Σάββατο, 01 Νοέμβριος 2014 07:46

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Πάμισος - Απόλλωνας - το πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Μετά την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αυτό το Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής.  Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι, σύμφωνα με τη βαθμολογία, του Παμίσου με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.


Η Κυπαρισσία δίνει δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας και αυτή τη φορά καλείται να πάρει το διπλό στα Αρφαρά από τον Αστέρα. Επικίνδυνη αποστολή έχει και το δεύτερο Δώριο που αγωνίζεται στην έδρα της πάντα υπολογίσιμης Σπερχογείας.Ενδιαφέρον και αμφίρροπο ματς θα γίνει στο Μελιγαλά, όπου Εθνικός και Τέλλος Αγρας θέλουν αμφότεροι τη νίκη για να ξεκινήσουν την ανάκαμψη. Στα Φιλιατρά η Εράνη θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στο Διαβολίτσι που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πηγαίνει από ήττα σε ήττα. Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Ακρίτα Κορώνης, ο οποίος όμως εκτός έδρας τα πάει καλύτερα και μετρά δύο ισοπαλίες. Στο Ασπρόχωμα η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Μεσσηνιακό, με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη τους βαθμούς προκειμένου να ανέβουν στη βαθμολογία.
Τέλος, στο "Γ. Λουκαρέας" θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με την Ανδρούσα, δύο ομάδες που έχουν από 7 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές.
Ας δούμε τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες το Ασπρόχωμα πέτυχε τη δεύτερη νίκη του επί της ουραγού Κορώνης και πάει με άλλη ψυχολογία στο ματς με τον Μεσσηνιακό. Σκοπός και σε αυτό η νίκη προκειμένου να ανέβει βαθμολογικά, διώχνοντας το άγχος.
Θα χρειαστεί καθαρό μυαλό και ώριμο παιχνίδι για 90 λεπτά, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση του Μεσσηνιακού που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελεί.
Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης εκτός από τον τιμωρημένο Ζησιμάτο, δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον τραυματία Σταματόπουλο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μουράτη.
Ο Μεσσηνιακός από την άλλη προέρχεται από δύο ήττες και έχει καθηλωθεί στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ως εκ τούτου χρειάζεται απαραιτήτως τους βαθμούς για να ανέβει και να μην ζει με το άγχος του υποβιβασμού.
Θα πρέπει όμως να πραγματοποιήσει σαφώς καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με αυτή κόντρα στα Αρφαρά μεσοβδόμαδα στο ίδιο γήπεδο.
Ο Ελβιο Μάνα θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Μερκούρη που είχε ένα τράβηγμα στο προηγούμενο ματς, ενώ γυρίζει ο Σκαλαίος κάτω από τα γκολπόστ.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από το Δώριο
ο Τσικλητήρας Πύλου, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Σπερχογεία.
Οι Πυλιώτες θέλουν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στην Κορώνη, σε ένα ματς που αν παίξουν με σοβαρότητα δεν θα έχουν πρόβλημα να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους. Οι απουσίες πάντως πονοκεφαλιάζουν τον τεχνικό Μιχάλη Ζάγκο, αφού ο Δούνιας χρωστά τρεις ακόμη αγωνιστικές τιμωρίες και εκτός είναι οι τραυματίες Μπουντάς και Ο. Εμμανουήλ.
Από την άλλη η Κορώνη έφερε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα με το Ασπρόχωμα εντός έδρας και θα αναζητήσει βαθμό ή βαθμούς στην Πύλο. Ηδη έχει μείνει τρεις βαθμούς κάτω από την 14η θέση και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανοίξει κι άλλο η… ψαλίδα από τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Ο Ακρίτας στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς έχει αποσπάσει ισάριθμες ισοπαλίες και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί.
Εκτός από τους τιμωρημένους Σ. Μπλάνα και Χ. Μαθιόπουλο, ο Δημήτρης Κουτσουμπός δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον 
Ι. Κουτσουμπό για προσωπικούς λόγους. Γυρίζει πάντως ο Κυριόπουλος που ήταν τραυματίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Με ανεβασμένη ψυχολογία θα παραταχθεί ο Αστέρας Αρφαρών στο παιχνίδι με την Κυπαρισσία, χάρις στο σπουδαίο διπλό επί του Μεσσηνιακού που τον ανέβασε στην 7η θέση της βαθμολογίας.
Οι "κυανόλευκοι" με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον Στάθη Βανικιώτη ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο, θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον ΑΟΚ κατακτώντας τη νίκη ή την ισοπαλία.
Ο αγώνας έχει μεγάλο δείκτη δυσκολίας και ο Αστέρας θα πρέπει να ξεπεράσει και το… ντεζαβαντάζ του να παίζει στην έδρα του μιας και σε τέσσερις αγώνες έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία!
Το ευχάριστο είναι πως δεν θα υπάρχουν απουσίες, μιας και γυρίζουν οι Γιαννακόπουλος, Τσιλίκος που δεν έπαιξαν με το Ασπρόχωμα.
Στον αντίποδα η Κυπαρισσία έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή χάρις στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα και η επιστροφή στις νίκες είναι επιβεβλημένη.
Η Τριφυλιακή ομάδα θα παίξει με επιθετικό πνεύμα από το πρώτο λεπτό και θα κοιτάξει να "κλειδώσει" το ματς από νωρίς, κάτι που δεν έκανε με τον Απόλλωνα και το πλήρωσε.
Ανασταλτικός παράγοντας θα είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες του ΑΟΚ.
Ο τεχνικός Αλέξης Μαντζούνης δεν υπολογίζει στον Σπύρο Μαργαρώνη που τραυματίστηκε με τον Απόλλωνα και ακόμη στον στρατευμένο Κυριακούλη και τον ανέτοιμο Γιώργο Παναγόπουλο.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΔΩΡΙΟ

Πέντε αγωνιστικές μακριά από τη νίκη είναι η Σπερχογεία και έχει βρεθεί χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, παρά τα δύο τρίποντα στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι "Ταύροι" θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ματς με το ανεβασμένο Δώριο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα τα καταφέρουν.
Φυσικά ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος μιας και ο Δωριέας βαδίζει από νίκη σε νίκη και η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή θα πρέπει να εμφανίσει καλό πρόσωπο ειδικά στην άμυνα.
Απών θα είναι ο Α. Χριστόπουλος λόγω τραυματισμού, ο Ζουμπόπουλος που λείπει εδώ και καιρό, όμως επιστρέφει ο Μουλαβασίλης.
Το Δώριο έχει… τρελάνει κόσμο με τη φετινή του πορεία και με έξι συναπτές νίκες έχει βρεθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος πάντως φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους και επισημαίνει πως ο αγώνας με τη Σπερχογεία έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Πάντως ψυχολογικά και αγωνιστικά η ομάδα είναι στο… ζενίθ και στόχος είναι ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.
Σε σχέση με το προηγούμενο ματς υπάρχει η λύση και του Σωτηρόπουλου, με απόντες τους Βασιλόπουλο και Κουλουρά που λείπουν από την αρχή της σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Από τη 2η αγωνιστική αγνοεί τη νίκη ο Μεσσηνιακός με συνέπεια να έχει υποχωρήσει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και να ψάχνει άμεσα ένα καλό αποτέλεσμα που θα του δώσει… φτερά για τη συνέχεια. Οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούν την Ανδρούσα, είναι ένα ματς στα μέτρα τους με τον προπονητή Γιώργο Πολυμενέα να εκφράζει την πεποίθηση του πως η ομάδα του θα επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις.
Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μαρούδας και Παπαδέας, δύσκολα θα παίξει ο Αριτζής, ενώ επιστρέφει ο Τζίφας.
Η Ανδρούσα από την άλλη πήρε βαθιά ανάσα από τη νίκη με τον Εθνικό Μελιγαλά και θα πάει με ανεβασμένο ηθικό στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα. Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα προσπαθήσει να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου της και να "χτυπήσει" στην κόντρα
ή σε κάποια στημένη φάση.
Απουσίες δεν υπάρχουν αν εξαιρεθούν οι… μόνιμοι Καντζιλιέρης και Κοντόπουλος και ο στρατευμένος Κάλλας που όποτε μπορεί δίνει το "παρών".

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που υπάρχει στο στρατόπεδο του Εθνικού Μελιγαλά για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Τέλλο Αγρα.
Οι "κυανόλευκοι" έχασαν στην Ανδρούσα μεσοβδόμαδα και υποχώρησαν στη ζώνη του υποβιβασμού. Αρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από αυτούς εκτός από τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.
Σίγουρα όμως το ματς θα είναι δύσκολο αφού ο Αγρας παραμένει μια ποιοτική ομάδα.
Απουσίες δεν υπάρχουν για τον προπονητή Γιώργο Καλόμαλο.
Ο Τέλλος Αγρας πήρε νίκη - οξυγόνο με την Εράνη στις καθυστερήσεις και πηγαίνει με άλλο αέρα να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Εθνικό στην έδρα του. Στόχος της ομάδας του Αντώνη Μαυρέα είναι να διατηρήσει την καλή εμφάνιση που έκανε με την Εράνη και να φύγει με βαθμολογικό όφελος από μια δύσκολη έδρα.
Ο έμπειρος τεχνικός πάντως και οι παίκτες του ξέρουν πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους στο Μελιγαλά.
Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.

ΕΡΑΝΗ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Η Εράνη δεν τα πήγε καλά στους Γαργαλιάνους γνωρίζοντας την ήττα από τον Τέλλο Αγρα και εξακολουθεί να μην έχει βρει το καλό της πρόσωπο. Το ματς με το Διαβολίτσι είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο και να ανέβει κάπως στη βαθμολογία.
Αλλωστε οι στόχοι και φέτος ήταν υψηλοί και οι "πράσινοι" θέλουν να κάνουν ένα σερί νικών ώστε να φτάσουν στις πρώτες θέσεις.
Εκτός από τον τραυματία Κόλλια που αναμένεται να είναι έτοιμος σε 20 περίπου ημέρες, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα για τον προπονητή Σταύρο Αντωνόπουλο.
Το Διαβολίτσι δεν τα πάει καθόλου καλά τις τελευταίες αγωνιστικές και τώρα καλείται να κοντράρει την Εράνη στην έδρα της, αποστολή αρκετά δύσκολη. Εδώ που έχει φτάσει όμως η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη πρέπει να χτυπά όλα τα ματς, γιατί βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Απόντες θα είναι οι Αλεβίζος, Ζερίτης, Μαυροειδάκος, ενώ η συμμετοχή του Βεργόπουλου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Γυρίζει ο Βουρνάς που έλειπε με τον Πάμισο για ευχάριστο όμως λόγο, μιας και η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το παιδάκι τους!

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Πάμισος που υποδέχεται αύριο τον Απόλλωνα Καλαμάτας με σκοπό να κάνει το "8 στα 8".
Η ομάδα της Μεσσήνης έχει διαφορά τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση και θέλει να συνεχίσει με νίκες, προκειμένου σιγά σιγά να μεγαλώνει αυτή η διαφορά.
Το ματς με τον Απόλλωνα πάντως είναι ένα από τα πιο δύσκολα της σεζόν και κανείς στη Μεσσήνη δεν ξεχνά πως η καλαματιανή ομάδα είναι αήττητη φέτος.
Ο αγώνας πάντως θα κριθεί από τις διαθέσεις του Παμίσου που θα μπει με επιθετικές διαθέσεις στο ματς, για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.
Οι Τσίκινης και Γεωργακλής δύσκολα θα έχουν στη διάθεση τους τον Μανιάτη που τραυματίστηκε στο Διαβολίτσι, όμως υπάρχουν πολλές επιλογές για τη συγκρότηση της 11αδας.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο του κόντρα στην Κυπαρισσία ισοφαρίζοντας στο φινάλε και αυτό του δίνει ψυχολογία εν όψει του δύσκολου παιχνιδιού που έχει αύριο στη Μεσσήνη. Οι "μελανόλευκοι" πάντως θα παίξουν λαβωμένοι για ένα ακόμη ματς, μιας και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Μάριος Μπιτσάνης είναι νοκ άουτ και δύσκολα θα αγωνιστούν οι Πανταζής, Μάλαμας και Κουπούζος, Πανταζής.
Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου θα παίξει με αμυντική τακτική και θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί κάποια στημένη φάση που φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Α' ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο
Ασπρόχωμα - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Νίκας, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος
Τσικλητήρας Πύλου - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Γκούμας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργαντάς
Αστέρας Αρφαρών - Κυπαρισσία
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Λάμιας
Κυριακή
Σπερχογεία - Δώριο
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Αθανασοπούλου
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ανδρούσα
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Σκόρδος, Τσαούση
Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Άγρας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Εράνη - Διαβολίτσι
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Πάμισος - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Καρβούνης, Σερεμέτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 7 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    16-1    21
2. Δώριο    20-8    18
3. Κυπαρισσία    11-3    17
4. Απόλλωνας Καλαμάτας    18-7    16
5. Τσικλητήρας Πύλου    12-9    15
6. Σπερχογεία    9-10    9
7. Αστέρας Αρφαρών    10-11    8
8. Τέλλος Αγρας    7-7    7
-. Ανδρούσα    4-11    7
-. Ασπρόχωμα    6-13    7
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    6-14    7
12. Εράνη    5-6    6
-. Μεσσηνιακός    3-6    6
14. Εθνικός Μελιγαλά    8-9    5
-. Διαβολίτσι    7-15    5
16. Ακρίτας Κορώνης    3-15    2 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).