Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014 22:12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 0-1: Πλήρωσε ξανά την δυστοκία της

Γράφτηκε από τον

Στο πρώτο μεγάλο φετινό ντέρμπι η "Μαύρη Θύελλα" δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 από τον Πανελευσινιακό στο Δημοτικό Στάδιο, η οποία την αφήνει νωρίς νωρίς πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής.


Η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν για μια ακόμη φορά άστοχη καθώς σπατάλησε 5-6 καλές ευκαιρίες (είχε και ένα δοκάρι) ενώ οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν τη μοναδική καλή τους φάση μέχρι το 88' (όταν στην αντεπίθεση είχαν μια ακόμη φάση) και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό.
Οι περίπου 1.000 φίλαθλοι των Μεσσηνίων έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο βλέποντας την ομάδα να μένει και φέτος από νωρίς μακριά από την κορυφή αλλά και να μην ικανοποιεί με την συνολική εικόνα της.
Η "Μαύρη Θύελλα" έδειξε και σήμερα ότι δεν μπορεί να στείλει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ αντίθετα δέχεται αρκετά εύκολα γκολ, αν αναλογιστούμε ότι με μια επίθεση ο Πανελευσινιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ…

Κακή αλλά και άτυχη
στο πρώτο ημίχρονο

Το ματς φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι θα είναι δύσκολο καθώς η Καλαμάτα είχε προβλήματα στην μεσαία γραμμή και οι τριάδα των επιθετικών ήταν αποκομμένη. Τα προβλήματα στην δημιουργία ήταν λοιπόν ορατά, ωστόσο έστω και έτσι οι Μεσσήνιοι απείλησαν δύο φορές με τον Καλαντζή, ο οποίος ήταν άστοχος χθες, αλλά και ο μόνος που κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες και δημιουργούσε προβλήματα στους αντιπάλους.
Μια καλή επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων που συνοδεύτηκε από διπλό λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας (αρχικά ο Νιφορόπουλος δεν πρόλαβε τον Δουκάκη και στην συνέχεια οι Ρούσσης, Χριστοφιλέας έχασαν τον Κουσκουνά) έφερε το 0-1 στο 26'. Η Καλαμάτα ήταν άτυχη στο 40' όταν ο Χάριτος εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.


Μονότερμα, λάθη και
αστοχία στο β' ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Πανελευσινιακός έπαιξε μαζική άμυνα και η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας.
Στο διάστημα αυτό είχε 3-4 καλές ευκαιρίες που όμως έμειναν αναξιοποίητες. Απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Πανελευσινιακού, οι παίκτες της Καλαμάτας έκαναν εύκολα το λάθος και σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν την ηρεμία και τις σωστές επιλογές για να φτάσουν κοντά στο γκολ. Θα μπορούσαν δηλαδή στο δεύτερο ημίχρονο να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που έκαναν.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μακρυπόδη από την Αχαΐα και των βοηθών του Γκοτσόπουλου και Οικομόμου.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι  Καλαντζής (35'), Σκάρος (36'), Ρούσσης (59'), Τριάντος (72') από την Καλαμάτα και οι Τσουμπάγκας (31'), Ατματσίδης (39'), Ριζογιάννης (66'), Κουσκουνάς (84') από τον Πανελευσινιακό.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πάππος, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Σκάρος (76' Τσάτσος), Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Χαρίτος (66' Γεωργακόπουλος), Δημητριάδης (46' Δημητριάδης), Καλαντζής.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ Τσακιλτσίδης, Ατματσίδης, Τσουμάγκας, Παπαπαναγιώτου, Γεωργούλης, Ριζογιάννης, Δουκάκης (66' Τσίγκρος), Μακρίδης (46' Εβερετ), Κουσκουνάς, Γκουτσούλας (57' λ.τ. Σκαφτούρος), Μιχελής.


Το φιλμ του αγώνα

15' Πρώτη πολύ καλή φάση για την Καλαμάτα, ο Ηλιόπουλος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Καλαντζή που πρόλαβε τους αμυντικούς και έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

23' Ο Χαρίτος βρήκε τον Καλαντζή που μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα άουτ.

26' ΓΚΟΛ 0-1. Μακρινή πάσα στον Δουκάκη που έστρωσε με κεφαλιά - πάσα στον Κουσκουνά ο οποίος με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-1.

40' Δοκάρι η Καλαμάτα! Η Καλαμάτα κέρδισε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Καλαντζής έστρωσε στον Χαρίτο που έκανε ωραίο σουτ αλλά ήταν άτυχος καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

41' Νέο φάουλ του Χαρίτου, απόκρουσε δύσκολα ο Τσακιλτσίδης.

55' Συνεχόμενες διακοπές στο ματς λόγω τραυματισμών παικτών των φιλοξενούμενων, κάτι που προκάλεσε φωνές στην εξέδρα αφού ο κόσμος θεώρησε - δικαιολογημένα -  ότι η Ελευσίνα κάνει καθυστερήσεις.

61' Σέντρα του Νιφορόπουλου, ο Καλαντζής έκανε το πλασέ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

74' Πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα, ο Καλαντζής έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ηλιόπουλος άφησε για τον Σαλαπάτα που έκανε το σουτ αλλά ο Τσακιλτσίδης απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

80' Μεγάλη διπλή ευκαιρία η Καλαμάτα! Ο Σαλαπάτας ελίχθηκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Τσακιλτσίδης. Ο Τσάτσος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαλαπάτας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

88' Αγγιξε το γκολ στην αντεπίθεση η Ελευσίνα, ο Ριζογιάννης βρήκε τον Κουσκουνά αλλά αυτός στο τετατέτ με τον Πάππο πλάσαρε άουτ.