Κυριακή, 09 Νοέμβριος 2014 21:38

ΒΑΡΔΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Αυτή τη φορά είχε ουσία - δηλώσεις Κουρμπανά, Καλαντζή, Σαλαπάτα

Γράφτηκε από τον
ΒΑΡΔΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Αυτή τη φορά είχε ουσία - δηλώσεις Κουρμπανά, Καλαντζή, Σαλαπάτα

Την αποτελεσματικότητα και την ουσία που της έλειψαν σε προηγούμενα ματς διέθετε σήμερα στην Βάρδα η "Μαύρη Θύελλα". Η Μεσσηνιακή ομάδα χωρίς να εντυπωσιάσει με το παιχνίδι της κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαλαπάτα στο 31' και να πάρει τη νίκη που της δίνει βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα για την συνέχεια.


Η αναμέτρηση που συγκέντρωσε τα βλέμματα περίπου 600 θεατών ήταν μέτρια ποιοτικά, με το πάθος και η δύναμη να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου ενώ φαινόταν ξεκάθαρα πως όποια ομάδα σημείωνε πρώτη τέρμα θα είχε προβάδισμα για τη νίκη.
Στο 28' φάουλ του Ζάκοφ μπλόκαρε  ο Πάππος, με την ομάδα της Καλαμάτας στο 31' να κάνει το 0-1. Μετά από σέντρα του Νιφορόπουλου και αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σαλαπάτας με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δυο μεγάλες φάσεις, μια για κάθε ομάδα. Στο 38' μετά από κόρνερ του Τσάτσου ο Ρούσης είχε κεφαλιά που βρήκε το δοκάρι του Φλίγκου. Στο 41' για τον ΠΑΟΒ όταν μετά από φάουλ του Βραχνή και κεφαλιά - πάσα του Ντόμα ο Δημητρακόπουλος έστειλε τη μπαάλ στο δοκάρι του Πάππου.
Στην επανάληψη η Καλαμάτα προσπάθησε κυρίως να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και τα κατάφερε σχετικά εύκολα αφού οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να φτάσουν κοντά στην περιοχή του Πάππου.
Στο 66' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Γραμματικόπουλο ενώ στο 70' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς αποβλήθηκε ο Δημητρακόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά ενώ από την Καλαμάτα έλειψε η καλή τελική πάσα ώστε να έρθει το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη.
ΒΑΡΔΑ: Φλίγκος, Πολίτης, Ζέλιος, Βραχνής,  Σιδέρης, Ανδριέλος, Σαραντόπουλος (70' Σκοτζάι), Ντόμας, Ζάκοφ (46' Θεοδωρακόπουλος), Δημητρακόπουλος, Γραμματικόπουλος.
KΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος(55' Γεωργακόπουλος), Ηλιόπουλος (60' Κουντάνης), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος (76' Πολυχρόνης), Καλαντζής.


Δηλώσεις Κουρμπανά,
Καλαντζή, Σαλαπάτα

Ικανοποιημένοι ήταν μετά το ματς οι άνθρωποι της "Μαύρης Θύελλας".
Ο Νίκος Κουρμπανάς τόνισε: «Όταν μια ομάδα προέρχεται από τρία άσχημα αποτελέσματα, το ζητούμενο στο τέταρτο είναι η νίκη, αλλιώς έχεις πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο είμαστε καλοί και ίσως μπορούσαμε να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο δεν είμαστε τόσο καλοί γιατί υπήρχε άγχος καθώς έπρεπε να κρατηθεί η νίκη. Αν είμαστε λίγο καλύτεροι στο β' ημίχρονο ίσως κερδίζαμε πιο εύκολα. Το ζητούμενο όμως ήταν η νίκη που ήταν πεντακάθαρη.
Η συνέχεια είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες, βλέπουμε πως έρχονται τα αποτελέσματα. Εμείς μείναμε ήρεμοι σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση, προπονητής, παίκτες, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα που κατά την άποψη μου δεν ήρθε από άσχημη απόδοση. Η Καλαμάτα σήμερα έδειξε προσωπικότητα καθώς δεν έκανε ούτε μισή καθυστέρηση έχοντας το 1-0. Βλέπουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες στην Καλαμάτα. Αυτά πρέπει να τα δούμε από την θετική πλευρά στην Καλαμάτα, αν τα βλέπουμε όλα από την αρνητική δεν πάμε πουθενά.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα επανήλθε στις νίκες μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα και πιστεύουμε σε ανάλογη συνέχεια».
Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα Τέλης Σαλαπάτας σημείωσε:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Φάνηκε πως θέλαμε περισσότερο τη νίκη, είχαμε πιο πολύ πάθος και υπομονή αλλά και καθαρό μυαλό στο τέλος.  Φτιάχνουμε την ψυχολογία μας από τέτοια παιχνίδια και νίκες. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο ματς (σ.σ Αχαϊκή) όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο εκτός έδρας».
Τέλος, ο αρχηγός της Μεσσηνιακής ομάδας Χρήστος Καλαντζής τόνισε:
«Ήταν ένα κομβικό ματς μετά τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Πιστέψαμε στη νίκη που μας δίνει κουράγιο να δουλέψουμε πιο ήρεμοι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Το ματς πήγε στη δύναμη και καμιά από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η νίκη και είμαστε χαρούμενοι για αυτή. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, έχουμε πει ότι έχουμε στόχο το πρωτάθλημα το οποίο έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είμαστε καταδικασμένοι κάθε αγωνιστική να παίζουμε μόνο για τη νίκη».