Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:32

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 1-0: Λύση από την άσπρη βούλα με Μπαράλες

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 1-0: Λύση από την άσπρη βούλα με Μπαράλες

Με τον Χερόνιμο Μπαράλες να βρίσκει δίχτυα μετά από 130 ημέρες, η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 1-0 τον Ολυμπιακό Β' και επέστρεψε στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα στη Ρόδο.

Ο Αργεντίνος επιθετικός, που αγνοούσε το γκολ από τις 14 Οκτωβρίου και το 3-0 με το Αιγάλεω, σκόραρε στο 63' με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος και εξιλεώθηκε και για το χαμένο του πέναλτι στο Στάδιο με τον Παναθηναϊκό Β', που είχε στοιχήσει τότε δύο βαθμούς στη "Μαύρη Θύελλα".
Η Καλαμάτα είχε αστοχήσει σε πέναλτι στην Κρήτη και με τα Χανιά (το εκτέλεσε ο Πασάς) χάνοντας επίσης δύο πολύτιμους βαθμούς. Η τρίτη φορά που στήθηκε η μπάλα στην άσπρη βούλα, ήταν και... φαρμακερή.
Ο Μπαράλες νίκησε τον Παπαδούδη και η Καλαμάτα πανηγύρισε μπροστά σε 900 φιλάθλους την 9η φετινή νίκη στη Super League 2, με την οποία εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ ανόδου (συμμετέχουν οι πέντε πρώτες ομάδες), θέτοντας παράλληλα εκτός διεκδίκησης τους "ερυθρόλευκους" που μετρούσαν αήττητο πέντε αγωνιστικών.

Πρώτη εντός έδρας νίκη για Τερζή

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο και ήρθε χάρη στην εμφάνιση και το πάθος που έβγαλε η Καλαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου εκτός από το γκολ, είχε και δοκάρι στο 81' με τον Κωτσόπουλο και άλλες ακόμα ευκαιρίες. Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά μέχρι το 20' η Καλαμάτα ήταν κακή.

Ο νεανικός Ολυμπιακός Β' είχε τρεξίματα, κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερη δύναμη στις μονομαχίες, χωρίς όμως ευκαιρίες.
Το μακρινό σουτ του Μπρίνιτς στο 19' που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κόβαλ ήταν η καλύτερη στιγμή του, ενώ στον αντίποδα η Καλαμάτα έχει να επιδείξει σε αυτό το διάστημα μια κεφαλιά του προωθημένου Στρούγγη που πέρασε άουτ στο 22', από κόρνερ του Κοζορώνη, ενώ στο 36' φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αργυρίου στον Ελιβέλτο στη γραμμή της περιοχής, σε μια οριακή φάση.
Ο ρέφερι Μαλούτας θεώρησε ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής και έδωσε φάουλ.Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση στους δύο πάγκους.

Αλλη ομάδα στο β' μέρος

Στο β' ημίχρονο και με την είσοδο του Κατάλντι αντί του Ματέους Αλβες, η Καλαμάτα πίεσε περισσότερο και μετέφερε το ματς στην περιοχή του Ολυμπιακού Β'.
Ο Κατάλντι βρέθηκε στο 50' σε θέση βολής, από πάσα του Τζανακάκη, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 56' από δυνατό πλάγιο άουτ (από αριστερά) του αριστερού μπακ Βαλεριάνου, ο Πασάς έστρωσε στον Κατάλντι, ο οποίος δεν μπόρεσε αυτή τη φορά από πολύ κοντά, να βρει δίχτυα.
Στο 63' ο Μπαράλες βρέθηκε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Μαυρουδή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι,
Μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων", θεωρώντας ότι ο επιθετικός της Καλαμάτας έκανε επιθετικό φάουλ.
Ο Μπαράλες σημάδεψε σωστά και πέτυχε το τέταρτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Είχε ανοίξει το σκορ τη δεύτερη αγωνιστική στο 3-1 με τον Γιούχτα και είχε σκοράρει εις διπλούν στο 3-0 με το Αιγάλεω στο γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" σε ματς για την 3η αγωνιστική.
Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν 17 αγωνιστικές για να σκοράρει ο έμπειρος φορ, που είχε χάσει βέβαια κάποιους αγώνες λόγω τραυματισμού.

Δοκάρι με Κωτσόπουλο

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Καλαμάτα, που έχασε ευκαιρία στο 64' με το σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή να περνά άουτ από το οριζόντιο.
Στο 70' ο Τόλης Τερζής πέρασε στο ματς τον Κωτσόπουλο στη θέση του τραυματία Ελιβέλτο και αυτή η κίνηση έδωσε επιθετική πνοή. Ο Κωτσόπουλος με το πάθος του παρέσυρε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να παίζουν πιο δυνατά και αποφασιστικά, μη αφήνοντας τον Ολυμπιακό Β' να απειλήσει. Η Καλαμάτα ήταν αυτή που βρέθηκε στο γκολ στο 81', σε διπλή ευκαιρία.
Ο Κωτσόπουλος με δυνατό σουτ από πλάγια θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών και στην επαναφορά ο Τάτος σούταρε για να διώξουν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή, με την Καλαμάτα να φωνάζει ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι. Η Καλαμάτα αγχώθηκε μόνο στο 89', όταν σε φάση διαρκείας από γύρισμα του Βλαχομήτρου, Μπα και Κεϊτά, δεν μπόρεσαν να βρουν από κοντά την μπάλα και να της δώσουν πορεία προς τα δίχτυα. Στο φινάλε υπήρξε ξανά ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε (58' Τάτος), Κοζορώνης, Ματέους Αλβες (46' Κατάλντι), Ελιβέλτο (70' λ.τρ. Κωτσόπουλος), Πασάς, Μπαράλες (84' Κωνσταντινόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' : Παπαδούδης, Βλαχομήτρος, Μπαγκαλιάνης, Κουτσίδης, Κεραμίδας (84' Αποστολόπουλος), Μαυρουδής (71' Σγουρός), Ιμπαγάσα (65' Κεϊτά), Σαπουτζής (84' Πινακάς), Αργυρίου, Μπα, Μπρίνιτς (71' Παπακανέλλος).

Βράβευσε Νικητόπουλο

Τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Καλαμάτας Μιχάλη Νικητόπουλο, βράβευσε η ΠΑΕ στο ημίχρονο του σαββατιάτικου αγώνα, στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει φέτος για παίκτες που έχουν τιμήσει τη φανέλα της. Ο Μιχάλης Νικητόπουλος ευχαρίστησε την "Μαύρη Θύελλα" για την τιμή που του έγινε και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα.

Τερζής: "Οδηγός η εμφάνιση του β' μέρους"

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση, ήταν ο Τόλης Τερζής στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της Καλαμάτας έκανε λόγο για σημαντική νίκη με αρκετά καλή εμφάνιση, πάθος και ψυχή ειδικά στο δεύτερο μέρος. Χαρακτήρισε καθαρό το πέναλτι, ενώ θεωρεί ότι υπήρξε πέναλτι και στο σουτ του Τάτου, λέγοντας ότι η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Για τον αγώνα σημείωσε ότι: "Ημασταν πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Μετά το 20λεπτο βρήκαμε τα πατήματά μας και δεν κινδυνέψαμε καθόλου, παρά μόνο σε μια φάση στο φινάλε. Στο ημίχρονο είπαμε να πιέσουμε περισσότερο και να δείξουμε ότι είναι η έδρα μας. Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Ημασταν πιο επιθετικοί στις άμυνές μας, βγάλαμε πάθος, δύναμη και η εμφάνιση του β' μέρους πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια", κατέληξε ο Τόλης Τερζής. Ο Κώστας Κωτσόπουλος στάθηκε στη ψυχή και στο πάθος που έβγαλαν όλοι παίκτες, τονίζοντας ότι η ομάδα έχει αλλάξει με τη δουλειά που γίνεται. Από τον Ολυμπιακό Β' δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.