Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 16:10

Με Πορτογαλία, Δανία και Σερβία η εθνική Νέων

Γράφτηκε από τον
Με Πορτογαλία, Δανία και Σερβία η εθνική Νέων

Στον 4ο όμιλο της φάσης Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Νέων, κληρώθηκε η ελληνική ομάδα μαζί με την Πορτογαλία, την Δανία και τη Σερβία.

Οι αγώνες της φάσης Elite θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2024 και στα τελικά θα προκριθούν οι επικεφαλής των 7 ομίλων, οι οποίοι, μαζί με τη διοργανώτρια Βόρεια Ιρλανδία, θα συμμετάσχουν στο EURO 2024 από τις 15 έως τις 28 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος όμιλος: Ισπανία, Αυστρία, Κόσοβο, Σλοβενία
2ος όμιλος: Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Λιθουανία
3ος όμιλος: Νορβηγία, Ισραήλ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο
4ος όμιλος: Πορτογαλία, Δανία, Σερβία, Ελλάδα
5ος όμιλος: Σκωτία, Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία
6ος όμιλος:Τουρκία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία
7ος όμιλος: Ελβετία, Ουκρανία, Β. Μακεδονία, Λετονία

Θέος: "Όμιλος πρόκληση, θα παλέψουμε για την πρόκριση"

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Αναστάσιος Θέος, μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής Νέων στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2024. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Θέου:
"Το επίπεδο των αντιπάλων μας είναι υψηλό, αλλά και εμείς έχουμε «μεγαλώσει» ως μέγεθος ανάλογα από την περυσινή μας πρόκριση στην τελική φάση του EURO της Μάλτας. Ο όμιλος αυτός αποτελεί μια πρόκληση για όλα τα παιδιά διότι θα αντιμετωπίσουν αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Συνεπώς ούτε τώρα ο στόχος μας θα διαφοροποιηθεί και θα παλέψουμε σε όλους τους αγώνες για την πρόκριση. Η προκριματική φάση στην Αττάλεια μας δημιούργησε προβληματισμό, αλλά σίγουρα θα αναλύσουμε τους αγώνες και τα λάθη μας και θα αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα μας αναλόγως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον απέναντι σε 3 ποιοτικούς αντιπάλους".