Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014 07:42

«Σημαντικό αλλά όχι κομβικό...», λέει για το σημερινό ματς ο Στράτος Μιχελής που επιστρέφει ως αντίπαλος

Γράφτηκε από τον
«Σημαντικό αλλά όχι κομβικό...», λέει για το σημερινό ματς ο Στράτος Μιχελής που επιστρέφει ως αντίπαλος

Αντίπαλος στο δρόμο της «Μαύρης Θύελλας» θα βρεθεί σήμερα ο Στράτος Μιχελής. Ο έμπειρος που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Καλαμάτα από το 2005, ως το 2008 φορά φέτος για τρίτη συνεχόμενη σεζόν τη φανέλα του Πανελευσινιακού, ενός εκ των βασικών αντιπάλων της ασπρόμαυρης ομάδας στην κούρσα της ανόδου και στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν θα συναντήσει πολλά οικεία πρόσωπα.


«Για μένα και για όλα τα παιδιά που ξεκινήσαμε τότε μία νέα προσπάθεια στη «Μαύρη Θύελλα» εκείνη η εποχή σημαίνει πάρα πολλά. Οι περισσότεροι βρισκόμασταν σε μικρή ποδοσφαιρική ηλικία και στην Καλαμάτα μάθαμε πραγματικά την έννοια μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Δεθήκαμε πάρα πολύ μεταξύ μας, κάναμε σχεδόν όλοι μαζί παρέα εκτός γηπέδου, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίναμε τα πάντα για το καλό του συνόλου. Ο Στράτος Βουτσακέλης που ήταν τότε προπονητής είχε καταφέρει να μας περάσει στο dna μας το περίφημο σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν» και λειτουργούσαμε με αυτόν τον τρόπο» θυμάται ο 32χρονος μέσος που ήρθε σαν ένας εκ των πολλών εκείνη την εποχή, δανεικών από το Αιγάλεω, έχοντας αγωνιστεί με το «Σίτι» και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατάφερε να ξεχωρίσει από την αρχή, συνδυάζοντας ταχύτητα και τεχνική.
«Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, γιατί ήμασταν 25 καινούργιοι παίκτες από όλα τα σημεία της Ελλάδας και όπως ήταν λογικό χρειαζόταν χρόνος. Επρεπε, λοιπόν, να θυσιάσουμε οτιδήποτε ατομικό στο βωμό της ομάδας ώστε να ανέβουμε όλοι μαζί συνολικά επίπεδο. Τη δεύτερη σεζόν με ορισμένες πολύ σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες η ομάδα ενισχύθηκε κι έτσι καταφέραμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο, ενώ την τρίτη δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα και τερματίσαμε σχετικά ψηλά στη βαθμολογία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ωριμάσαμε όλοι μας, τόσο σαν ποδοσφαιριστές, όσο και σαν άνθρωποι και αυτά που πήραμε από την Καλαμάτα αποδείχθηκαν πάρα πολύ χρήσιμα στο μέλλον» τονίζει ο έμπειρος μέσος, που μετά το 2008, οπότε και ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την Καλαμάτα, έπαιξε σε Βέροια, Παναργειακό, Βύζαντα, ΠΑΟ Ρουφ, Εθνικό Αστέρα και Εθνικό. Οπως μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει στο διάστημα αυτό είχε πρόταση για να επιστρέψει αλλά το τάιμινγκ δεν ήταν κατάλληλο: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο πρόεδρος, ο κύριος Ράλλης όταν η Καλαμάτα έπαιζε στη Δ’ και μου μίλησε πάρα πολύ όμορφα, όμως εγώ ήμουν τότε 28 ετών και θεώρησα ότι δεν θα ήταν καλό να παίξω στην τέταρτη κατηγορία».
Στην Ελευσίνα βρίσκεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και όπως ο ίδιος υποστηρίζει το περιβάλλον εκεί είναι από τα καλύτερα που συνάντησε ποτέ στην καριέρα του: «Ο Πανελευσινιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, όπως η Καλαμάτα. Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον εδώ μου θυμίζει αρκετά εκείνα τα χρόνια στην Καλαμάτα. Υπάρχει μεγάλη δίψα από τον κόσμο, αλλά και δύο σπουδαίοι άνθρωποι που κρατούν το τιμόνι, ο Νίκος Παπαδάκης και ο Χρήστος Γιαλιάς με τους οποίους δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Εχουν όραμα να δουν τον Πανελευσινιακό ψηλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η ώρα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».
Πως αντιμετωπίζουν, όμως, το σπουδαίο σημερινό παιχνίδι στην Ελευσίνα; «Ξέρουμε πολύ καλά πως η Καλαμάτα είναι μία από τις ομάδες που έχουν μεγάλους στόχους για φέτος και ένας από τους βασικούς αντιπάλους στη μάχη της ανόδου. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αλλά ακόμα βρισκόμαστε πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν, μόλις στην 5η αγωνιστική και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν θα καταδικάσει κανέναν, ούτε ο νικητής θα αποκτήσει τόσο μεγάλο προβάδισμα για τη συνέχεια. Είναι, πάντως, ένα ματς που ίσως μετρήσει πολύ στο τέλος» απαντά ο Στράτος Μιχελής που θα έχει την ευκαιρία μέσα στις επόμενες ημέρες να συναντήσει αρκετούς φίλους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τους οποίους επικοινωνεί πολύ συχνά: «Στην Καλαμάτα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με τους οποίους έχω δεθεί προσωπικά από την εποχή που έπαιζα στη «Μαύρη Θύελλα» και θα είναι πολύ ωραίο που θα έχω την ευκαιρία να τους δω ξανά. Σίγουρα μέσα στο γήπεδο η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερη για μένα αλλά αυτή τη στιγμή παίζω στον Πανελευσινιακό και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε η ομάδα μου να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ο φίλαθλος κόσμος της Μεσσηνίας αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο δυνατή ανάμνηση του έμπειρου μέσου από την εποχή που ήταν κάτοικος Καλαμάτας: «Οι φίλαθλοι της «Μαύρης Θύελλας» μας ακολουθούσαν παντού και το γεγονός αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για τον κόσμο της Καλαμάτας αυτή η ομάδα και εύχομαι να παρακολουθήσουν αύριο ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων και των υψηλών στόχων που έχουν θέσει για τη φετινή σεζόν».