Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 12:23

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1-2: Ηττα - σοκ με κακή εμφάνιση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1-2: Ηττα - σοκ με κακή εμφάνιση (φωτό)

Μια κακή Καλαμάτα γνώρισε χθες την τρίτη φετινή ήττα, με σκορ 1-2 από τον Διαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο και υποχώρησε στην τρίτη θέση του β' ομίλου της Super League 2.

To μόνο παρήγορο είναι ότι τα Χανιά έμειναν στο 0-0 με τον Γιούχτα και δεν μεγάλωσε περισσότερο η διαφορά (-4) από την κορυφή.
Οπως και να 'χει, ήταν μια ήττα - σοκ για τη "Μαύρη Θύελλα", καθώς οι Ροδίτες δεν στοχεύουν στην άνοδο και μέχρι χθες δεν είχαν καν σκοράρει εκτός έδρας (4 ήττες με τέρματα 0-5) και πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (59, 61') με τους Μανιά και Λεσάι.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 79' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάτου, που αποβλήθηκε άδικα στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό Β' στο Ρέντη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Μάκη Χάβου στον πάγκο και ήρθε μια εβδομάδα αργότερα, μετά την καλή εμφάνιση και νίκη με 3-0 στο ίδιο γήπεδο επί του Τηλυκράτη. Κόντρα στον Διαγόρα όμως, η Καλαμάτα είχε αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, ενώ της έλειπαν η ένταση και το πάθος, με τον Διαγόρα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να κάνει "σεφτέ" μακριά από το νησί.
Τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους την έκαναν οι Μιχάλης Μανιάς και Γιώργος Λεσάι. Ο έμπειρος επιθετικός με εντυπωσιακό εναέριο βολέ (από φάουλ του Λεσάι), έστειλε στο 59' την μπάλα στο "παραθυράκι" του Γιαννίκογλου και πριν η Καλαμάτα προλάβει να συνέλθει, ήρθε και το δεύτερο σοκ στο 61. Ο Λεσάι διέσχισε το μισό σχεδόν γήπεδο και με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έδωσε το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς. Η Καλαμάτα είχε πλέον να ανέβει.. βουνό. Το γκολ του Τάτου με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79' έδωσε ελπίδα και στο 94' θα μπορούσε να σώσει το βαθμό με τον Κατάλντι να μην βρίσκει δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι παραπάνω στιγμές, συν μια ευκαιρία του Τάτου στο 63' ήταν ότι είδαμε χθες στο Δημοτικό Στάδιο, με τους 700 φιλάθλους να αποχωρούν απογοητευμένοι, όπως και στο ντέρμπι με τα Χανιά πριν από ένα μήνα.

Τέσσερα νέα πρόσωπα

Με τέσσερις αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη παρατάχθηκε η Καλαμάτα, καθώς οι Δημόπουλος, Ματέους Αλβες ήταν τιμωρημένοι και ο γκολκίπερ Μέντες έχει υποχρεώσεις με τη Γουινέα - Μπισάου. Ετσι την εστία υπερασπίστηκε ο Γιαννίκογλου και παρτενέρ του Κωστούλα στο κέντρο της άμυνας, ήταν ο Μπαξεβάνος. Στον άξονα μαζί με τον Παπατόλιο έπαιξε ο Μπενίτεζ (αντί του Ματέους Αλβες), ενώ ο Μάκης Χάβος προτίμησε για την επίθεση τον Μπαράλες (αποθεραπεύτηκε) αντί του Καμπράλ.
Ο Αργεντίνος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης με τους Ακόστα, Πασά στις πτέρυγες και τον Τάτο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην άμυνα τα μπακ ήταν οι Ραπόσο (δεξί) και Βαλεριάνος (αριστερό).
Στο πρώτο ημίχρονο, η Καλαμάτα είχε αργή ανάπτυξη και ο Σηφάκης πέρασε ήσυχο 45λεπτο Οχι βέβαια ότι ο Γιαννίκογλου είχε δουλειά. Οι Ροδίτες έχουν να επιδείξουν ένα μακρινό σουτ του Λεσάι στο 9' που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και οι γηπεδούχοι στο 39' το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαράλες, μέσα από την περιοχή που είχε την ίδια κατάληξη. Ετσι φυσιολογικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, όπως ξεκίνησαν τον αγώνα (0-0).

Κυνικός Διαγόρας

Στο β' μέρος μέχρι το 59' δεν είχαμε κάτι αξιόλογο. Σε αυτό το σημείο ο Λεσάι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μανιάς με φοβερό εναέριο βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, πετυχαίνοντας το πρώτο εκτός έδρας γκολ του Διαγόρα, που άλλαξε και τη ψυχολογία του ματς.
Οι Ροδίτες πήραν αυτοπεποίθηση και στο 61' ο Λεσάι έγινε κάτοχος της μπάλας, λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και χωρίς να τον κόψει κανείς, έφθασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας με συρτό σουτ για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Δύο φάσεις, δύο γκολ για τον κυνικό Διαγόρα.

Πέμπτο γκολ για τον Τάτο

Η Καλαμάτα θα μπορούσε να μειώσει άμεσα στο 63', αλλά ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Τάτου. Ο έμπειρος μέσος της Καλαμάτας βρήκε τελικά το πέμπτο φετινό του τέρμα (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ακόστα) στο 79' με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Το γκολ αυτό ξύπνησε και την... κερκίδα, με την Καλαμάτα να εντείνει στο φινάλε την πίεση της για την ισοφάριση. Στο 89' όμως ο ρέφερι Ντάουλας απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τάτο, θεωρώντας ότι έκανε "θέατρο" για να πάρει πέναλτι.

Μια αυστηρή κάρτα, χωρίς ο παίκτης να ζητάει κάτι (ο Χάβος δήλωσε άλλωστε ότι στραβοπάτησε). Είναι το δεύτερο εντός έδρας ματς που η Καλαμάτα μένει με 10 παίκτες (με τον Τηλυκράτη είχε δει κόκκινη κάρτα ο Δημόπουλος). Στο 94', ωστόσο, άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον Κατάλντι μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση δεξιά να σουτάρει και την μπάλα να περνά άουτ από το κάθετο δοκάρι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Ραπόσο, Κωστούλας, Μπαξεβάνος, Βαλεριάνος (67' Κατάλντι), Παπατόλιος (80' Ρόβας), Μπενίτεζ (60' Κωνσταντινόπουλος), Τάτος, Ακόστα (80' Γρίβας), Πασάς (67' Καμπράλ), Μπαράλες.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Σηφάκης, Τσάβος (75' Σταματούλας), Νικόλης (15',λ.τρ. Μανωλάκης), Ιγνάτοβιτς (75' Λούκιτς), Δημητρίου, Μασούρας, Μούντες, Λεσάι (75' Ροντρίγκες), Πάρντο, Γκάτα (70' λ.τρ. Φέκας), Μανιάς.