Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 07:26

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: Ε(χ)ασε έδαφος για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου άφησε στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" η Κυπαρισσία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα.  Η τριφυλιακή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 70' με τον Παναγόπουλο, αλλά οι καλαματιανοί -παρά τις απουσίες- πήραν το βαθμό στο 87' με τον Πετράκο.  Ετσι συνεχίζουν αήττητοι εντός… αγωνιστικού χώρου.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΟΚ, που μέχρι χθες μετρούσε πέντε διαδοχικές νίκες. Πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση της Α' τοπικής, έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Πάμισο.
Η Κυπαρισσία ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα, όμως δεν τελείωσε το ματς στις ευκαιρίες που έκανε και στο φινάλε επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Πετράκος, αν και αμυντικός,  βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική και αναπλήρωσε το κενό του.. Μπιτσάνη. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αποχώρησε τραυματίας στο 43' και το πρόβλημα στην επίθεση έγινε μεγαλύτερο με δεδομένο ότι δεν αγωνίστηκαν και οι Πανταζής, Μάλαμας.
Ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ντουγέρογλου και στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Είχε όμως το σθένος μετά το 0-1, να  κυνηγήσει την ισοφάριση, δείχνοντας ότι είναι ομάδα που δεν τα παρατά.
Από την άλλη πλευρά, η  Κυπαρισσία έκλεισε στο δεύτερο ημίχρονο τον αντίπαλό της στα καρέ του, είχε δοκάρι στο 54' με τον Καρατζούλια και βρήκε τη λύση στο 70' με τον Παναγόπουλο. Μετά όμως δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι στη δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία τους στο παιχνίδι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο πρώτο μέρος ο Ντιόπ έφθασε κοντά στο γκολ στο 9', αλλά πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 19' από ατομική ενέργεια του Παναγόπουλου, ο Παπαγεωργίου έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε όμως ο Αντωνόπουλος έπεσε σωστά και κράτησε το 0-0. Στο 31' από κόρνερ του Λυδιώτη, ο Ντιόπ πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 42' ο Παπαγεωργίου σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Για τον Απόλλωνα η μοναδική καλή σ' αυτό το διάστημα ήταν το φάουλ του ΚΛουβάτου στο 36', με τον Ντουγέρογλου να πετάγεται στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ.
Ο ΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να μην έχει πλέον και το Μπιτσάνη στην 11άδα. Στο 52' από λάθος απομάκρυνση της μπάλας, ο Καρατζούλιας σούταρε από το ημικύκλιο, τελείως όμως άστοχα. Στο 53' ο Κουκέας πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Παπαγεωργίου και στο 54' ο Καρατζούλιας επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.
Το γκολ ήρθε τελικά στο 70'. Ο Ανδρουτσής σέντραρε από δεξιά και ο Παναγόπουλος, αφού κοντρόλαρε την μπάλα έκανε με κοντινό πλασέ το 0-1. Οι παίκτες της Κυπαρισσίας προφανώς πίστεψαν ότι σ' αυτή τη φάση τελείωσε και το παιχνίδι.
Ο Απόλλωνας μετά το 80' πήρε μέτρα στο γήπεδο και με στημένα έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, προκειμένου να εκμεταλλευτεί και το ύψος του Κλουβάτου που είχε αφήσει την άμυνα. Οντως το γκολ ήρθε από τα μετόπισθεν με τη διαφορά ότι τη ζημιά στον ΑΟΚ την έκανε, ο έτερος κεντρικός αμυντικός. Ο Πετράκος πήρε την κεφαλιά στο 87' (στη σέντρα του Γιακουμή) και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Στο 90' ο Μιτρόφ προσπάθησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς την Αθανασοπούλου και τον Ζαρακοβίτη.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Μαργιόλης, Κορδελάκος (61' Γεωργουδιός), Πετράκος, Κλουβάτος, Σαραντόπουλος, Τρικουράκης, Μπιτσάνης (44' λ.τρ. Κουπούζος), Γιακουμής (91' Μπραχίμι), Αντωναίος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Μαργαρώνης (43' λ.τρ. Κωνσταντόπουλος).