Τρίτη, 02 Απρίλιος 2024 15:41

Βρούτσης: "Με ψηφιακό αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο η είσοδος στα γήπεδα μέχρι το τέλος της σεζόν"

Γράφτηκε από τον

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι από τις 9 Απριλίου θα ξεκινήσει η ταυτοπροσωπία στα γήπεδα, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr για το ψηφιακό εισιτήριο.

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσαν ότι από τις 9 Απριλίου θα ξεκινήσει η ταυτοπροσωπία στα γήπεδα και ότι η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται με ψηφιακό εισιτήριο από την πλατφόρμα tickets.gov.gr.

Οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν για το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους από το ψηφιακό πορτοφόλι στο Gov.gr Wallet και πώς θα το ταυτοποιήσουν.

Ωστόσο, για το πρώτο διάστημα ο κόσμος θα μπορεί να εισέρχεται στα γήπεδα και με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή κανονικά με το χάρτινο εισιτήριο του. Το μεταβατικό στάδιο, όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης: "Η Κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα από την αρχή. Όλη η κοινωνία ήθελε να αλλάξουμε κάτι. Ο τελευταίος πρόσφατος αθλητιθκός νόμος φαίνεται με έκπληξη ότι φαίνεται να αποδίδει θετικά, συμβάλλουν ταυτόχρονα το Υπουργείο, η Κυβέρνηση κι οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Θέλουν να βλέπουν τις ομάδες τους να παίζουν ποδόσφαιρο και να μην ρισκάρουν να κλείσουν ξανά τα γήπεδα".

Για το αν θα φτάσουμε να βλέπουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων: "Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν πάμε όμως από το Α στο Ω. Χρειάζονται βήματα. Πλέον βλέπουμε αγώνες μεγάλων ομάδων κι βλέπουμε ότι έχει αλλάξει η εικόνα. Οι ίδιοι οι οπαδοί περιφρουρούν μαζί με τις ομάδες τους το γήπεδό τους.

Δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτοι, δείξαμε ότι είμαστε το ίδιο, ένιωθαν όλες οι ομάδες το αίσθημα της δικαιοσύνης, δεν αδικήθηκε καμία ομάδα. Το 1ο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το 2ο οι κάμερες, Σε όλα τα γήπεδα να υπάρχουν οι πιο σύγχρονες κάμερες. Αυτό έλειπε.

Σήμερα είμαστε στο νέο βήμα την ταυτοπροσωπία που θα ισχύσει από τις 9 Απριλίου. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο ώστε οι φίλαθλοι να εξοικοιωθούν. Θα εφαρμόζεται κι ο νόμος της ταυτοπροσωπίας και το παλιό σύστημα".
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε: "Ξεκινάμε από 9/4. Πάμε από το καινούριο που βάζουμε το εισιτήριο μας σκανάροντας το qr code ή αν δεν έχουμε καταφέρει να κατεβάσουμε το Gov.gr wallet μπαίνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο στα γήπεδα. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι οπαδοί είναι να κατεβάσουν το Gov.gr wallet..

Πλέον η ταυτοποίηση γίνεται κατευθείαν στο ψηφιακό μας πορτοφόλι. Όποιος έχει το διαρκείας του το βάζει στο Wallet κι αυτόματα γίνεται η ταυτοποίηση".

Δηλώσεις για τα νέα μέτρα και τη βελτίωση της ποδοσφαιρικής εμπειρίας, έκανε και ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος τόνισε πως ότι το ποδόσφαιρο συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και ότι ο στόχος είναι κοινός

Πηγή: sport24.gr