Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 23:16

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο Βραζιλιάνος επιθετικός η πρώτη χειμερινή μεταγραφή

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο Βραζιλιάνος επιθετικός η πρώτη χειμερινή μεταγραφή

Κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφής για την περίοδο του Ιανουαρίου είναι η Καλαμάτα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Elivelton Ribeiro Dantas ή απλώς Ελιβέλτο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα και προσεχώς αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της "Μαύρης Θύελλας".

Ο Ελιβέλτο είναι γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1992. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Φλαμένγκο και το 2012 έγινε επαγγελματίας στην βραζιλιάνικη Ιμπεριάλ, ενώ πέρασε ως δανεικός από την Καμποφριένσε.

Τη σεζόν 2013-2013 πήρε μεταγραφή για την Εκράνας της Λιθουανίας και έπειτα εντάχθηκε στο δυναμικό της Ζαλγκίρις Βίλνιους, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και τρία Σούπερ Καπ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του τη σεζόν 2017-2018 το Ισραήλ και συγκεκριμένα η Μακάμπι Πέταχ Τίκβα. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στη Βαλτική, αυτή τη φορά στη Λετονία για την RFS, όπου έμεινε μόνο για 6 μήνες, πριν πάει στο Καζακστάν για λογαριασμό της Ταράζ.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Σογκντιάνα Τζίζαχ του Ουζμπεκιστάν, επέστρεψε στη Λιθουανία για την Πανεβέζις, όπου αγωνίστηκε από το 2020 έως το 2023.

Από εκεί πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο 2023 αγωνίστηκε συνολικά σε 15 αγώνες πετυχαίνοντας 2 γκολ.

Πέρα από τον Βραζιλιάνο Ελιβέλντο η "Μαύρη Θύελλα" σχεδιάζει να κάνει ακόμα 4 μεταγραφές σε διάφορες θέσεις.