Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 17:11

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Λεβαδειακός και Ατρόμητος προκρίθηκαν στους "16"

Γράφτηκε από τον

Ο Λεβαδειακός και ο Ατρόμητος είναι οι δύο ομάδες που ολοκλήρωσαν το παζλ της φάσης των "16" στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Λεβαδειακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, να επικρατήσει της Λαμίας με 2-1 και να πάρει έτσι την πρόκριση για τους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας όπου και θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου.
Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάλτσι. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, καθώς οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και στο 58' ισοφάρισαν με τον Κουάντρα. Ωστόσο δεν έμειναν εκεί, συνέχιζαν να πιέζουν και στο 66' με πέναλτι του Πολέτο έκαναν το 2-1 παίρνοντας έτσι και την μεγάλη πρόκριση.

Στο Παγκρήτιο ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα με σκορ 1-0 τον μαχητικό Γιούχτα και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ, με πρώτο ματς στην έδρα των «βυσσινί» στις 6/12.
Οι Κρητικοί ήταν ανταγωνιστικοί και είχαν ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με τον Τζανή, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι Περιστεριώτες «καθάρισαν» την πρόκριση, χάρη στο νικητήριο γκολ του Ανδρέα Κούεν στο 54'.

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»
ΟΦΗ - Κηφισιά
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Βόλος
ΑΕΚ - Άρης
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός
Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου
Παναιτωλικός - Καλλιθέα
ΑΕΛ - Ατρόμητος