Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 12:21

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές για τον Απόλλωνα Καλαμάτας και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ… Η καλαματιανή ομάδα λύγισε με 2-1 την αντίσταση της Εράνης, παρότι έχανε στο ημίχρονο.


Ετσι επέστρεψε στις επιτυχίες και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Δώριο.
Ηταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χωρίς τις μεγάλες φάσεις και κρίθηκε χάρις σε ένα εκρηκτικό 20λεπτο που είχε η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο πρώτο μέρος η φιλιατρινή ομάδα ήταν ελαφρώς καλύτερη και ευτύχησε να προηγηθεί με ωραία εκτέλεση φάουλ του Σπανού στο 33'.
Ομως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ παθητικά, έδωσε χώρο στον Απόλλωνα και το πλήρωσε, δεχόμενη δύο γκολ προτού συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Οι "μελανόλευκοι" σκόραραν με τους Κουπούζο και Μπιτσάνη και στη συνέχεια κράτησαν τη νίκη, χωρίς να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα.
Οσον αφορά την Εράνη συνεχίζει να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και παραμένει με 7 βαθμούς στη ζώνη του υποβιβασμού, μαζί με το Ασπρόχωμα!
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να "διαβάζουν" το παιχνίδι της άλλης. Στο 14' ο Γιακουμής δοκίμασε το πόδι του 2-3 μέτρα εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Προηγήθηκε με
γκολ - φάουλ του Σπανού

Μετά το πρώτο 15λεπτο η Εράνη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας πιο ορθολογικά και κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα.
Στο 30' ο Σπανός έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, όμως ο Κίτο δεν πρόλαβε για λίγο να πλασάρει και ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε.
Το σκορ άνοιξε στο 33' όταν ο Σπανός με εκτέλεση φάουλ έστειλε με δύναμη τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αντωνόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι που δεν ήταν καλοί στο πρώτο 45λεπτο έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 43' όταν ο Μπιτσάνης έδωσε στον Γιακουμή που έστρωσε για τον Πανταζή (μπήκε αλλαγή πριν το ημίχρονο), ο οποίος σούταρε, με τον Μπεγλεκτσή να διώχνει σωτήρια με προβολή λίγο πριν τη γραμμή.

Το γύρισε μέσα
σε 15 λεπτά

Στο δεύτερο μέρος η καλαματιανή ομάδα μπήκε με επιθετική διάθεση, πιέζοντας κυρίως από τον άξονα. Ευτύχησε πάντως να φέρει το ματς στα ίσια στην πρώτη του καλή στιγμή με ένα γκολ για χάι λάιτ από τον Κουπούζο… Μετά από σέντρα του Γιακουμή, οι αμυντικοί απομάκρυναν, με τον αριστερό οπισθοφύλακα του Απόλλωνα να πιάνει ένα φοβερό βολέ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό "Γ" (1-1).
Ο Απόλλωνας πήρε ώθηση από αυτό το γκολ, με την Εράνη να μην έχει… μπει καν στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 57' ο Κουπούζος έκανε το γέμισμα, ο Μπιτσάνης κοντρόλαρε και προτού γυρίσει ο Μπαστακός τον τζάρτζαρε και τον έριξε στο έδαφος… Οι Απολλωνιστές ζήτησαν πέναλτι μιας και ο αμυντικός της Εράνης δεν βρήκε καθόλου μπάλα, με τον Μπλάνα να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, αν και ήταν στην ευχέρεια του να σημειώσει την εσχάτη των ποινών.
Το δεύτερο γκολ για τους "μελανόλευκους" ήρθε στο 59' και είχε αρκετή δόση τύχης… Από γέμισμα και σύγχυση στην περιοχή, ο Μπαστακός επιχείρησε να διώξει με τον Μπιτσάνη να βάζει το πόδι
του και από κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.
Η ομάδα του Σταύρου Αντωνόπουλου μετά το δεύτερο γκολ,
έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από λίγα λεπτά να ισοφαρίσει.
Στο 62' ο Σπανός με κάθετη μπαλιά τρύπα έβγαλε σε ονειρεμένο
τετ α τετ τον Αλμπάν που ενώ είχε όλο το χρόνο και το… χώρο να πλασάρει σωστά, πλάσαρε πάνω στα χέρια του Αντωνόπουλου που ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.
Στο επόμενο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πανταζή έφυγε λίγο άουτ.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση μέχρι την εκπνοή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, γυρίζοντας την μπάλα, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, με τους Απολλωνιστές να κρατούν σχετικά εύκολα το προβάδισμα τους.

Μπήκε αλλαγή ο Κόλλιας

Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης η παρθενική συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος του Νίκου Κόλλια που ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του και μπήκε αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν για λογαριασμό του Απόλλωνα, όταν στο 90' ο Γιακουμής τροφοδότησε τον Σαραντόπουλο που από το σημείο του πέναλτι σούταρε δυνατά για να διώξει ο Αθανασόπουλος.
Καλύτεροι του Απόλλωνα οι Πανταζής, Γιακουμής, Πετράκος και Κουπούζος, ενώ από την Εράνη ξεχώρισαν οι Σπανός και Αλμπάν.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του, του Παλλαδινού και της Αθανασοπούλου.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Πετράκος, Κλουβάτος, Σαραντόπουλος, Κουκέας, Αντωναίος, Μπιτσάνης (85' Γεωργουδιούς),
Γιακουμής, Κουπούζος, Τρικουράκης, Μαργιόλης  (39' Πανταζής 80' λ. τρ. Κορδελάκος).
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Πετρόγιαννης, Μπεγλεκτσής, Μπαστακός, Μιχαλακόπουλος, Σπανός, Αλμπάν, Σπυρόπουλος (58' Νικολακόπουλος), Νικολόπουλος (74' Κόλλιας), Κώτσος, Κίτο.