Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2014 13:12

«Πυρά» της Μάντσεστερ Σίτι για Σιδηρόπουλο

Γράφτηκε από τον
«Πυρά» της Μάντσεστερ Σίτι για Σιδηρόπουλο

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους παίκτες και τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι, λόγω των υποδείξεων του στο χθεσινό ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την ήττα με 2-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ.

Ο Ελληνας διαιτητής απέβαλε δύο παίκτες των «πολιτών», αρνήθηκε ισάριθμα πέναλτι στον Σέρχιο Αγουέρο, ενώ το μεγαλύτερο λάθος του ήταν όταν σε φάουλ του Πόντους Βέρνμπλουμ πάνω στον Αργεντινό φορ, δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον «παραβάτη», αλλά παρατήρησε λάθος παίκτη της ρωσικής ομάδας στο 77ο λεπτό!

Συγκεκριμένα, αντί να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βέρνμπλουμ, ο οποίος έκανε το φάουλ και είχε ήδη μία από το πρώτο ημίχρονο, την έδειξε στον Ιγκνάσεβιτς. Έτσι, οι Ρώσοι συνέχισαν το ματς με 11 παίκρες και όχι με 10, όπως έπρεπε. Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Βενσάν Κομπανί, δεν έκρυψε την οργή του για τον Σιδηρόπουλο, χωρίς όμως να παραγνωρίζει τις ευθύνες της ομάδας του για την κακή της απόδοση.

«Είναι για γέλια να δείχνεις κίτρινη κάρτα σε λάθος παίκτη. Έγινε όμως. Όλοι κάνουμε λάθη και πιθανότατα εμείς κάναμε στο ματς περισσότερα λάθη από τον διαιτητή. Κάποια στιγμή θα πάρουμε κι εμείς ένα σφύριγμα που θα ξεσηκώσει τους αντιπάλους» τόνισε ο Βέλγος διεθνής αμυντικός.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του τεχνικού της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος δεν έψαξε δικαιολογίες για την ήττα της ομάδας του: «Τη διαφορά δεν την έκαναν μόνο τα λάθη του διαιτητή. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι αν θέλουμε να νικάμε. Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και δεν θέλω να σχετίσω τη διαιτησία με το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είχαμε τόσο κακή απόδοση. Πλέον, η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι απίθανη. Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πρέπει να προσπαθήσουμε», ήταν οι σχετικές δηλώσεις του Χιλιανού τεχνικού.

πηγη ΑΠΕ