρυνθεί απ’ την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες και έτσι αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο ρεαλιστικό το σενάριο να φτάσει στο στόχο της με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

Προκρίνεται η Γκλάντμπαχ

Επόμενη επιλογή, από το Κύπελλο Γερμανίας και τον αγώνα Άιντραχτ Φρανφκούρτης – Γκλάντμπαχ, στον οποίο θα πάμε με την πρόκριση της Γκλάντμπαχ σε απόδοση 1.80. Δίχως αμφιβολία, ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής στη Μπουντεσλίγκα και ίσως σε ολόκληρη τη σεζόν, το εντός έδρας παιχνίδι της Άιντραχτ με τη Στουτγκάρδη, όπου η ίδια βέβαια δέχτηκε πικρή ήττα με 5-4. Εννιά γκολ, τρεις ανατροπές, φοβερός ρυθμός, τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς; Σε ό,τι αφορά βέβαια το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ έκανε ένα άνευ προηγουμένου χαρακίρι, αφού "επέστρεψε" από το 1-3, το γύρισε σε 4-3 και στο τελευταίο δεκάλεπτο "αυτοκτόνησε"! Εξαιρετική επιθετικά σε ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά αμυντικά συνεχίζει να είναι... παιδική χαρά και τα έντεκα γκολ που έχει δεχτεί στα τρία τελευταία της παιχνίδια μιλούν από μόνα τους!  Δεν... μάσησε, από την άλλη πλευρά, απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν και κατάφερε να διατηρήσει το φετινό της αήττητο η Γκλάντμπαχ, που μετά από εννιά αγωνιστικές έχει απολογισμό 4-5-0 και παραμένει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -4 από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Έπαιξε έξυπνα το συγκρότημα του Φαβρ, αν κι έδειξε να μπαίνει φοβισμένα, στην επανάληψη ξεθάρρεψε, βγήκε μπροστά και είχε όλα τα φόντα για να βρει κάποιο γκολ, όμως οι προσπάθειές της σταμάτησαν στον εκπληκτικό Νόιερ. Θεωρούμε ότι σήμερα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και θα καταφέρει να την πάρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Δε χάνει η Πάρμα

Συνεχίζουμε με το ματς Τορίνο – Πάρμα για την ιταλική Serie A, με την πρότασή μας να είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.20. Τρεις νίκες μετράει στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις η Τορίνο, με τη μία, όμως, από αυτές να είναι στα πλαίσια του Καμπιονάτο. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Τζαμπιέρο Βεντούρα επικράτησε της Ουντινέζε 1-0 εντός έδρας για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ιταλίας, ενώ κέρδισε την Κοπεγχάγη (1-0 εντός έδρας) και την Ελσίνκι (2-0 εντός έδρας) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η «γρανάτα» γνώρισε την ήττα από Νάπολι (2-1 εκτός έδρας) και Λάτσιο (2-1 εκτός έδρας), πριν και μετά τη νίκη της επί της Ουντινέζε, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, καθοριστικές είναι οι δύο ερχόμενες αναμετρήσεις της Πάρμα για την παραμονή του Ρομπέρτο Ντοναντόνι στην τεχνική ηγεσία της. Μετά τις πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ιταλίας (ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της), ο πρόεδρος της Πάρμα, Τομάσο Γκιράρντι, είπε: «Για πρώτη φορά μερίδα των οπαδών μας διαμαρτυρήθηκε για την αγωνιστική πορεία μας, κάτι που με οδήγησε να συναντηθώ μαζί τους. Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο νούμερο ένας στόχος μας. Είναι αλήθεια, ήμουν κι εγώ αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν αλλά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε». Για τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι ο ισχυρός άντρας των «παρμέντσι» είπε: «Αν βρίσκεται σε επισφαλή θέση; Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα το δείξουν αυτό». «Τελικός», λοιπόν, το σημερινό ματς για την Πάρμα, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να πάρει τον έναν βαθμό, τουλάχιστον.

 

Προβάδισμα ο Πλατανιάς

 

Περνάμε στο Κύπελλο Ελλάδος και το «Χ2» σε απόδοση 1.83 στην αναμέτρηση Λεβαδειακός - Πλατανιάς. Ανοικτή είναι η κατάσταση στον 4ο όμιλο, μετά τη χθεσινή νίκη του Ηρακλή επί του Εθνικού Γαζώρου. Ο Λεβαδειακός χρειάζεται οπωσδήποτε το τρίποντο στο σημερινό ματς, καθώς στην πρεμιέρα έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στο «Καυτανζόγλειο». Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προέρχεται από την παρθενική νίκη της σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, με το 1-0 επί του Πανιωνίου να παίρνει τη σκυτάλη από τρεις σερί ήττες. Στο 1-2-4 το σερί του Λεβαδειακού στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων οι Χανιώτες επικράτησαν με 3-1 του Εθνικού Γαζώρου, οπότε ενδεχόμενη σημερινή νίκη τους στέλνει αυτόματα στην επόμενη φάση. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, οι «κολλητές» νίκες επί των Ξάνθης (1-0) και Κέρκυρας (1-2) έχουν ανεβάσει την ομάδα στην 9η θέση του πίνακα. Στο 3-0-4 το σερί στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Το πλήθος τραυματισμών, σε συνδυασμό με την επιθυμία ξεκούρασης βασικών παικτών, οδήγησαν το Γιάννη Χριστόπουλο στην κατάρτιση 17μελούς αποστολής για το σημερινό ματς, ωστόσο, οι Κρητικοί μπορούνε να φύγουνε με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Λειβαδιά.

Επιλογή από Eurocup

Από το μπάσκετ και το Eurocup, έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα Σαρλερουά – Νύμπουργκ, στον οποίο θα πάμε με το Under 151.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Το ματς απόψε αν και μόλις τρίτη αγωνιστική (σε σύνολο 10) είναι πολύ κρίσιμο. Περισσότερο κρίσιμο για τη Σαρλερουά που έχει ρεκόρ 0-2 και αν θέλει να έχει ελπίδες πρέπει να αρχίσει να κερδίζει. Η Νύμπουρκ πιο άνετη γιατί έχει μία ήττα όμως αυτή ήταν στο Νανσί, οπότε φυσιολογική. Η Σαρλερουά είναι ακραία αμυντική ομάδα. Το 80-75 στο ματς με τη Σεβίλλη συνέβη λόγω της απαράδεκτης άμυνας της Σεβίλλης η οποία δέχεται 90 πόντους ανά παιχνίδι φέτος στην Ισπανία. Η Νύμπουρκ κάνει πλάκα στην Τσεχία και παρουσιάζει πολύ μεγάλα σκορ όμως όταν παίζει με ξένες ομάδες δεν μπορεί να αναλάβει να δώσει γρήγορο ρυθμό. Όλοι οι αντίπαλοί της εκτός Τσεχίας είναι πολύ ισχυρότεροι από τις τσεχικές ομάδες. Η Σαρλερουά χωρίς άμυνα δεν έχει καμία ελπίδα οπότε θα μπουν αμυντικά στο παρκέ με μεγάλες επιθέσεις. Μεγάλο το 151.5 οπότε η επιλογή είναι το Under 151.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.