Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 10:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Τα πλέι οφ περνούν από Πάτρα και Ρόδο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Τα πλέι οφ περνούν από Πάτρα και Ρόδο

Η Καλαμάτα ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στον β’ όμιλο της Super League 2, αλλά πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παρουσία της στα πλέι οφ!

Η “Μαύρη Θύελλα” βρίσκεται στην πέμπτη και τελευταία θέση, που δίνει εισιτήριο για τους αγώνες ανόδου.
Οι υπόλοιπες ομάδες (από την 6η έως την 11η θέση) θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ για την παραμονή, ενώ ο 12ος της βαθμολογίας υποβιβάζεται απευθείας στη Γ’ εθνική. Στη Super League θα ανέβουν οι πρωταθλητές των δύο ομίλων.
Η Καλαμάτα απέχει 11 βαθμούς από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, αλλά στα πλέι οφ οι βαθμοί των ομάδων στην κανονική σεζόν, διαιρούνται δια του δύο! Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, τον τίτλο στον δεύτερο όμιλο, θα διεκδικούσαν η Καλλιθέα, η Ηλιούπολη, τα Χανιά, ο Ιωνικός και η Καλαμάτα.
Η “Μαύρη Θύελλα” απέχει πάντως. τέσσερις βαθμούς από τον Διαγόρα, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε δύο αγωνιστικές και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στο προσεχές εκτός έδρας ματς με τον Τηλυκράτη.
Ενα παιχνίδι που αναμένεται να διεξαχθεί στην Πάτρα, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Λευκάδας.
Ακολουθεί νέα δοκιμασία στη Ρόδο με τον Διαγόρα, ενώ η Καλαμάτα θα βρεθεί ξανά στην Πάτρα την προτελευταία αγωνιστική για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, που μάχεται για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.
Ενδιάμεσα, η μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Στάδιο τον Ολυμπιακό Β’ και την τελευταία αγωνιστική την Καλλιθέα.
Αμφότερα εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια. Οι “ερυθρόλευκοι” και οι πρωτοπόροι έχουν μόνο τρεις και δύο ήττες αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, η Καλαμάτα οφείλει να κερδίσει και εκτός έδρας.
Κάτι που έκανε για τελευταία φορά στις 15 Οκτωβρίου με το Αιγάλεω. Οι αγώνες με Τηλυκράτη και Διαγόρα, είναι κομβικοί.
Η Καλαμάτα πρέπει να κάνει το δύο στα δύο, αφενός για να μην θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της στα πλέι οφ και αφετέρου για να μειώσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις. Η Καλλιθέα σε αυτό το διάστημα έχει δύο διαδοχικά εντός έδρας ντέρμπι με Ηλιούπολη και Ιωνικό. Οι πρωτοπόροι μετρούν 37 βαθμούς, η Ηλιούπολη 32 και ακολουθούν τα Χανιά με 31, ο Ιωνικός με 29 και η “Μαύρη Θύελλα” με 26.

Συνεχόμενα ματς ο Διαγόρας στη Ρόδο

Ο Διαγόρας των 22 βαθμών θα δώσει στη Ρόδο τα επόμενα τρία ματς (τέσσερα αν προσθέσουμε και το προηγούμενο με τον Τηλυκράτη), λόγω των αλλαγών στις έδρες, που είχαν γίνει στον πρώτο γύρο. Αυτή την Κυριακή θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Β’, την επόμενη την Καλαμάτα και στη συνέχεια την Παναχαϊκή, ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει εκτός με Καλλιθέα και Παναθηναϊκό Β’.

Δεν προχώρησε με Ντουκουρέ

Οι φιλικές σχέσεις που διατηρεί ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Πρασσάς με το αφεντικό του Αρη Θεόδωρο Καρυπίδη, δεν έχουν φέρει και τους παίκτες που επιθυμούσε η “Μαύρη Θύελλα” στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι ο Σαμόρα αρνήθηκε να παίξει στη μεσσηνιακή ομάδα, ενώ στη χειμερινή περίοδο η Καλαμάτα είχε ξεχωρίσει τους Ντουκουρέ και Μενέντες. Ο πρώτος παρουσιαζόταν μάλιστα προ των… πυλών, αλλά έμεινε στον Αρη και ο Μενέντες πήγε στην Κηφισιά.

Σφυρίζει ο Φωκάς

Ο Αλέξανδρος Φωκάς από την Αχαΐα, θα βρεθεί την Κυριακή στην Αγυιά για να σφυρίξει το ματς του Τηλυκράτη με την Καλαμάτα (3 μ.μ.). Βοηθοί του θα είναι οι Μωυσιάδης (Ηπείρου) και Ισακοβίδης (Λακωνίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μπεκιάρης από την Κόρινθο.