Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 16:15

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Κερδισμένη η Στενωσιά

Γράφτηκε από τον
Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Κερδισμένη η Στενωσιά

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Με τις 7 από τις 8 συνολικά αναμετρήσεις που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν συνεχίστηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα της Β' τοπικής, καθώς ο αγώνας της πρωτοπόρου Ομόνοιας με τον Νέο Άρι αναβλήθηκε και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία. Μεγάλος κερδισμένος της 23ης αγωνιστικής ήταν ο ΑΟ Στενωσιάς, αφού νίκησε 1-0 τον Αστέρα Αρφαρών στο Σουληνάρι και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΟ Φοινικούντας στην Καλαμάτα από την Αναγέννηση Παραλίας, ουσιαστικά “κλείδωσε” την 2η προνομιούχο θέση όντας πλέον στο +7. Η “μάχη” για την 3η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο μαίνεται και μετά τα τελευταία αποτελέσματα... φούντωσε για τα καλά, καθώς έξι ομάδες απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς μεταξύ τους. Τέλος, σπουδαία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την σωτηρία πέτυχε ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, νικώντας με 2-1 την Θύελλα Μερόπης και βγαίνοντας μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-0

Με μπροστάρη
τον Λυμπερόπουλο

Ο ΑΟ Στενωσιάς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Αρφαρών στο Σουληνάρι και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη 2η θέση που χαρίζει απευθείας άνοδο, η οποία θα χαθεί μόνο αν... αυτοκτονήσει. Καταλυτικός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Κώστας Λυμπερόπουλος, με τον 26χρονο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα για τρίτη σερί αγωνιστική και 24η φορά φέτος, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και οδηγώντας την στην Α' τοπική. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επετεύχθη στο 64ο λεπτό με κοντινή προβολή, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Θανάση Χρόνη.
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θοδωρής Ι. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Μπιζίμης, Φλέσσας (74' Βαγγέλης Καλογερόπουλος), Θανάσης Χρόνης, Θανάσης Ηλιόπουλος (46' Στέλιος Καγιανάς), Λυμπερόπουλος, Γιάνναρης, Θοδωρής Γ. Χρόνης, Φώτης Ηλιόπουλος (46' Μισσός).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μπούρας, Φέστας, Γεωργιόπουλος, Μπαράι, Σέφα (70' Κώστας Μωραγιάννης), Γιώργος Μπούρας, Γιαννακούντζος, Σακκάς, Γιαννακόπουλος, Περικλής Μωραγιάννης (89' Νικήτας Βανικιώτης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ 1-0
Τον “λύγισε” ο Παπαδέας
και οι... απουσίες

Στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Αναγέννηση έκαμψε την αντίσταση του ΑΟ Φοινικούντας και με το 1-0 στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας έκανε ένα σημαντικό βήμα για την διεκδίκηση της 3ης θέση που υπό προϋποθέσεις δίνει “εισιτήριο” ανόδου, πλησιάζοντας τον “Φοίνικα” στο -3. Το γκολ που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα σημείωσε στο 64' ο Παπαδέας με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Σεφεράσι. Η “Μπάρτσα” είχε... αγγίξει το 1-0 στο 39', όταν από κόρνερ του Παπαδέα η μπάλα έφτασε στον Τσακαλάκο, ο οποίος με πλασέ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σύνθεση ανάγκης, απόρροια των απουσιών των Μπαστακού, Παπαγεωργίου, Τομαρά, Κοτσοβού, Βασίλη και Συμεών Σούλι για διάφορους λόγους, ενώ ως αριστερός ακραίος μέσος ξεκίνησε ο τερματοφύλακας, Θοδωρής Κοτσίρης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Σκιαδόπουλος, Τριβέλλας (66' Πατικόπουλος), Ψώνης, Τσακαλάκος, Παπανικολόπουλος, Γκούζος, Παπαδέας (75' Πανταζής), Μπουντάς, Σεφεράσι (80' Δαρσακλής), Νταβέας.
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας, Γιάννης Κοτσίρης, Κατσούλης, Θοδωρής Κοτσίρης, Κώστας Τσώνης, Σπηλιόπουλος, Παναγιώτης Τσώνης, Κάνιστρας, Μιχαήλ, Ηλίας Κοτσίρης, Γάλλος.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ 0-6
Πέρασε “αέρας”
από τον Κάμπο

Ένα εύκολο απόγευμα είχε στο γήπεδο του Κάμπου ο Μεσσηνιακός. Οι “πράσινοι” επικράτησαν 6-0 της ουραγού ΑΕ Αβίας και μείωσαν την απόσταση που τους χωρίζει από τον ΑΟ Φοινικούντας στους τρεις βαθμούς, μετά την ήττα του στην Καλαμάτα από την Αναγέννηση Παραλίας. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Δημόπουλος (23', 61') και Σκαφιδάς (49', 72'), ενώ από ένα έβαλαν οι Νικολακάκης (41') και Κότσης (88').

ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Θανάσης Καρδάσης, Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Πολυμενέας, Φωτόπουλος, Σινάι, Γιαννής, Παναγιώτης Καρδάσης, Σπυρέας, Τσιλιμπέρδης (46' Σταθόπουλος).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Θεοφιλόπουλος (81' Κότσης), Νικολακάκης, Χόχολης (72' Κάτσος), Φράγκος, Σκαφιδάς (81' Τόλιας), Ζαχαριάς (63' Κωνσταντινίδης), Δημόπουλος.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 0-1:
“Απέδρασε” από την
Κυπαρισσία με Ντάκουρη

Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας “απέδρασε” από την Κυπαρισσία χάρη στο γκολ του Παναγιώτη Ντάκουρη στο 64' και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάληψη της 3ης θέσης. Το “τριφύλλι” έφτασε στην δεύτερη σερί του νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΟ Φοινικούντας μείωσε την μεταξύ τους απόσταση στους 3 βαθμούς και όλα μπορούν να συμβούν στις εναπομείναντες επτά αγωνιστικές. Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Μαρκολέφα, με τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο στο 15ο λεπτό με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Μουσκάι, Αντωνόπουλος, Μαρκολέφας (15' λ. τρ. Τσέρπια), Αριδάς, Ανδριανόπουλος, Βασίλεφ, Μεχμέτι, Λαμπρόπουλος (65' Κωνσταντόπουλος), Τσοροβάς, Κόλλιας (90+4' Μπάτσι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Κατσαβός (90+2' Μπούρας), Αμζά, Ντάκουρης, Πετρόπουλος, Θοδωρής Παπαδόπουλος (87' Τσουλάκος), Ζόμπολας, Πόταρης (46' Δημήτρης Παπαδόπουλος), Ρουσέας (90+2' Μασουρίδης), Σταθόπουλος (89' Γιαννίκος).

ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 3-0
“Χτύπησε” στην
αρχή και στο τέλος

Με... κεκτημένη ταχύτητα από το “διπλό” στην έδρα του Νέου Άρι, ο ΑΟ Καλλιθέας επιβλήθηκε 3-0 του Ατρόμητου Πλατύ. Ντονάλντο Ζάτσα (7'), Θοδωρής Λέκκας (87') και Έντρι Σαμπάνι (89') σημείωσαν τα γκολ της ομάδας που καθοδηγεί ο Δημήτρης Μάλαμας, η οποία βρέθηκε σε απόσταση βολής από την 3η θέση.
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Ζάτσα, Κοντούλης (46' Λέκκας), Κότης, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι, Σαρδέλης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς, Μαργιόλης, Βεργής, Λινάς, Μπάλλας, Λογκαράκης, Σκουφάκης, Κοκκώνης, Μιχάλακας (46' Λαλούσης), Σώκαλης, Καραμπότσος (84' Πανταζέλος).

ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 0-1
Τέταρτη σερί νίκη

Μετά από τους Αστέρα Αρφαρών, ΠΑΟ Καλλιθέας και Ατρόμητο Πλατύ, η ΑΕ Λογγάς έγινε το τέταρτο κατά σειρά... θύμα του Αστέρα Βαλύρας. Η ομάδα του Νίκου Μανιατέα χρειάστηκε ένα γκολ του αρχηγού της, Γιάννη Καρύδη στο 25', ώστε να δώσει συνέχεια στην ανοδική πορεία του τελευταίου μήνα και να μειώσει την διαφορά από την 3η θέση στους 4 βαθμούς. Στο 34' οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να μεγαλώσουν το προβάδισμα τους, αλλά ο Ζάγουρας από το σημείο του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηλιόπουλου. Η παράβαση δόθηκε σε ανατροπή του Χαρμπούτ από αμυντικό.

ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Ηλιόπουλος, Καψαμπέλης, Πετρόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος, Βάγιας, Βουτιέρος, Λάζαρης, Κορμπής, Τραγομαλάς (64' Γιάννης Παναγόπουλος), Τσερρίκου (78' Κοστόφ), Λοριάν.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Μανιάτης, Κερανούδης, Κουρούσιας, Μέτσο, Πετρουλάκης, Ζέππος (78' Μπουρίκας), Καρμπαλιώτης, Ζάγουρας (70' Χαρμπίλας), Χαρμπούτ (86' Καστριτσέας), Καραγεώργος (78' Βασίλεφ), Καρύδης.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 2-1
Νίκη-“οξυγόνο” και έξοδος
από την επικίνδυνη ζώνη

Πολύτιμη εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Θύελλας Μερόπης πήρε ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 53' με τον Σταύρο Σωτηρόπουλο, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 61' με τον Μπουρίκα. Ο Παπαφλέσσας αντέδρασε άμεσα στην ισοφάριση της Θύελλας και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Σικαλιά στο 65', το οποίο και κράτησε μέχρι τέλους. Το τελευταίο σφύριγμα έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της ομάδας του Βλαχόπουλου και αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της παραμονής.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Κωσταράκης, Σικαλιάς, Νικουλάε, Σαύρος Σωτηρόπουλος, Ομέρι, Γκουμάι (65' Νικολακόπουλος), Αρβανίτης, Βλαχόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος (80' Σταυρόπουλος).
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Θανάσης Ρουμελιώτης, Κλεφτόγιαννης, Κατσιμπάρος, Τσέλιος, Μπούζας (83' Κανελλόπουλος), Μπουρίκας, Δημητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Παντελόπουλος, Γκότσης (70' Θανάσης Ρουμελιώτης ΙΙ).


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η αγωνιστική)

ΠΑΟ Καλού Νερού – Παναθηναϊκός Καλ. 0-1
ΑΕ Αβίας – Μεσσηνιακός ΓΣ 0-6
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Θύελλα Μερόπης 2-1
ΑΟ Στενωσιάς – Αστέρας Αρφαρών 1-0
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Φοινικούντας 1-0
ΑΕ Λογγάς – Αστέρας Βαλύρας 0-1
ΑΟ Καλλιθέας – Ατρόμητος Πλατύ 3-0
Ομόνοια Καλ. – Νέος Άρις αναβλήθηκε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 23 αγώνες)
1. Ομόνοια 54-16 56
2. ΑΟ Στενωσιάς 46-19 48
3. ΑΟ Φοινικούντας 43-23 41
4. Παναθηναϊκός Καλ. 41-26 38
-. ΑΟ Καλλιθέας 44-35 38
-. Μεσσηνιακός ΓΣ 50-33 38
-. Αναγέννηση Παραλίας 47-30 38
8. Αστέρας Βαλύρας 57-44 37
9. Θύελλα Μερόπης 37-31 35
10. ΠΑΟ Καλού Νερού 43-40 28
11. Ατρόμητος Πλατύ 38-45 27
12. Αστέρας Αρφαρών 32-43 23
13. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 27-52 21
14. ΑΕ Λογγάς 28-64 19
15. Νέος Άρις 34-49 16
16. ΑΕ Αβίας 15-86 8
*Ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Ομόνοια και Νέος Άρις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η)
Τετάρτη 20 Μαρτίου
Μεσσηνιακός ΓΣ – Παναθηναϊκός Καλ.
Θύελλα Μερόπης – ΠΑΟ Καλού Νερού
Αστέρας Αρφαρών – ΑΕ Αβίας
ΑΟ Φοινικούντας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
Νέος Άρις – Αναγέννηση Παραλίας
Ατρόμητος Πλατύ – ΑΕ Λογγάς
Ομόνοια Καλ. – ΑΟ Καλλιθέας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΟ Στενωσιάς