Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 15:14

ΕΡΑΝΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ 1-1: Ορθια με Φάκκη στο 92’

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ 1-1: Ορθια με Φάκκη στο 92’

 

Με γκολ του Γιάννη Φάκκη στο 92’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Εράνη ισοφάρισε σε 1-1 τον Αστέρα Βάρης και έμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη.

Το ζητούμενο βέβαια που ήταν η νίκη δεν ήρθε για το συγκρότημα του Θοδωρή Γιακαλή και έτσι αυξήθηκε ξανά η απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, έντεκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής.
Η φιλιατρινή ομάδα που είχε χθες την συμπαράσταση 300 και πλέον φίλων της, έδειξε ανταγωνιστική σε ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι σε μια αρκετά δυνατή ομάδα που είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας, η οποία όμως έμεινε για πέμπτο σερί ματς μακριά από το τρίποντο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και να προσπαθούν να διαβάσουν η μία το παιχνίδι της άλλης.

Από αμυντικό λάθος το
0-1 στο 42’ με Ντούλια

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 30’ με τον Νταγκουνάκη να γεμίζει από αριστερά και τον Καλέλα να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Η Εράνη στο 32’ έγινε απειλητική όταν ο Κοτσιανούλης έδωσε στον Κωνσταντόπουλο ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Νταγκουνάκη να του βάζει τη κόντρα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσερπές έβγαλε τη σέντρα και ο Καπλάνης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.
Η ομάδα της Βάρης πήρε το προβάδισμα στο 41’ ύστερα από ένα αμυντικό λάθος των πρασίνων… Ο Μπουρδέκας έκανε λάθος πάσα, ο Ντούλιας κέρδισε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Τρεις αλλαγές στο ημίχρονο

Ο κ. Γιακαλής έριξε στο δεύτερο μέρος στο ματς τους Σινάνι, Πουλιάνο και Παπαδόπουλο, αντί των Κωνσταντόπουλου, Μπουρδέκα και Γκεβόρι, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά πρώτοι όταν στο 52’ ο δραστήριος Νταγκουνάκης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπελαβράκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Σαββίδη να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Μετά το 60’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές και πίεσαν κυρίως από τα πλάγια την εστία του Αστέρα Βάρης.
Στο 67’ ο Μπρόσκο με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Σινάνι, που έκανε το κοντρόλ και ο Νταγκουνάκης έπεσε πάνω του και τον έριξε κάτω, με τον διαιτητή κ. Κουρτέση να μην δίνει το πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Πίεσε και ισοφάρισε στο
τέλος με πέναλτι του Φάκκη

Εξι λεπτά αργότερα ο Σινάνι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν ασταθώς, με τον Φάκκη να πιάνει το ανάποδο ψαλίδι
και τον Μαρινάκη να μπλοκάρει. Η πίεση των πρασίνων συνεχιζόταν και στο 83’ η εκτέλεση φάουλ του Φάκκη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ομάδα της Βάρης είχε κλειστεί στην άμυνα της και έπαιζε μόνο με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 87’ λίγο έλλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως ο Σαββίδης νίκησε στο τετ τον Χριστίνη.
Στο 92’ σε επίθεση από αριστερά ο Καραμπέτσος έστειλε την μπάλα στην περιοχή, με τον Ψυχογιό που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και τον κ. Κουρτέση να δίνει το καθαρό πέναλτι.

Ο Φάκκης από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος παρά την προσπάθεια του Μαρινάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ομως το γκολ αυτό ήρθε αργά και δεν υπήρχαν χρονιά περιθώρια για την Εράνη για κάτι περισσότερο.
Στο 93’ ο Γκεβόρι δέχθηκε 2η κίτρινη για διαμαρτυρία ενώ ήταν στον πάγκο και αποβλήθηκε από τον Αρκά ρέφερι.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κουρτέσης (Αρκαδίας) και βοηθοί ήταν οι Τσούκας και Κωνσταντόπουλος από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκεβόρι, Μπάρας και Τσερπές.
ΕΡΑΝΗ: Σαββίδης, Καπλάνης, Μπινιώρης, Τσερπές, Μπρόσκο, Μπουρδέκας (46’ Πουλιάνος), Γκεβόρι (46’ Παπαδόπουλος), Κοτσιανούλης, Κωνσταντόπουλος (46’ Σινάνι), Φάκκης, Καραμπέτσος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Νταγκουνάκης, Μεϊμάρογλου, Μπάρα, Μάγγος, Μπελαβράκης (85’ Μπάκας), Ντούνιας (91’ Νικολακόπουλος), Ντούνης (72’ Χριστίνης), Ντούλιας (72’ Ψυχογιός), Καλέλα (85’ Παστρικός).