Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:37

SUPER LEAGUE 2: Τι θέλει η Καλαμάτα πριν τα πλέι οφ ανόδου

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Τι θέλει η Καλαμάτα πριν τα πλέι οφ ανόδου

Η 20η αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά τα πλέι οφ ανόδου στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.

Η Καλλιθέα, τα Χανιά, η Ηλιούπολη, ο Ιωνικός και η Καλαμάτα, θα είναι οι πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και κατ' επέκταση την άνοδο.

Οι ομάδες που βρίσκονται από την 6η έως την 11η θέση, θα παίξουν στα πλέι άουτ για την παραμονή, ενώ ο 12ος υποβιβάζεται απευθείας.
Η πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα "κλείδωσε" λοιπόν και μαθηματικά, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής σεζόν, όχι όμως και η βαθμολογική κατάταξη, με εξαίρεση την Καλλιθέα, η οποία θα μπει πρώτη στα πλέι οφ, ακόμα και αν δεν πάρει άλλο βαθμό.
Η αθηναϊκή ομάδα είναι στο +8 από τα Χανιά, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί η Ηλιούπολη και ο Ιωνικός με την Καλαμάτα, που έχουν τους ίδιους βαθμούς. Τα Χανιά έχουν 3 βαθμούς περισσότερους από την Ηλιούπολη και 6 από Ιωνικό και Καλαμάτα. Η "Μαύρη Θύελλα" υπερτερεί στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Ηλιούπολη και υστερεί με Χανιά και Ιωνικό.


Χάνουν τους μισούς βαθμούς!

Στα πλέι οφ, σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2, οι πέντε ομάδες θα μπουν με τους μισούς βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική σεζόν και αν από τη διαίρεση προκύπτει δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο. Αν άρχιζαν τώρα οι αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή, η Καλλιθέα θα είχε 23 βαθμούς, τα Χανιά 19, η Ηλιούπολη 18 και ο Ιωνικός με την Καλαμάτα από 16 βαθμούς.
Κάτι που σημαίνει ότι η "Μαύρη Θύελλα" θα πρέπει στους οχτώ συνολικά αγώνες που θα δώσει, να καλύψει διαφορά 7 βαθμών.
Αν όμως κάνει το "2 στα 2" με Παναχαϊκή και Καλλιθέα, θα ξεκινήσει, τουλάχιστον, από το -5, έχοντας μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.
Επιπλέον θα έχει βελτιώσει και τη βαθμολογική της θέση, με δεδομένο ότι Χανιά και Ηλιούπολη, παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική.

Φινάλε με ντέρμπι

Η 22η αγωνιστική περιλαμβάνει και το ντέρμπι Καλαμάτα - Καλλιθέα, ενώ ο Ιωνικός φιλοξενείται από το Αιγάλεω.
Την προσεχή 21η αγωνιστική, όπου όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα την Παναχαϊκή και η Ηλιούπολη εκτός το Αιγάλεω. Αντίθετα Καλλιθέα, Χανιά και Ιωνικός παίζουν στο γήπεδό τους, με υποδεέστερους αντιπάλους και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η πρωτοπόρος με τον Διαγόρα Ρόδου, οι Κρητικοί με τον Ολυμπιακό Β' και ο Ιωνικός με τον Γιούχτα.
Οπως και να 'χει η "Μαύρη Θύελλα" θα πρέπει να τελειώσει με σερί νικών την κανονική σεζόν για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο. Κάτι που φέτος κατάφερε μόνο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπου στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε ισάριθμες νίκες με Παναθηναϊκό Β', Γιούχτα και Αιγάλεω. Εκτοτε δεν έχει μπορέσει να ζευγαρώσει νίκες με συνέπεια η διαφορά από την Καλλιθέα να έχει ανοίξει στους 14 βαθμούς.

Το πρόγραμμα των ομάδων των πλέι οφ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές

21η αγωνιστική
Χανιά - Ολυμπιακός Β'
Παναχαϊκή - Καλαμάτα
Αιγάλεω - Ηλιούπολη
Καλλιθέα - Διαγόρας Ρόδου
Ιωνικός - Γιούχτας

22η αγωνιστική
Χανιά - Ηλιούπολη
Καλαμάτα - Καλλιθέα
Αιγάλεω - Ιωνικός


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγώνες)
1. Καλλιθέα 30-12 46
2. Χανιά 34-13 38
3. Ηλιούπολη 19-19 35
4. Ιωνικός 32-22 32
-. Καλαμάτα 25-14 32
6. Διαγόρας Ρόδου 18-27 25
7. Ολυμπιακός Β’ 28-18 22
-. Αιγάλεω 13-23 22
9. Παναθηναϊκός Β’ 17-34 20
10. Παναχαϊκή 21-29 19
11. Γιούχτας 19-28 18
12. Τηλυκράτης 15-36 15
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.