Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:13

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πάση θυσία νίκη με Ιωνικό στο ντεμπούτο Τερζή

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πάση θυσία νίκη με Ιωνικό στο ντεμπούτο Τερζή

Μετά από δύο εκτός έδρας ματς σε Χανιά και Ηλιούπολη, η Καλαμάτα επιστρέφει σήμερα στο σπίτι της για να αντιμετωπίσει στις 4 μ.μ. τον Ιωνικό (ζωντανά από το Actuon 24), στο έτερο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.

Το πρώτο ανάμεσα στα Χανιά και την Καλλιθέα, ολοκληρώθηκε χθες ισόπαλο δίχως τέρματα. Κάτι που σημαίνει ότι ο νικητής του σημερινού αγώνα θα μειώσει τη διαφορά από το ρετιρέ. Η "Μαύρη Θύελλα" είναι στο -12 από την κορυφή και ο Ιωνικός στο -9.
Η Καλαμάτα ψάχνει στο ντεμπούτο του Απόστολου Τερζή στον πάγκο, την πρώτη νίκη σε ντέρμπι με ανταγωνιστή για τον τίτλο, καθώς στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από Χανιά, Ιωνικό και Καλλιθέα, ενώ στο ξεκίνημα του β' γύρου αναδείχθηκε ισόπαλη στην Κρήτη με τα Χανιά και την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε και από την δεύτερη Ηλιούπολη. Η μοναδική νίκη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, είναι αυτή κόντρα στο Αιγάλεω (1-0) στις 13 Ιανουαρίου με γκολ του Γρίβα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Μόνο ένα διπλό

Στον αντίποδα ο Ιωνικός προέρχεται από νίκη επί του Διαγόρα, αλλά μακριά από τη Νίκαια έχει κερδίσει μόνο μια φορά, την 1η Οκτωβρίου με 3-0 την Ηλιούπολη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Εκτοτε μετρά τέσσερις ισοπαλίες με Ολυμπιακό Β', Παναχαϊκή, Γιούχτα, Καλλιθέα και δύο ήττες από Τηλυκράτη και Διαγόρα. Ο Τηλυκράτης και ο Διαγόρας, είναι οι επόμενοι αντίπαλοι της "Μαύρης Θύελλας" στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας. Κάτι που κάνει επιτακτική ανάγκη τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό.
Η διοίκηση όρισε γενική είσοδο 5 ευρώ, προκειμένου να βρεθεί ο κόσμος το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο και να δώσει ψυχολογική ώθηση για το τρίποντο.

Η αποστολή

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί και εν συνεχεία ο Απόστολος Τερζής ανακοίνωσε την αποστολή, που αποτελείται από 21 παίκτες. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Τζανακάκης, καθώς και οι Ματέους Αλβες και Πέππας, ενώ επιστρέφουν οι Αρίμπας και Βαλεριάνος που εξέτισαν την ποινή τους και συμπεριλήφθηκε και ο Στρούγγης, πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα . Αναλυτικά η αποστολh: Κόβαλ, Γιαννίκογλου, Καραχάλιος, Μοζέρ, Κωνσταντινόπουλος, Βαλεριάνος, Κωστούλας, Στρούγγης, Αρίμπας, Καρασαλίδης, Κατάλντι, Τάτος, Κάνιας, Κάτσε, Κοζορώνης, Ακόστα, Γρίβας, Ελιβέλτο, Μπαράλες, Πασάς, Κωτσόπουλος

Πήρε τον Ισπανό Αλεξ Λόπεθ.

Παίκτης της Καλαμάτας και με τη βούλα είναι ο Αλεξ Λόπεθ. Ο Ισπανός μέσος ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από την ΠΑΕ και το Σάββατο το πρωί έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη "Μαύρη Θύελλα" και γνωρίστηκε με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ.
Ο ίΛόπεθ χρειάζεται βέβαια κάποιο διάστημα προσαρμογής για να μπει στα πλάνα του Απόστολου Τερζή, που θα κάνει ντεμπούτο σήμερα με τον Ιωνικό.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη μεταγραφή του Ισπανού χαφ αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Άλεξ Λόπεθ. Είναι Ισπανός κεντρικός χαφ, 26 ετών(2-6-97) με ύψος 1.76.
Ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Εσπανιόλ και το καλοκαίρι του 2018 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην Λούγκο και τον Γενάρη του 2021 μετά από εξάμηνη επιστροφή του στην ομάδα της Καταλωνίας πήγε δανεικός στην Μιράντες.
Τον Γενάρη του 2023 πήρε μεταγραφή για την Αλκόρκον την οποία βοήθησε να ανέβει στην Β Ισπανίας.
Την φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την Μαύρη Θύελλα να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ".

SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(17η αγωνιστική)
Ολυμπιακός Β' - Γιούχτας 3-1
Χανιά - Καλλιθέα 0-0
Παναχαϊκή - Ηλιούπολη 1-2
Διαγόρας Ρόδου - Τηλυκράτης 0-2
Αιγάλεω - Παναθηναϊκός Β' σήμερα
Καλαμάτα - Ιωνικός σήμερα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Καλλιθέα 23-10 37
2. Ηλιούπολη 16-14 32
3. Χανιά 28-12 31
4. Ιωνικός 28-18 28
5. Καλαμάτα 22-13 25
6. Διαγόρας Ρόδου 16-23 22
7. Ολυμπιακός Β’ 26-17 18
8. Αιγάλεω 11-20 17
9. Γιούχτας 16-23 15
-. Τηλυκράτης 14-29 15
11. Παναθηναϊκός Β’ 12-27 14
12. Παναχαϊκή 16-24 13
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αιγάλεω, Παναθηναϊκός Β', Καλαμάτα και Ιωνικός

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναθηναϊκός Β' - Χανιά
Διαγόρας Ρόδου - Ολυμπιακός Β'
Γιούχτας - Αιγάλεω
Τηλυκράτης - Καλαμάτα
Ιωνικός - Παναχαϊκή
Καλλιθέα - Ηλιούπολη