Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 18:17

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Με σκόρερ τον Κουρούπη και “φύλακα-άγγελο” τον Εξαρχάκο!

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Με σκόρερ τον Κουρούπη και “φύλακα-άγγελο” τον Εξαρχάκο!

Η ΑΕ Μάνης χρειάστηκε ένα γκολ του Δημήτρη Κουρούπη στο 36ο λεπτό και τις σπουδαίες επεμβάσεις του Λυκούργου Εξαρχάκου, ώστε να κάμψει την αντίσταση του ΑΟ Διαβολιτσίου στο γήπεδο του Κάμπου για την 18η αγωνιστική της Α' τοπικής και να επιστρέψει στις επιτυχίες!

Τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων που κουβαλούσε στο πρωτάθλημα (2 ήττες - 1 ισοπαλία) έδωσε η ΑΕ Μάνης. Με τον Δημήτρη Κουρούπη να βάζει... βενζίνη στο ρεζερβουάρ, οι Μανιάτες επικράτησαν 1-0 του ΑΟ Διαβολιτσίου στον Κάμπο για την 18η αγωνιστική της Α' τοπικής και επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα έπειτα από τις 21 Ιανουαρίου. Τότε, η ομάδα που προπονεί ο Παναγιώτης Πολίμος είχε επιβληθεί με 7-1 επί του ουραγού Εθνικού Μελιγαλά στο ίδιο γήπεδο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Λυκούργο Εξαρχάκο, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, με τον 24χρονο τερματοφύλακα της ΑΕΜ να επιδίδεται σε σωρεία εντυπωσιακών και σημαντικών επεμβάσεων!
Στον αντίποδα, ο ΑΟ Διαβολιτσίου έμεινε για τέταρτο στη σειρά ματς χωρίς τρίποντο, μετρώντας 1 ισοπαλία και τρεις ήττες, με την τελευταία του επιτυχία να έχει καταγραφεί στις 24 Ιανουαρίου στον Μελιγαλά (ΑΟΔ-Σπερχογεία 3-2). Το παιχνίδι επεφύλαξε ελάχιστες συγκινήσεις, με κακές επιλογές από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που δεν κατάφεραν να απειλήσουν με ορθολογικό τρόπο, απόρροια και τους άγχους για το αποτελέσματα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

O Παναγιώτης Πολίμος, ο οποίος λόγω τιμωρίας παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, παρέταξε την ΑΕ Μάνης με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια επανήλθε ο Εξαρχάκος, με τους Χατζηπαναγιώτη, Μελενικιώτη, Γιαννή και Σπυρέα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον χώρο του άξονα ξεκίνησαν οι Στραβάκος και Παναγιώτης Πουλάκος, με τους Κουρούπη, Γλέζο, Μουλιάτο να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριάδα, πίσω από τον προωθημένο, Κυριάκο Πουλάκο.
Από την άλλη, ο Γιάννης Αντωνόπουλος κατέβασε τον ΑΟ Διαβολιτσίου με σύστημα 4-2-3-1. Ο Ανδρουτσόπουλος ξεκίνησε για άλλη μια φορά βασικός, με τους Μωραγιάννη και Καπόγλη στα δύο άκρα της άμυνας και τους Μπαλόπουλο, Γκότση στις θέσεις των στόπερ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Νινιός και Κρεμύδας, ενώ μπροστά τους ήταν οι Γκελγκέρια, Κουντάνης και Σπυρόπουλος. “Αιχμή του δόρατος” ήταν ο Πατσιώτης.

Τριπλό “στοπ” από Εξαρχάκο!

Στο 17' η ΑΕ Μάνης βρέθηκε σε ανασταλτική ανισορροπία μετά από δικό της κερδισμένο κόρνερ και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Ανδρουτσόπουλος με δυνατή χεριά έψαξε και βρήκε τον Θ. Σπυρόπουλο που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Ηλείος μεσοεπιθετικός άφησε πίσω του στο σπριντ τον Σπυρέα, βρέθηκε απέναντι στον Εξαρχάκο, ωστόσο άνοιξε το κοντρόλ, με την μπάλα να του φεύγει πιο μπροστά και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που είχε βγει εγκαίρως να έχει αντίδραση στο πλασέ που επιχείρησε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Εξαρχάκος με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε το σουτ του Γκελγκέρια και με νέα επέμβαση στην κλειστή του γωνία έβγαλε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Κουντάνης!

Λίγο αργότερα η ΑΕ Μάνης είχε δύο καλές στιγμές και οι δύο με τον Στραβάκο. Στο 22' μετά από σέντρα του Κουρούπη από αριστερά, ο 23χρονος μέσος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 24' από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε “γεμάτα” την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε, μετά από φάουλ του Κουρούπη.

“Φωνές” για πέναλτι και ακυρωθέν γκολ

Από βαθιά μπαλιά του Γιαννή στο 25' ο Μουλιάτος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε πέφτοντας στο έδαφος υπό την ασφυκτική πίεση του Καπόγλη, με τον Ανδρουτσόπουλο να κρατάει ανέπαφη την εστία του, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στην φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, θεωρώντας αντικανονική την παρέμβαση του αριστερού οπισθοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Στο 32' ο Μελενικιώτης εκτέλεσε πλασαριστά ένα κόρνερ για τον Κουρούπη που επέστρεψε την μπάλα στον Μακεδόνα αμυντικό, αυτός έβγαλε μια πολύ ωραία φαλτσαριστή σέντρα και ο Στραβάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ αυτό δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη οφσάιντ του πρώτου βοηθού κ. Γεωργαντά. Απόφαση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.

Έδωσε την λύση ο Κουρούπης

Τελικά το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο πεισματάρης Σπυρέας βγήκε νικητής σε μια “μονομαχία” στα αριστερά με τον Μωραγιάννη που έμοιαζε χαμένη, έβγαλε συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Κουρούπης με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 1-0 με το 9ο φετινό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ στο 44'. Από σέντρα του Χατζηπαναγιώτη από δεξιά και κακό διώξιμο των αμυντικών του ΑΟ Διαβολιτσίου, ο Στραβάκος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε με την μπάλα να παίρνει πορεία προς την εστία, όμως ο Γκότσης παρενέβη με το κεφάλι του παραχωρώντας κόρνερ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-0.

Άγγιξε την ισοφάριση ο ΑΟΔ, λίγα πράγματα στην συνέχεια

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου με την σειρά του έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 54', όταν από εκτέλεση φάουλ του Πατσιώτη ο Κρεμύδας αστόχησε ολομόναχος με κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Εξαρχάκου. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το 72ο λεπτό, γεγονός που τα λέει όλα για το... θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκελγκέρια δεν πρόλαβε την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε, μετά από σέντρα του Νινιού από δεξιά. Η ΑΕ Μάνης είχε την δική της απάντηση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πρωταγωνιστές δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Γ. Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κουλόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκότση και άλλαξε πορεία κάνοντας δύσκολο το έργο του Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος όμως έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 90+5' ο Εξαρχάκος κατέγραψε μία ακόμη σημαντική απόκρουση στο ενεργητικό του σε φάουλ του Κουντάνη, πετώντας την μπάλα σε κόρνερ με το ένα χέρι. Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κομπιλίρη (Χ. Γεωργαντάς - X. Σπαουτζής οι βοηθοί) βρήκε την ΑΕ Μάνης να πανηγυρίζει την 12η νίκη της σε 17 παιχνίδια, που την έχουν φέρει μόνη στην 4η θέση με 38 βαθμούς. Αντίθετα, ο ΑΟ Διαβολιτσίου έμεινε στους 19 και είναι 8ος.
ΑΕ MΑΝΗΣ: Εξαρχάκος, Σπυρέας, Π. Πουλάκος, Μελενικιώτης, Γιαννής, Χατζηπαναγιώτης, Γλέζος (65' Κουλόπουλος), Στραβάκος, Κ. Πουλάκος (90+1' Ντερβίσι), Κουρούπης (85' Σπυρόπουλος), Μουλιάτος.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Ανδρουτσόπουλος, Μωραγιάννης (55' Σαραντόπουλος), Γκελγέρια (77' Ντελλής), Καπόγλης, Μπαλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουντάνης, Πατσιώτης (87' Ντάνος), Νινιός, Γκότσης, Κρεμύδας.

Ν.Κ.