Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014 09:21

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εντός έδρας οι πρωτοπόροι, τα νέα όλων των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Στην έδρα τους αγωνίζονται οι τρεις πρωτοπόροι της Α' τοπικής αυτό το Σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί η 9η αγωνιστική. Ο Πάμισος που έχει το απόλυτο νικών έως τώρα φιλοξενεί στη Μεσσήνη τον αποδεκατισμένο Αστέρα Αρφαρών και λογικά θα έχει εύκολο έργο. Η δεύτερη Κυπαρισσία παίζει στην Τριφυλιακή πόλη με το Ασπρόχωμα, ενώ το τρίτο Δώριο υποδέχεται την Ανδρούσα, με τους δύο γηπεδούχους να είναι τα ακλόνητα φαβορί να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους.


Το ματς που ξεχωρίζει από εκεί και πέρα είναι αυτό του Απόλλωνα Καλαμάτας με την Εράνη, που προμηνύεται αμφίρροπο.
Ματς ζωής ή θανάτου θα γίνει στο Διαβολίτσι μεταξύ του ΑΟΔ και του… γείτονα Εθνικού Μελιγαλά, μιας και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 6 βαθμούς στην προτελευταία θέση.
Ανοικτή για κάθε αποτέλεσμα είναι και η αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με τον Τσικλητήρα Πύλου, με τους γηπεδούχους να αναζητούν την πρώτη νίκη στο γήπεδο τους.
Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θέλει να δώσει συνέχεια στην ανοδική του πορεία.
Τέλος, την πρώτη νίκη της θα ψάξει ο Ακρίτας Κορώνης απέναντι στη Σπερχογεία στο γήπεδο της Λογγάς, με τους "Ταύρους" πάντως να τα καταφέρνουν καλύτερα εκτός έδρας.
Ας δούμε τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

"Τελικός" είναι για το Διαβολίτσι ο αγώνας με τον Εθνικό Μελιγαλά και το σύνθημα είναι νίκη και μόνο νίκη. Ο ΑΟΔ είναι στην προτελευταία θέση ισόβαθμος με το σημερινό του αντίπαλο και δεν θέλει να έχει στην έδρα του άλλη απώλεια. Ετσι θεωρείται δεδομένο πως θα παίξει επιθετικά από το πρώτο λεπτό, περιορίζοντας παράλληλα τα ατού του Εθνικού. Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης αναμένεται να έχει στη διάθεση του τους Μαυροειδάκο και Δημητρίου, ενώ 100% έτοιμος
θα είναι και ο Βεργόπουλος. Θα λείψουν οι μόνιμοι απόντες Αλεβίζος, Ζερίτης, Παπατζίκης και Παπαδέας.
Τα ίδια ισχύουν και για τον Εθνικό Μελιγαλά που παίζει με την πλάτη στον τοίχο και θέλει μια μεγάλη νίκη για να πάρει τα πάνω του και να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο αγώνας θα είναι σίγουρα δύσκολος όμως στο Μελιγαλά πιστεύουν πως η ομάδα θα αρχίσει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και πως οι έμπειροι παίκτες θα την πάρουν στην… πλάτη τους.
Ο Ντούζια που ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία δεν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Καλόμαλου, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Κανελλόπουλου που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του θέλει ο Μεσσηνιακός απέναντι στην Πύλου, προκειμένου να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο ΜΓΣ αγνοεί το τρίποντο στο γήπεδο του και θέλει να δώσει τέλος σε αυτή την κακοδαιμονία, παίζοντας πάντως με μια ομάδα που είναι από τις πιο δυνατές της κατηγορίας.
Οι "πράσινοι" θα παίξουν με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό στο Ασπρόχωμα και θα κοιτάξουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στο επιθετικό κομμάτι. Οι Αρβανίτης και Μερκούρης αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί από τον Ελβιο Μάνα την τελευταία στιγμή.
Ο Τσικλητήρας Πύλου τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας έχοντας δύο νίκες στα τρία ματς που έχει δώσει, ενώ έχει κερδίσει στην Καλαμάτα τον Μεσσηνιακό για το κύπελλο.
Οι Πυλιώτες θέλουν να ρεφάρουν την εντός έδρας ισοπαλία με την Κορώνη, χωρίς να παραγνωρίζουν πως ο αγώνας με τον Μεσσηνιακό κρύβει πολλές δυσκολίες. Ανασταλτικός παράγοντας για την ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου είναι και οι απουσίες που  έχει ο Τσικλητήρας. Συγκεκριμένα εκτός μάχης παραμένουν οι τραυματίες Μπουντάς και Ο. Εμμανουήλ και ο τιμωρημένος Δούνιας.

ΑΚΡΙΤΑ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θέλει πάση θυσία ο Ακρίτας Κορώνης κόντρα στη Σπερχογεία, αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.
Η νεοφώτιστη ομάδα θα παίξει στο γήπεδο της Λογγάς και με τη συμπαράσταση του κόσμου του θα προσπαθήσει να κάμψει την αντίσταση της Σπερχογείας, μιας και είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα της.
Ο παίκτης - προπονητής Δημήτρης Κουτσουμπός υπολογίζει στον
Χ. Μαθιόπουλο που εξέτισε την ποινή του, όμως εκτός είναι ο Μπλάνας που χρωστά άλλη μια αγωνιστική τιμωρίας.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία έχει να κερδίσει από την 2η αγωνιστική και θα ψάξει το τρίτο της διπλό, αφού φαίνεται πως μακριά από την έδρα της αποδίδει καλύτερα και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.
Οι "Ταύροι" θέλουν να ανέβουν βαθμολογικά και αυτό το παιχνίδι προσφέρεται για καλό ποδόσφαιρο που να συνδυαστεί με νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει και πάλι στη διάθεση του τον τραυματία Α. Χριστόπουλο, άλλα και τον επίσης τραυματία Σωτηράκο.
Επίσης εκτός μάχης είναι και ο τιμωρημένος Κουρέας.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Δεύτερο συνεχόμενο ματς στο γήπεδο του για τον Πάμισο που θέλει να κάνει το "9 στα 9" και παράλληλα να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών. Ο αγώνας είναι φαινομενικά εύκολος για το συγκρότημα των Τσίκινη - Γεωργακλή μιας και ο Αστέρας θα πάει αποδεκατισμένος στη Μεσσήνη, όμως αυτό θα πρέπει να το δείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.
Γι' αυτό και δεν σκοπεύουν να υποτιμήσουν τον Αστέρα παίζοντας με σοβαρότητα και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό.
Στα αγωνιστικά ο Μανιάτης είναι καλύτερα αλλά πιθανότατα θα προφυλαχθεί και το ίδιο ισχύει και με τον Βλαχόπουλο.
Από την άλλη ο Αστέρας Αρφαρών καλείται να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς έχοντας πολλά προβλήματα. Ο Σακκάς τέθηκε νοκ άουτ από το υπόλοιπο της σεζόν μιας και υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ σταμάτησαν από την ομάδα οι Λυμπιώτης και Κάρτσωνας.
Επιπλέον αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καρύδη, ενώ ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του ο Ψωμάρας.
Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη θα παίξει δίχως άγχος και θα κοιτάξει
να κοντράρει το μεγάλο της αντίπαλο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ

Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά από δύο αγωνιστικές, με το έργο του πάντως να μην είναι εύκολο απέναντι στην Εράνη. Η καλαματιανή ομάδα πήρε ένα βαθμό στα δύσκολα ματς με Κυπαρισσία και Πάμισο, παίζοντας όμως με πολλές και σοβαρές απουσίες. Τώρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα μιας και οι Μπιτσάνης και Πανταζής είναι ετοιμοπόλεμοι,
ενώ και ο Φουρναράκος θα είναι στην αποστολή. Μοναδική απουσία θα είναι ο τραυματίας Μάλαμας. Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου
θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό και να πάρει το τρίποντο ώστε να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις.
Από την άλλη η Εράνη έμεινε στη λευκή ισοπαλία με το Διαβολίτσι και με μόλις επτά βαθμούς, είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ως εκ τούτου χρειάζεται ένα νικηφόρο σερί, ώστε να αρχίζει να ανεβαίνει. Η αποστολή της όμως δεν θα είναι εύκολη μιας και ο Απόλλωνας παρουσιάζεται φέτος δυνατός ιδιαίτερα εντός έδρας.
Το ζητούμενο για την Εράνη είναι να παρουσιαστεί καλύτερη στην επιθετική της λειτουργία, βρίσκοντας λύσεις στο γκολ.
Ολοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Σταύρου Αντωνόπουλου, εκτός από τον Κόλλια που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση επιθυμεί η Κυπαρισσία στο εντός έδρας ματς με το Ασπρόχωμα. Ενα ματς απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, που καλείται ο ΑΟΚ να ικανοποιήσει τους φίλους του προσθέτοντας τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του. Οι "κυανόλευκοι" δεν θέλουν άλλωστε να μεγαλώσει σε καμία περίπτωση η διαφορά από τον Πάμισο.
Ο Μαργαρώνης έχει χτυπήσει στο γόνατο και έχει τεθεί νοκ άουτ, ενώ ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Αλέξη Μαντζούνη ο Γιώργος Παναγόπουλος που εντάχθηκε πριν τρεις εβδομάδες στην προετοιμασία. Υπολογίζεται και ο στρατευμένος Κυριακούλης, μιας και το πιθανότερο είναι να πάρει άδεια την Κυριακή.
Το Ασπρόχωμα δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό όφελος με τον Μεσσηνιακό και πλέον ξεκινά μια δύσκολη σειρά αγώνων, με πρώτο αυτόν με την Κυπαρισσία εκτός έδρας.
Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση γνωρίζει πως είναι δύσκολη να πάρει οποιαδήποτε ομάδα αποτέλεσμα στην έδρα της Κυπαρισσίας, όμως θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό δίχως να έχουν άγχος.
Ο Μουράτι είναι καλύτερα και θα είναι στην αποστολή, όχι όμως και ο εδώ και καιρό τραυματίας Σταματόπουλος.
Οι Κουρούπης και Φίλιος έκαναν ελλιπή προετοιμασία αυτή την εβδομάδα, αλλά θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχει από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θέλει ο Τέλλος Αγρας, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν καλή εμφάνιση στο Μελιγαλά χάνοντας τη νίκη στην εκπνοή, όμως είναι κοινή η πεποίθηση πως η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και καλείται να το δείξει αυτό απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.
Ο Αγρας θα κοιτάξει να βάλει ένα γρήγορο γκολ για να κάνει το έργο του πιο εύκολο.
Οι Πότσης, Παϊκόπουλος και Παπανδρεόπουλος ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και υπολογίζονται από τον Αντώνη Μαυρέα.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας πήρε νίκη - ανάσα επί της Ανδρούσας μετά από αρκετό καιρό και θα πάει με υψηλό ηθικό στους Γαργαλιάνους για να παίξει με τον Αγρα. Η καλαματιανή ομάδα θα παραταχθεί με αμυντική τακτική και θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το ευχάριστο είναι πως ο Μάρης επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας και λογικά θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ στο αυριανό ματς.
Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Παπαδέας και Μαρούδας,
ενώ ο τεχνικός Γιώργος Πολυμενέας θα κρίνει την τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει τον Αριτζή.

ΔΩΡΙΟ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις θέλει το Δώριο στο αυριανό ματς με την Ανδρούσα. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου είναι τρίτη στη βαθμολογία, μόλις πέντε βαθμούς από την πρώτη θέση και επιθυμεί να παραμείνει ψηλά.
Η Ανδρούσα πάντως θέλει προσοχή και φυσικά να μην υποτιμηθεί, γιατί μπορεί να το πληρώσει ο Δωριέας.
Το σίγουρο είναι πως οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό, επιδιώκοντας να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου.
Εκτός είναι ο τιμωρημένος Νικητόπουλος και οι εδώ και καιρό τραυματίες Βασιλόπουλος και Κουλουράς.
Η Ανδρούσα ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο προηγούμενο παιχνίδι αν και θα μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Τώρα δίνει δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας, ακόμη πιο δύσκολο και καλείται να εμφανιστεί ανταγωνιστική.
Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα παραταχθεί λογικά με αμυντική διάθεση, εκμεταλλευόμενη κάποια στημένη φάση ή κάποια αντεπίθεση.
Ο στρατευμένος Κάλλας θα δώσει το "παρών", με απόντες τους γνωστούς Κοντόπουλο και Καντζιλιέρη.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Διαβολίτσι - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Σκόρδος, Καλογερόπουλος
Μεσσηνιακός - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Ι. Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Ακρίτας Κορώνης - Σπερχογεία
Γήπεδο Λογγάς, 3 μ.μ.
Λάμιας, Ταβουλαρέας, Παλλαδινός

Κυριακή
Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Αγγελακάκης, Ταβουλαρέας
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εράνη
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Μπλάνας, Παλλαδινός, Αθανασοπούλου
Κυπαρισσία - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσίρμπας, Παναγιωτόπουλος
Τέλλος Αγρας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος
Δώριο - Ανδρούσα
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Μπασιλάρης


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    19-1    24
2. Κυπαρισσία    15-3    20
3. Δώριο    21-9    19
4. Τσικλητήρας Πύλου    13-10    16
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    18-10    16
6. Σπερχογεία    10-11    10
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-14    10
8. Μεσσηνιακός    5-6    9
9. Τέλλος Αγρας    8-8    8
-. Αστέρας Αρφαρών    10-15    8
11. Εράνη    5-6    7
-. Ανδρούσα    4-12    7
-. Ασπρόχωμα    6-15    7
14. Εθνικός Μελιγαλά    9-10    6
-. Διαβολίτσι    7-15    6
16. Ακρίτας Κορώνης    4-16    3 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).