Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 17:28

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εράνη και Πανθουριακός στον τελικό!

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εράνη και Πανθουριακός στον τελικό!

Η Εράνη με τον Πανθουριακό θα διεκδικήσουν φέτος το κύπελλο Μεσσηνίας! Υστερα από δύο δραματικούς ημιτελικούς σε γήπεδο Μεσσηνιακού, η ομάδα της Θουρίας και εκείνη των Φιλιατρών πήραν το εισιτήριο για τον φετινό τελικό.

Ο Πανθουριακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Μιλτιάδη στο γήπεδο "Στ.Παπαδόπουλος" και προκρίθηκε στον τελικό ύστερα από δύο χρόνια, μιας και είχε κερδίσει με 1-0
τον πρώτο αγώνα στους Γαργαλιάνους. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38' με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Κουτσουρόπουλου και στο 50' ο Ζαραφέτας με φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου έμεινε με 10 παίκτες στο 58' λόγω αποβολής του Αλεξανδρόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα, όμως κράτησε μακριά από την εστία της τους Πυργιώτες, μέχρι το τελευταίο 5λεπτο.
Στο 87' ο Αθανασόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Μπεσσή, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ για το 2-1. Ο ίδιος παίκτης με κοντινό σουτ στο 92' ισοφάρισε σε 2-2 και το ματς έγινε από το... πουθενά γκραν γκινιόλ, μιας και ο Μιλτιάδης ήθελε άλλο ένα γκολ για να το πάει στην παράταση!
Μάλιστα του δόθηκε αυτή η ευκαιρία μιας και στο 94' ο ΑΘανασόπουλος βρέθηκε από πλάγια σε θέση βολής, αλλά προτίμησε να δώσει στον ξεμαρκάριστο Πολίμο που από κοντά έκανε τσαφ και οι αμυντικοί έδιωξαν, κρατώντας το πολύτιμο 2-2.

Στα Φιλιατρά η Εράνη τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Κορώνη (1-1 το πρώτο ματς) και χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ στο τελευταίο 20λεπτο, για να επιστρέψει σε τελικό ύστερα
από δέκα χρόνια. Ο Φάκκης άνοιξε το σκορ για τους Φιλιατρινούς, όμως ο ψυχωμένος Ακρίτας με δύο γκολ του Μουτζούρη έφερε τούμπα το ματς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα μέσα του
β' ημιχρόνου. Εκεί "ξύπνησε" η Εράνη και γύρισε το σκορ, με τρία γκολ του Κουτσιανούλη και ένα του Σινάνι για το τελικό 5-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πανθουριακός - Μιλτιάδης 2-2 (1-0)
Εράνη - Ακρίτας Κορώνης 5-2 (1-1)

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ελευθερίας"