Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 12:53

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Ξέφυγε η πρωτοπόρος Ομόνοια

Γράφτηκε από τον
Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Ξέφυγε η πρωτοπόρος Ομόνοια

Στο +8 από τη δεύτερη Στενωσιά βρίσκεται η Ομόνοια, μετά το πέρας της 19ης αγωνιστικής στη Β’ τοπική.

Η καλαματιανή ομάδα νίκησε με 5-1 την Α.Ε. Αβίας και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Στενωσιάς από την Αναγέννηση Παραλίας με 4-1, αυξάνοντας στους 8 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Η ταυτότητα σε τρία από τα ματς της 19ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

OMONOIA – A.E AΒΙΑΣ 5-1
Βήμα τίτλου με την 14η νίκη

Στο +8 από τον ΑΟ Στενωσιάς ξέφυγε η Ομόνοια Καλαμάτας μετά τη νίκη της επί της ουραγού ΑΕ Αβίας, που ζήτησε πέναλτι στο 10’, όταν ο Θανάσης Καρδάσης βρήκε τον Τσιλιμπέρδη που πρόλαβε την έξοδο του Καρούμπαλη και “τσίμπησε” την μπάλα με το κεφάλι, με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να τον βρίσκει με τα χέρια και στην συνέχεια να τον ανατρέπει, όμως ο ρέφερι Σκόρδος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 18' με την κεφαλιά του Πολίτη, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 28'. Με την έναρξη του β’ μέρους η Ομόνοια έκανε το 2-0.
Ο Αρκουμάνης έβγαλε μια σέντρα με στόχο τον Τζανετάκο που δεν έκανε καλό κοντρόλ, αλλά του βγήκε πάσα και ο Στάθης Τσουλάκος που ακολούθησε τη φάση σκόραρε σε κενή εστία.
Στο 49’ ο νεοεισελθών Π. Καρδάσης με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” για το 2-1. Στο 65’ ο Στ. Τσουλάκος με το δεύτερο πρόσωπικό του τέρμα έκανε το 3-1. Στο 78’ από ασίστ του Πολίτη, ο Κωστόπουλος πέτυχε το 4-1 και στο 84’ από πάσα του Τάφα, ο Πολίτης διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Καρούμπαλης (80' Τομάζος), Πράστος (38' Τσίγκας), Γαβράς, Μαρίτσας, Πολίτης, Μπαζάνης (80' Κυριακόπουλος), Αρκουμάνης, Ευστ. Τσουλάκος (80' Ασημακόπουλος), Κωστόπουλος, Τζανετάκος (63' Τάφα), Δημητρίου.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Μπεκιάρης, Αθανασόπουλος, Τσιλιμπέρδης, Λυκουρέζος, Αθ. Καρδάσης, Φωτόπουλος, Μπουλλάρι (46' Π. Καρδάσης), Γιαννής, Μπέχαρι (46' Σταθόπουλος), Σινάι, Γεωργίκος (58' Κλείδωνας).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΝΩΣΙΑ 4-1
Επιστροφή στις νίκες
σε επεισοδιακό ματς

Και... τρίτο ημίχρονο είχε η αναμέτρηση της Αναγέννησης με τη Στενωσιά στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας. Η “σπίθα που άναψε την φωτιά” ήταν η αποβολή του αρχηγού της ομάδας της Στενωσιάς, Βασίλη Αλεβίζου, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έπειτα από έντονη διαμαρτυρία και αποβλήθηκε στο 67ο λεπτό. Από εκείνο το χρονικό σημείο η νευρικότητα για τους φιλοξενούμενους ήταν φανερή, αφού σε κάθε υπόδειξη του διαιτητή κ. Μπαρδή και των δύο βοηθών του Βανικιώτη και Αθανασά υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες. Τα παράπονα συνεχίστηκαν σε έντονο ύφος και μετά το τέλος του αγώνα, γεγονός που ανάγκασε την διαιτητική τριάδα να αποχωρήσει από το γήπεδο με συνοδεία αστυνομικής δύναμης που κλήθηκε στο σημείο. Τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος “καίνε” τόσο τον αρχηγό του ΑΟ Στενωσιάς, Βασίλη Αλεβίζο, όσο και τον πρόεδρο της ομάδας, Χρήστο Καλογερόπουλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο 45λεπτο ήταν το δυνατό σουτ του Σεφεράσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 39', το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λύσσαρη. Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο παραγωγικό και για τις δύο ομάδες, με τον Γιάνναρη να κερδίζει πέναλτι για λογαριασμό του ΑΟ Στενωσιάς στο 50', στην πρώτη του ουσιαστικά επιθετική προσπάθεια σε ανατροπή του από τον Τσακαλάκο, δικαιώνοντας την επιλογή του Παναγιώτη Μπιζίμη να τον ρίξει στο ματς στο ημίχρονο αντί του Θανάση Ηλιόπουλου. Tην εκτέλεση ανάλαβε το “πρώτο βιολί” της ομάδας, Κώστας Λυμπερόπουλος και ευστόχησε γράφοντας το 0-1. Ο 26χρονος επιθετικός έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, όσο έχει και ο Δημήτρης Πολίτης της Ομόνοιας. Η Αναγέννηση κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση με περιπετειώδη τρόπο. Στο 56' ο Γκούζος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λύσσαρης είχε “απάντηση” στο πλασέ που επιχείρησε ο Αμαριωτάκης, όμως ο τερματοφύλακας του ΑΟ Στενωσιάς δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο απέναντι στον Μπουντά, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Μέσα σε τέσσερα λεπτά η “Μπάρτσα” πέτυχε την ολική ανατροπή στο ματς. Στο 60' ο Γεωργατσέλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Θοδωρή Χρόνη, με τον διαιτητή κ. Μπαρδή να δείχνει την άσπρη βούλα. O Σεφεράσι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του (2-1). Η αποβολή του Αλεβίζου στο 67ο λεπτό έγειρε την... πλάστιγγα υπέρ της ομάδας που καθοδηγεί ο Πέτρος Χιώτης, η οποία μέχρι το τέλος σημείωσε άλλα δύο τέρματα. Στο 83' ο Νταβέας που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα πέτυχε με διαγώνιο σουτ το 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης “υπέγραψε” το τελικό σκορ (4-1) μετά από πάσα πάρε – βάλε του Παπαδέα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης) Αντωνόπουλος, Ψώνης, Κοκάι (80' Σκιαδόπουλος), Παπανικολόπουλος (66' λ. τρ. Πατικόπουλος), Τσακαλάκος, Γκούζος, Παπαδέας, Μπουντάς, Γεωργατσέλης (80' Νταβέας), Σεφεράσι (88' Πανταζής), Αμαριωτάκης (88' Ζαρκαδάκης).
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης) : Λύσσαρης, Θ. Γ. Χρόνης (74' Θ. Ι. Χρόνης), Βασιλόπουλος, Στ. Καγιανάς, Αλεβίζος, Φλέσσας (77′ Ηλ. Μπιζίμης), Π. Καγιανάς, Αθ. Ηλιόπουλος (46′ Γιάνναρης), Αθ. Χρόνης, Σταματελόπουλος, Κ. Λυμπερόπουλος.

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 3-0
“Ξεκλείδωσε” το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο

Με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΟ Φοινικούντας “λύγισε” την Θύελλα Μερόπης (3-0) που πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο γήπεδο της Μεθώνης μειώνονταςτην απόσταση που τον χωρίζει από την 2η θέση. Και τα τρία γκολ για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα σημείωσαν δύο παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή, οι Γρηγόρης Παπαγεωργίου και Συμεών Σούλι (2). Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί ό,τι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 80’ και με 9 από το 83' και η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Στο 80' ο Ηλ. Κοτσίρης εκτέλεσε δυνατά ένα πλάγιο άουτ από δεξιά, ο Παπαδημητρίου με κεφαλιά έδωσε κατεύθυνση στην μπάλα προς τα δίχτυα και ο Δημητρόπουλος που “ντύθηκε” τερματοφύλακας στην εν λόγω φάση απέκρουσε με τα χέρια. Ο κ. Αράπης υπέδειξε αμέσως την παράβαση και απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή της Θύελλας με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Παπαγεωργίου και δεν λάθεψε απέναντι στον Παύλο Σουλαντίκα, κάνοντας το 1-0. Στο 83' ο Παντελόπουλος δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με 9 παίκτες τους φιλοξενούμενους. Στο 87' ο Συμεών Σούλι βρήκε τον τρόπο να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, σκοράροντας με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή (2-0), ενώ ο ίδιος παίκτης... ξαναχτύπησε ένα λεπτό αργότερα για το τελικό 3-0.
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ (Κώστας Παλαμάρας): Ευστ. Γάλλος, Κοτσοβός (46' Σπανός), Κατσούλης, Μπαστακός, Κ. Τσώνης, Ι. Κοτσίρης, Τομαράς (89' Σπηλιόπουλος), Π. Τσώνης (75' Παπαγεωργίου), Μιχαήλ (89′ Λυκισιώτης), Ηλ. Κοτσίρης, Β. Σούλι (46' Ρ. Σούλι).
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Δημητρόπουλος, Κλεφτόγιαννης, Κατσιμπάρος, Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Σουλαντίκας, Παντελόπουλος, Τσέλιος (85' Γκότσης), Μπουρίκας, Μπούζας (63' Νιάρχος), Ζύλφο.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(19η αγωνιστική)
Α.Ε. Λογγάς – Βλαχόπουλο 5-1
Ομόνοια - Α.Ε. Αβίας 5-1
Αστέρας Βαλύρας – Μεσσηνιακός 0-5
Φοινικούντα - Θύελλα Μερόπης 3-0
Αναγέννηση Παραλίας – Στενωσιά 4-1
Ατρόμητος Πλατύ - Καλό Νερό 2-3
Νέος Αρις - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 0-2
Καλλιθέα - Αστέρας Αρφαρών 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγωνιστικές)
1. Ομόνοια 48-16 47
2. Στενωσιά 39-16 39
3. Φοινικούντα 38-22 35
4. Καλλιθέα 38-30 32
-. Μεσσηνιακός 48-27 32
6. Παναθηναϊκός Καλαμάτας 37-24 31
-. Αναγέννηση Παραλίας 43-26 31
8. Θύελλα Μερόπης 30-24 29
9. Ατρόμητος Πλατύ 33-30 26
10. Καλό Νερό 37-33 25
-. Αστέρας Βαλύρας 42-40 25
12. Αστέρας Αρφαρών 29-35 21
13. Νέος Αρις 31-40 16
14. Βλαχόπουλο 21-44 14
15.Α.Ε. Λογγάς 23-60 12
16. Α.Ε Αβίας12-72 7

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24-25 Φεβρουρίου)
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ομόνοια
Αστέρας Αρφαρών – Αστέρας Βαλύρας
Στενωσιά – Βλαχόπουλο
Α.Ε. Αβίας – Αναγέννηση Παραλίας
Καλό Νερό – Α.Ε. Λογγάς
Μεσσηνιακός – Ατρόμητος Πλατύ
Θύελλα Μερόπης – Νέος Αρις
Φοινικούντα - Καλλιθέα
Ν.Κ.