Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 19:12

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΣ ΡΑΧΗ 1-2: Με σκόρερ τον εορτάζοντα Χάρη Γιαννόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΣ ΡΑΧΗ 1-2: Με σκόρερ τον εορτάζοντα Χάρη Γιαννόπουλο

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής το Σάββατο, ο Χάρης Γιαννόπουλος σκόραρε δις και... κέρασε “τρίποντο” τον ΠΑΣ Ράχη, που πήρε τη νίκη στο καλαματιανό ντέρμπι του “Π. Μπαχράμης” με 2-1 κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας.

Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός ήρθε απ' τον πάγκο και με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (73'-77') άλλαξε τον “ρου” της αναμέτρησης, οδηγώντας τους τυπικά φιλοξενούμενους σε μια σπουδαία ανατροπή! Θυμίζουμε ότι η τελευταία νίκη για την ομάδα της Ράχης είχε σημειωθεί επίσης εκτός έδρας απέναντι στον ΑΟ Σπερχογείας και μάλιστα με το ίδιο σκορ κι ενώ στο ημίχρονο έχανε με 1-0, όπως έγινε και στο Σαββατιάτικο παιχνίδι!
Ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής, ο οποίος προερχόταν από δύο ήττες, κατάφερε να προηγηθεί σε κομβικό σημείο του αγώνα, αφού πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (40') ο Δαρσακλής με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιχαλόπουλου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον κ. Καυκά (Χ. Καραμπέτσος - Δ. Ταβουλαρέας οι επόπτες) ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο ο τεχνικός, Δημήτρης Παυλόπουλος.
Στο 73ο λεπτό του αγώνα ο Μπέγκα έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Γιαννόπουλου, ο οποίος νίκησε τον Αλάμαρα γράφοντας το 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΣ Ράχη και πριν προλάβουν να ανασυνταχθούν οι τυπικά γηπεδούχοι, ήρθε η πλήρης ανατροπή του σκηνικού στο 77'. Ο Μπαλιγκό – Βρυώνης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Βαΐτση μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να υποδεικνύει χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι και να αποβάλλει τον αρχηγό του Ηρακλή με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν λάθεψε βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του (1-2).
Με τη νίκη ο ΠΑΣ Ράχη έπιασε τον Ηρακλή στην 9η θέση με 14 βαθμούς, έχοντας το... πάνω χέρι στην μεταξύ τους ισοβαθμία και σε συνδυασμό με την ήττα του Τέλου Άγρα στην Κορώνη από την Θύελλα Χαρακοπιού, αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την 14η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Ράχη υποδέχεται τον ουραγό Εθνικό Μελιγαλά σε ένα κομβικό για την ίδια παιχνίδι.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αλάμαρας, Χατζίου, Κοσμόπουλος, Μαγκλάρας, Βλαχάκης, Κωνσταντόπουλος, Φυκούρας, Ψωρομύτης (72' Τζάννες), Δαρσακλής (72' Παπαδέας), Μιχαλόπουλος, Βαΐτσης.
ΠΑΣ ΡΑΧΗ: Οικονόμου, Τόμασσεκ, Βράπι, Τριανταφυλλίδης, Σκιάς (19' λ. τρ. Πάνου), Τζιόλας, Μπαλιγκό – Βρυώνης, Μαράι (76' Γεωργιόπουλος), Μαστρόκαλος (55' Γιαννόπουλος), Μπέγκα, Ζωγόπουλος.