Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 20:37

Το διπλό στη Βάρδα έφερε την Καλαμάτα σε απόσταση βολής από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Μετά από 1,5 μήνα η Καλαμάτα πανηγύρισε και πάλι νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Η τοπική μας ομάδα επικράτησε χθες με 1-0 της Βάρδας στην Ηλεία και μείωσε πλέον στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την πρώτη θέση του 3ου ομίλου.  Το σημαντικό είναι ότι έδειξε χαρακτήρα σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν και δεν επηρεάστηκε από την ήττα από τον Πανελευσινιακό και όσα ακολούθησαν.


Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η "Μαύρη Θύελλα" προερχόταν από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα (είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Ζακυνθιακό και Ερμή Κιβερίου) που την είχαν φέρει στο -5 από την κορυφή.  Ως εκ τούτου αν έχανε στη Βάρδα, τότε θα μεγάλωνε το άγχος και η.. αμφισβήτηση.
Ο Νίκος Κουρμπανάς μιλώντας στο "Ν" δεν κρύβει ότι: "Οτι υπήρχε ένα σχετικό άγχος μετά τα τελευταία αποτελέσματα, γιατί αφού δεν είχες κερδίσει σε τρία παιχνίδια, έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσεις στο τέταρτο. Η ομάδα ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, όπου πετύχαμε γκολ. είχαμε δοκάρι και άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά δεν απειληθήκαμε κιόλας".
Ο προπονητής της Καλαμάτας θέλει πλέον η ομάδα να διατηρήσει την ηρεμία που έδειξε στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα.
"Βρήκαμε τον τρόπο και αντιδράσαμε μετά την ήττα από την Ελευσίνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ηρεμία σε όλα τα επίπεδο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να πετύχουμε το στόχο μας. Ακόμα δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα και πόσες ομάδες θα πάνε για τον τίτλο".

Νέα εκτός έδρας δοκιμασία

Μακριά από την έδρα της για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει την προσεχή Κυριακή η Καλαμάτα. Η Μεσσηνιακή ομάδα θα μεταβεί στην Κάτω Αχαγιά για να αντιμετωπίσει την Αχαϊκή, η οποία γνώρισε προχθές την ήττα εκτός από το Λουτράκι.
Η Αχαϊκή έχει έξι βαθμούς και μόλις μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι εύκολος αντίπαλος και δη στο γήπεδό της. Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να φύγει νικήτρια από μία ακόμα δύσκολη έδρα ώστε να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή.
Αγωνιστικά οι Χαρίτος, Τριάντος και Αργυρόπουλος έχουν προβλήματα τραυματισμών και θα φανεί μέσα στην εβδομάδα αν θα είναι διαθέσιμοι την Κυριακή.
Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη η "Μαύρη Θύελλα" θα δώσει ως γνωστόν  φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον Τέλλο Αγρα (3 μ.μ.) στο γήπεδο των Γαργαλιάνων για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»,