Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 11:23

B' ΤΟΠΙΚΗ: Διπλό τίτλου για την αήττητη Ομόνοια

Γράφτηκε από τον
B' ΤΟΠΙΚΗ: Διπλό τίτλου για την αήττητη Ομόνοια

Η Ομόνοια πήρε το ντέρμπι κορυφής με τη Στενωσιά και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Β' τοπική.

Η καλαματιανή ομάδα επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο του Σουληναρίου και αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα διεύρυνε και το αήττητο σερί. Αυτή ήταν η 13η νίκη σε 18 παιχνίδια για τους πρωτοπόρους, ενώ για τη Στενωσίά ήταν η τρίτη ήττα. Παραμένει όμως στη δεύτερη θέση (που δίνει όπως και η πρώτη εισιτήριο απευθείας ανόδου) και σε απόσταση ασφαλείας από την 3η, στην οποία ανέβηκε η Φοινικούντα μετά το διπλό στην Καλαμάτα με τον Παναθηναϊκό.
Στην 18η αγωνιστική ξεχώρισαν και οι νίκες των ουραγών Α.Ε. Αβίας και Α.Ε. Λογγά κόντρα σε Νέο Αρι και Αναγέννηση Παραλίας, αντίστοιχα.

ΣΤΕΝΩΣΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1:
Δεν έκανε... στάση ούτε στο Σουληνάρι!

Με “τρένο” δίχως σταματημό με προορισμό... την Α' τοπική μοιάζει η Ομόνοια! Η καλαματιανή ομάδα πέρασε και από το Σουληνάρι επικρατώντας 1-0 του ΑΟ Στενωσιάς στο ντέρμπι κορυφής της 18ης αγωνιστικής της Β' τοπικής και αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους πέντε βαθμούς (44 β.). “Χρυσός” σκόρερ για το σύνολο του Γιώργου Γρηγορόπουλου ήταν ο Σταύρος Γαβράς στο 35' με κεφαλιά. Να σημειωθεί ό,τι η Ομόνοια παραμένει αήττητη από την αρχή της σεζόν με ρεκόρ 13-5-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά την απρόσμενη ισοπαλία με την ΑΕ Λογγάς στο γήπεδό της (1-1). Από την άλλη, ο ΑΟ Στενωσιάς (39 β.) ηττήθηκε έπειτα από έναν ολόκληρο γύρο, αφού τελευταία φορά έχασε στις 21 Οκτωβρίου στον αγώνα που έγινε μεταξύ των δύο ομάδων στο “Γ. Λουκαρέας” (2-1). Έκτοτε το συγκρότημα του Παναγιώτη Μπιζίμη μετρούσε 11 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα που γνώρισε στο γήπεδο του Σουληναρίου που χρησιμοποιεί ως έδρα.
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θ. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Στ. Καγιανάς (75' Αθ. Ηλιόπουλος), Αλεβίζος, Θ. Σταματελόπουλος, Θ. Χρόνης, Π. Καγιανάς, Αθ. Χρόνης, Φλέσσας, Γιάνναρης (46' Λυμπερόπουλος).
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Σταυριανός, Πράστος Γαβράς, Μαρίτσας, Δ. Τσουλάκος (40' λ. τρ. Κωστόπουλος), Πολίτης, Μπαζάνης, Τάφα (86' Ντουράι), Αρκουμάνης, Τζανετάκος, Δημητρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 0-1
“Απέδρασε” με Ρ. Σούλι

Με τον Συμεών Σούλι να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά στο 76ο λεπτό, ο ΑΟ Φοινικούντας πέρασε νικηφόρα από το “Γ. Λουκαρέας” επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού Καλαμάτας για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' τοπικής. Μετά την 9η φετινή της νίκη η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα έμεινε μόνη στην 3η θέση (32 β.) που μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Θύελλας Μερόπης από τον ΑΟ Καλλιθέας. Παράλληλα, ο “Φοίνικας” μείωσε στους 7 βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από την 2η θέση και ελπίζει σε κάτι καλύτερο τις επόμενες αγωνιστικές. Από την άλλη, το “τριφύλλι” υπέστη την δεύτερη διαδοχική ήττα του με αποτέλεσμα να αποκτήσει “συγκάτοικους” στην 5η θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Χότζα (89′ Γιαννίκος), Χαμζά, Ντάκουρης, Ζόμπολας, Θ. Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Δ. Παπαδόπουλος (78' Σταματέλος), Ρουσέας, Κατσαβός (81' Πόταρης).
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας (35′ λ.τρ. Ευστ. Γάλλος), Κοτσοβός (67′ Τομαράς), Κατσούλης, Μπαστακός, Κ. Τσώνης, Ι. Κοτσίρης, Γ. Γάλλος (90' Λυκισιώτης), Π. Τσώνης, Ηλ. Κοτσίρης, Β. Σούλι, Ρ. Σούλι.

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 0-1
Αφιερωμένη στους
τραυματίες η νίκη

Ο ΑΟ Καλλιθέας επικράτησε με 1-0 της Θύελλας Μερόπης στον Μελιγαλά για την 18η αγωνιστική της Β' τοπικής, σε ένα παιχνίδι που ήταν αφιερωμένο στους Αλέξανδρο Στυλιανίδη (κάταγμα κλείδας) και Βαλάντη Σπυρόπουλο (μικροεπέμβαση στο μάτι), οι οποίοι τραυματίστηκαν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Μετά την επίτευξη του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης από τον Σαμπάνι στο 73', οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Μάλαμα έγιναν ένα... κουβάρι και αφιέρωσαν το γκολ στους δύο άτυχους συμπαίκτες τους. Η ομάδα της Καλλιθέας (28 β.) έτσι άφησε πίσω της την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ανέβηκε στην 5η θέση όπου υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία, ενώ θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας αν νικήσει τον Μεσσηνιακό (14/2, 3 μ.μ.) σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Αντίθετα το σύνολο του Χρήστου Νιάρχου δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕ Αβίας με 4-0 εκτός έδρας, μένοντας στους 29 βαθμούς και την 4η θέση.
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Ζύλφο, Μπουρίκας, Δημητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (75' Κυρκιλής), Παν/της. Σουλαντίκας, Κατσιμπάρος, Κανελλόπουλος, Ρουμελιώτης, Παντελόπουλος (65' Μπούζας), Τσέλιος (75' Γκότσης).
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Δαρσακλής, Αθανασόπουλος, Κότης, Κιόσια, Κοντούλης, Σταματόπουλος, Μεμουσάι, Τομαράς (70′ Ζάτσα), Ιλιάζι, Σαμπάνι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-0
Με ένα γκολ
σε κάθε ημίχρονο

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Μεσσηνιακός (28 β.) έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Αρφαρών (21 β.) με 2-0 στο “Στ. Παπαδόπουλος” για την 18η αγωνιστική της Β' τοπικής και επέστρεψε στις νίκες. Οι “πράσινοι” του Φραγκίσκου Κεράνη άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Χόχολη και “σφράγισαν” την επικράτησή τους στο 79' με τον Σκαφιδά. Ο ιστορικός σύλλογος έφτασε τις 8 νίκες στην τρέχουσα σεζόν και μοιράζεται την 5η θέση μαζί με τρεις ακόμη ομάδες. Τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟ Καλλιθέας που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και την Αναγέννηση Παραλίας. Από την άλλη, ο Αστέρας αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 14 Ιανουαρίου όταν και νίκησε εντός έδρας το Νέο Άρι (1-0). Έκτοτε, η ομάδα του Παναγιώτη Βούτσα μετράει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης_: Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Πετρόπουλος, Θεοφιλόπουλος (84' Γκουλγκούτης), Χόχολης, Φράγκος (89' Μαθιός), Σκαφιδάς (84' Κότσης), Ζαχαριάς (66' Νικολακάκης), Τόλιας (66' Πογκόνι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Π. Μπούρας, Φέστας, Χριστόπουλος, Ν. Βανικιώτης, Σακκάς, Α. Βανικιώτης, Γ. Μπούρας, Σέφα (17' λ.τρ. Κορομηλάς), Γιαννακούντζος, Κ. Μωραγιάννης, Π. Μωραγιάννης.


ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-1
Έκανε “σεφτέ” στο 2024

Η ΑΕ Λογγάς έκανε την... έκπληξη και πήρε την πρώτη της νίκη μέσα στο 2024, επικρατώντας με 2-1 επί της Αναγέννησης Παραλίας για την 18η αγωνιστική της Β' τοπικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα “περιστέρια” ήταν ο Παναγιώτης Τραγομαλάς, o oποίος πέτυχε και τα δύο γκολ. Μόλις στο 6ο λεπτό ο 29χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ, ενώ πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Η “Μπάρτσα” παρότι μείωσε στο 70' με τον Αμαριωτάκη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Η ΑΕ Λογγάς (9 β.) που προερχόταν από την σπουδαία ισοπαλία στο “Γ. Λουκαρέας” από την πρωτοπόρο Ομόνοια (1-1) πανηγύρισε μόλις το δεύτερο “τρίποντο” στη σεζόν και σε συνδυασμό με την ήττα του Νέου Άρι στον Κάμπο μείωσε την διαφορά από την 14η θέση και την παραμονή στους 7 πόντους. Αντίθετα, για την Αναγέννηση (28 β.) που κοουτσάρει ο Πέτρος Χιώτης μεγάλωσε το αρνητικό σερί που ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου στο “Στ. Παπαδόπουλος” με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό (3-2). Ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Αστέρα Αρφαρών (2-2) και Αστέρα Βαλύρας (3-3) στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας και η ήττα στο Πλατύ από τον τοπικό Ατρόμητο (3-1).
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Παναγόπουλος, Τραγομαλάς (λ. τρ. 35' Μπλάνας, 64' Σεντεμέντες), Βάγιας, Βουτιέρος, Πετρόπουλος, Σαΐπι, Κορμπής, Λάζαρης, Καψαμπέλης, Τσερρίκου (30' λ. τρ. Σουγλέρης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Παπαδέας, Τριβέλλας, Παπανικολόπουλος, Τσακαλάκος, Ψώνης (58' Κοκάι), Γκούζος, Μπουντάς, Γεωργατσέλης (58' Αμαριωτάκης), Σεφεράσι(72' Καράμαλης), Νταβέας.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 4-1
Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία με ανατροπή

Ο ΠΑΟ Καλού Νερού πήρε δεύτερη σερί νίκη. Οι Τριφύλιοι επιβλήθηκαν 4-1 του Αστέρα Βαλύρας των πολλών απουσιών με ανατροπή και αναρριχήθηκαν στην 11η θέση (22 β.). Ταυτόχρονα, το σύνολο του Γιώργου Μητρόπουλου που έχει επιφορτιστεί σε διπλό ρόλο παίκτη – προπονητή, μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς. Ο Ζάγουρας έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 14'. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έφεραν τα... πάνω – κάτω πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας με τους Δριμή (30') και Μητρόπουλο (43'). Ο Μεχμέτι στο 73' και ο Δριμής με το δεύτερο προσωπικό του γκολ “κλείδωσαν” το παιχνίδι για την ομάδα τους. Ο Αστέρας Βαλύρας (25 β.) πήγε στην Κυπαρισσία χωρίς τους Καρύδη, Καραγεώργο, Ζέππο, Καστριτσέα και Ματθαίο – Λίβα, με τον Νίκο Μανιατέα να ανακατεύει αναγκαστικά την... τράπουλα. Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία του ΠΑΟ Καλού Νερού.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Αριδάς, Μαρκολέφας, Κατσίρος, Δριμής, Τσοροβάς (58' Κόλλιας), Τσέρπια (70' Αντωνόπουλος), Γκόγκας (70' Κωνσταντόπουλος), Μητρόπουλος (86' Λαμπρόπουλος), Μουσκάι, Vasilev (58' Μεχμέτι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Μανιάτης, Φεράι (75' Καπότης), Κουρούσιας, Μέτσο, Καρμπαλιώτης, Πετρουλάκης (60' Γεωργακόπουλος), Χαρμπίλας (75' Μπουρίκας), Κερανούδης, Χαρμπούτ (10' λ. τρ. Ντέρτζια), Βασίλεφ, Ζάγουρας.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 2-1
Νίκη στο φινάλε

Η ΑΕ Αβίας με γκολ του Δημήτρη Πολυμενέα στο 90' “λύγισε” 2-1 τον Νέο Άρι στο γήπεδο του Κάμπου για την 18η αγωνιστική της Β' τοπικής και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 38' με τον Λυκουρέζο και στο 61' είδαν τους “πετεινούς” να απαντούν με τον Λιόλιο.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αθανασόπουλος (69' Τσιλιμπέρδης), Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Φωτόπουλος, Αθ. Καρδάσης, Μπέχαρι, Μπουλάρι (46' Π. Καρδάσης), Πολυμενέας, Σπυρέας (90′ Κλείδωνας), Σταθόπουλος.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Κουδέρης (46' Βουρλάκος), Λιόλιος, Κατσιμαγκλής, Λουμάκης (80' Σταυριανέας), Σκαλιώτης, Καραπετυάν, Αναστασόπουλος (61' Μανδηλάρης), Κ. Μαρκόπουλος, Λιάσκος, Αθ. Μαρκόπουλος.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 1-1
Ο Λογκαράκης “απάντησε” στον Στ. Σωτηρόπουλο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου (14 β.) και του Ατρόμητου Πλατύ (26 β.) για την 18η αγωνιστική της Β' τοπικής, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό μένοντας στο 1-1. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Κώστα Σωτηρόπουλου στο 64ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάταγμα ρινικού οστού. Από το γήπεδο του Βλαχόπουλου δεν έλειψαν και τα... ευτράπελα, καθώς στο 85ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Γεωργαντάς διέκοψε προσωρινά τον αγώνα, καθώς σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: “άτομο από την κερκίδα έριξε νερό στον πρώτο βοηθό”. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Παπαφλέσσας με γκολ του Σταύρου Σωτηρόπουλου στο 42ο λεπτό προηγήθηκε με 1-0, όμως ο Λογκαράκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 70' έσωσε την “παρτίδα” για τον Ατρόμητο.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Στάθης): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Μαρίνης, Σταυρόπουλος (80' Γκουμάι), Κωσταράκης, Σιακαλιάς, Νικουλάε (73' Ομέρι), Βλαχόπουλος, Αρβανίτης, Κ. Σωτηρόπουλος (64′ λ. τρ. Κωστόπουλος), Στ. Σωτηρόπουλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς, Μαργιόλης, Βέργης (Πανταζέλος), Λινάς, Μπάλλας, Λογκαράκης, Σκουφάκης, Βαλσαμάκης, Ροβολής, Κοκκώνης (Μιχάλακας), Καραμπότσος (Γκίζας).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(18η αγωνιστική)
Θύελλα Μερόπης – Καλλιθέα 0-1
Α.Ε. Λογγάς – Αναγέννηση Παραλίας 2-1
Στενωσιά – Ομόνοια 0-1
Βλαχόπουλο – Ατρόμητος Πλατύ 1-1
Α.Ε. Αβίας – Νέος Αρις 2-1
Καλό Νερό – Αστέρας Βαλύρας 4-1
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Φοινικούντα 0-1
Μεσσηνιακός – Αστέρας Αρφαρών 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγωνιστικές)
1. Ομόνοια 43-15 44
2. Στενωσιά 38-12 39
3. Φοινικούντα 35-22 32
4. Θύελλα Μερόπης 30-21 29
5. Παναθηναϊκός Καλαμάτας 35-24 28
-. Αναγέννηση Παραλίας 39-25 28
. Καλλιθέα 34-29 28
-. Μεσσηνιακός 42-26 28
9. Ατρόμητος Πλατύ 31-27 26
10. Αστέρας Βαλύρας 42-35 25
11. Καλό Νερό 34-31 22
12. Αστέρας Αρφαρών 29-32 21
13. Νέος Αρις 31-38 16
14. Βλαχόπουλο 20-39 14
15.Α.Ε. Λογγάς 18-59 9
16. Α.Ε Αβίας11-67 7
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλλιθέα και Μεσσηνιακός.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(17-18 Φεβρουαρίου)
Α.Ε. Λογγάς - Βλαχόπουλο
Ομόνοια - Α.Ε. Αβίας
Αστέρας Βαλύρας - Μεσσηνιακός
Φοινικούντα - Θύελλα Μερόπης
Αναγέννηση Παραλίας - Στενωσιά
Ατρόμητος Πλατύ - Καλό Νερό
Νέος Αρις - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Καλλιθέα - Αστέρας Αρφαρών