Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 13:41

Η Καλαμάτα με Ακόστα λύγισε (1-0) την Παναχαϊκή

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα με Ακόστα λύγισε (1-0) την Παναχαϊκή

Με γκολ του Ακόστα sto 58' η Καλαμάτα νίκησε πριν από λίγο την Παναχαϊκή (1-0) στο πελοποννησιακό ντέρμπι και επέστρεψε στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα από τον Διαγόρα και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Β'.

H "Μαύρη Θύελλα" αγχώθηκε, αλλά βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Πατρινών, που είναι μεν ουραγοί στον β' όμιλο της Super League 2, αλλά ήταν τρεις αγωνιστικές αήττητοι με τον Γιάννη Τάτση στον πάγκο. Ετσι με αυτή τη νίκη η μεσσηνιακή ομάδα μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τη δεύτερη Καλλιθέα και στους τρεις από τα Χανιά, που ηττήθηκαν από Διαγόρα και Ολυμπιακό Β', αντίστοιχα. 

 

To Live tου ματς

Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - Παναχαϊκή 1-0

92'  Ευκαιρία για την Καλαμάτα, με το Ρόβα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ παράλληλα από την εστία. Ο φορ της Καλαμάτας ήταν σε πλάγια θέση και θα μπορούσε και να πασάρει.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις. Βρισκόμαστε στο πρώτο.

86' Δύο αλλαγές και η Καλαμάτα. Ο Μπαξεβάνος στη θέση του Δξμόπουλου και ο Καραγκούνης στη θέση του Τάτου, που αποχώρησε τραυματίας.

84' Ολοκληρώνει τις αλλαγές η Παναχαϊκή. Βγαίνουν οι Καραγιάννης και Ντε Ολιβέιρα και μπαίνουν οι Πετράκος και Μαρτίνες.

69'  Δύο αλλαγές για την Παναχαϊκή. Μπήκαν οι Παραστατίδης και Ιατρούδης και βγήκαν οι Γρηγορόπουλος και Πατρινός.

67' Ευκαιρία για την Καλαμάτα με το συρτό σουτ του Τάτου από το ύψος του πέναλτι να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι

59' Δύο αλλαγές για την Καλαμάτα. Μπήκαν οι Κατάλντι, Ρόβας και βγήκαν οι Ματέους Αλβες και Μπαράλες.

58' Γκολ για την Καλαμάτα 1-0. Ο Ακόστα από ασίστ του Τάτου βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση αριστερά νίκησε με σουτ τον Κολοβούρη για το 1-0.

51'  Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Ακόστα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αρίμπας πήρε την κεφαλιά - πάσα για τον Δημόπουλο που μόνος στο β' δοκάρι σούταρε άσχημα ψηλά άουτ.

Με μια αλλαγή για την Καλαμάτα ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ραπόσο στη θέση του αρνητικού σήμερα Μόζερ.

"Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί βρίσκομαι στα χώματα που έκανα την πρώτη κλωτσιά. Δεν πρόκειται να σας ξεχάσω ποτέ", δήλωσε ο Δημήτρης Σπεντζόπουλος που ευχαρίστησε και τις δύο ομάδες.

Η Καλαμάτα βράβευσε στο ημίχρονο τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σπεντζόπουλο, που φόρεσε τη φανέλα τόσο της "Μαύρης Θύελλας", όσο και της Παναχαϊκής. 

Ημίχρονο στο Στάδιο. Καλαμάτα - Παναχαϊκή 0-0. 

39' Αλλαγή για την Παναχαϊκή. Ο Αλιμπέ στη θέση του Χριστόπουλου.

35'  Καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Ο Βαλεριάνος επιχείρησε σέντρα από αριστερά, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, 

30' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Από σέντρα του Ακόστα από αριστερά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Κολοβούρης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

27' Παραμένει το 0-0 ανάμεσα στην Καλαμάτα και την Παναχαϊκή.

20' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη βλέπει ο Γρηγορόπουλος για φάουλ στον Βαλεριάνο. Το φάουλ από αριστερά εκτέλεσε ο Τάτος και ο Πασάς με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. 

12' Χωρίς σκορ το ματς, με την Καλαμάτα να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κάτοχή της.

Το "Νotosport" βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο και θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Η Καλαμάτα μετά την ήττα από τον Διαγόρα και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Β', δεν έχει περιθώρια και θα μπει αποφασισμένη για τη νίκη. 

Ο Πουλόπουλος από τον Πειραιά σφύριξε και το ματς αρχίζει.

Δύο αλλαγές στην 11άδα της Καλαμάτας, συγκριτικά με το ματς με τον Ολυμπιακό Β'. Επιστρέφουν ο Τάτος που εξέτισε την ποινή του και ο Αρίμπας που αποθεραπεύτηκε αντί των Κατάλντι και Κωστούλα.

Εγιναν γνωστές και οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Αρίμπας, Δημόπουλος, Βαλεριάνος, Παπατόλιος, Ματέους Αλβες, Τάτος, Ακόστα, Πασάς, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Καραγιάννης, Λιοφάγος, Μπάρετ, Γκάντσιερ, Γρηγορόπουλος, Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα, Πατρινός, Χριστόπουλος, Αποστολόπουλος.