Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2014 18:34

Έρευνα για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Γράφτηκε από τον
Έρευνα για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού, διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθάνασιος Ακριτίδης παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες της διοίκησης και των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (26/10/2014), που διεξήχθη στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.



Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα συγκεκριμένα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα των «αιώνιων» αντιπάλων και η παραγγελία του κ. Ακριτίδη θα συσχετιστεί.

Ο κ. Ακριτίδης αναφέρει ότι φίλαθλοι στον αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων.

Όμως, λίγες μέρες πριν την επίμαχη συνάντηση, στο ίδιο γήπεδο, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, δεν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο, αναφέρει ο αντεισαγγελέας και προσθέτει ότι από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί στον αγώνα Ολυμπιακού-Γιουβέντους.

Έτσι, ο κ. Ακριτίδης ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στη ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο», ενώ υπογραμμίζει ότι παράλληλα, πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.

πηγη ΑΠΕ