Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 10:23

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-2: Στον τελικό οι γηπεδούχοι μετά από φινάλε... θρίλερ

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-2: Στον τελικό οι γηπεδούχοι μετά από φινάλε... θρίλερ


Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας πανηγύρισε ο Πανθουριακός κόντρα στον Μιλτιάδη, έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, που δεν ανέδειξε νικητή (2-2), αλλά οι γηπεδούχοι με "προίκα" τη νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στους Γαργαλιάνους, πήραν το εισιτήριο.

Ετσι θα διεκδικήσουν μετά από δύο χρόνια το τρόπαιο (στις 20 Απριλίου του 2022 είχαν νικήσει στον τελικό με 2-1 τη Μάνη), με αντίπαλο την Εράνη (απέκλεισε την Κορώνη), που επιστρέφει μετά από μια δεκαετία σε τελικό. Τελευταία παρουσία της ήταν στις 12 Μαρτίου του 2014, όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από την Κυπαρισσία.
Ο χθεσινός ημιτελικός στην Καλαμάτα εξελίχθηκε σε.... θρίλερ στο φινάλε, όπως είχε συμβεί και στις 15 Νοεμβρίου με τον δεύτερο προημιτελικό Πανθουριακός - Πάμισος (0-0 το α' ματς), όπου οι γηπεδούχοι με δύο γκολ του Κουτσουρόπουλου στο 92' και στο 94' , έφεραν τούμπα το ματς και προκρίθηκαν Ο Πάμισος είχε προηγηθε τότε στο 89' με τον Κουλόπουλο.
Χθες ο Πανθουριακός με Κουτσουρόπουλο (34') και Ζαραφέτα (50') προηγήθηκε με 2-0' και παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 60' λόγω αποβολής του Αλεξανδρόπουλου, κρατούσε το ισχυρό προβάδισμα μέχρι το 88'. Ο Μιλτιάδης χρειαζόταν τρία γκολ για να πάει τουλάχιστον, το ματς στην παράταση και λίγο έλειψε να τα πετύχει, καθώς ο πρώτος σκόρερ (22 γκολ) της Α' τοπικής Βασίλης Αθανασόπουλος, μείωσε με πέναλτι στο 88', ισοφάρισε με σουτ στο 92' και στο 94' σέρβιρε (ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση) το γκολ στον Ηλία Πολίμο που στο δεύτερο δοκάρι, δεν βρήκε όπως ήθελε τη μπάλα..
Το "τσαφ" σφράγισε την πρόκριση του Πανθουριακού, που έπαιξε πάντως με έξυπνη τακτική και πάθος ειδικά μετά την αποβολή και κράτησε για σχεδόν 180 λεπτά το μηδέν στην άμυνα, απέναντι σε μια ομάδα με ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Στο φινάλε η κόπωση ήταν εμφανής και τα αμυντικά λάθη, έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τον Μιλτιάδη, που δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Ενδεικτικό ότι δεν είχε καθαρή ευκαιρία, μετά την αποβολή. Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος, άγγιξε τρεις φορές το γκολ και το δέχτηκε κόντρα στο ροή της αναμέτρησης.
Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στον Πανθουριακό, που σκόραρε το δεύτερο γκολ σε καίριο χρονικά σημείο και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμα.
Ο Κουτσουρόπουλος με μακρινό σουτ αιφνιδίασε στο 34' τον Κωνσταντακόπουλο, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόκριση και ο Ζαραφέτας στο 50' με τεχνικό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.
Στο 60' ο ρέφερι Πλακογιάννης έδειξε σωστά τη 2η κίτρινη κάρτα στον Αλεξανδρόπουλο για φάουλ στον Γεωργιόπουλο. Στο 88' από λάθος γύρισμα του Πιτσιλή, ο Αθανασόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπεσσή.
Ο "παθών" ανέλαβε και την εκτέλεση , μειώνοντας σε 2-1. Στο 92' από κεφαλιά - πάσα του Καντούτση ο Αθανασόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού, ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Και αυτό γιατί στο 94' ο Πολίμος δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πάσα του Αθανασόπουλου, με τον τερματοφύλακα να είναι στο έδαφος και να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.
Οσον αφορά το πρώτο ημίχρονο, εκτός από το γκολ έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές, όπως προαναφέραμε ευκαιρίες, για τον Μιλτιάδη.
Το σουτ του Δημητρίου στο 22', που πήγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Το γυριστό σουτ του Αθανασόπουλου στο 24' που είχε επίσης την ίδια κατάληξη και την κεφαλιά του ανενόχλητου Σαραντόπουλου στο 28' (από φάουλ του Τσουλάκου) που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Πανθουριακός, που ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 45', όταν ο Βασιλόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Πλατάνα, που τσίμπησε την μπάλα από τον γκολκίπερ και από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ στην ανυπεράσπιστη εστία.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Γιαννακόπουλος, Νικολόπουλος, Πιτσιλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλόπουλος, Ζαραφέτας, Πλατάνας (72' Καρύδης), Κουτσουρόπουλος (84' Γαλανόπουλος), Αλεξανδρόπουλος.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος (68' Σταθόπουλος), Τσόπελας (72' Μπολούν), Καντούτσης, Μπουτσικάκης, Πολίμος, Τσιγαρίδης, Δημητρίου (72' Μπάρκας), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος.