Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 10:45

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1: Νέα εντός έδρας ήττα με απογοητευτική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1: Νέα εντός έδρας ήττα με απογοητευτική εμφάνιση

Τη δεύτερη σερί ήττα στα πλέι οφ ανόδου της Super League 2, γνώρισε η Καλαμάτα με 1-0 από την Ηλιούπολη και πλέον οι ελπίδες για την πρώτη θέση είναι μόνο μαθηματικές.

Η "Μαύρη Θύελλα" έψαχνε χθες τη νίκη - βάλσαμο για τις πληγές που άνοιξε ο ιστορικός διασυρμός με 5-0 από τα Χανιά, αλλά ήταν εκ νέου απογοητευτική. Χωρίς ψυχολογία και ενέργεια, έμεινε και πάλι άσφαιρη στο Δημοτικό Στάδιο, σε ένα ματς που έλαμψαν δια της... απουσίας τους οι φανατικοί φίλαθλοι της μεσσηνιακής ομάδας.
Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο ήταν... ξενερωμένος από την εικόνα της Κυριακής με τα Χανιά, αλλά και τη χθεσινή, βλέποντας μια ομάδα με ανούσια κατοχή μπάλας, προβληματική και αργή ανάπτυξη.
Η Ηλιούπολη έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και υπηρετώντας το πλάνο του Νίκου Παντέλη, βρήκε το γκολ με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γιάννου στο 24', παίρνοντας την πρώτη νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν επίσης από εντός έδρας συντριβή στην πρεμιέρα τους στα πλέι οφ με 0-4 από την Καλλιθέα. Εβγαλαν όμως αντίδραση, κάτι που δεν έκανε η Καλαμάτα, παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Με Μαυρέα στον πάγκο

Ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε τη σκυτάλη από τον Τόλη Τερζή, αλλά λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη θητεία του στην Καλαμάτα, παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα. Στον πάγκο κάθισε ο γενικός αρχηγός Αντώνης Μαυρέας, που είχε κοουτσάρει την ομάδα και πέρυσι στο φινάλε του πρωταθλήματος, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ιλτσο Γκεοργιόσκι. Ετσι το ντεμπούτο του Αναστόπουλου θα γίνει την Κυριακή στη Νεάπολη με τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ.

Γκολάρα ο Γιάννου

Η Καλαμάτα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, σε φάση διαρκείας στο ξεκίνημα, με τα διαδοχικά σουτ των Ματέους Αλβες και Ακόστα μέσα από την περιοχή που κόντραραν σε αμυντικούς. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσουν και η Ηλιούπολη στην πρώτη της φάση σκόραρε!
Ο Γιάννου με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 24' πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κόβαλ, που φέρει ευθύνη γιατί δεν ήταν στη θέση του. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ήταν εξαιρετική και η εκτέλεση του φορ της Ηλιούπολης. Το 0-1 έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους και έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση για τους παίκτες της "Μαύρης Θύελλας" που έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς ευκαιρία.

Χαμένο τετ α τετ για το 0-2


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Ηλιούπολη άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 51', όταν ο Γκοτσούλας επωφελήθηκε από το κακό κοντρόλ του Ματέους Αλβες (από δυνατή πάσα του Μόζερ) και με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ με τον Κόβαλ τον Παντελίδη,, που πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε άουτ.

Απειλές μόνο από στημένα

Η Καλαμάτα έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 66'. Από κόρνερ του Τάτου, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ενώ ο Περιστερίδης έκανε έξοδο, χωρίς να βρει την μπάλα. Ο Πασάς επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά και στο 75' (από φάουλ αυτή τη φορά του Λόπεζ), αλλά ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Η Καλαμάτα αδυνατούσε να βρει διαδρόμους για την εστία της Ηλιούπολης, που είχε στην κόντρα τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Το 0-1 παρέμεινε τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Ανδριανού.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Μόζερ, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Αρίμπας, Κάτσε (73' Λόπεζ), Ματέους Αλβες (63' Κατάλντι), Τάτος (83' Κάνιας), Ακόστα (63' Γρίβας), Πασάς (83' Κωτσόπουλος), Μπαράλες.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Τοπάλ, Μπουσάι, Βασιλούδης (70' Κρέτσι), Παντελίδης (92' Ανδρέου), Λατίνοβιτς, Γκοτσούλιας, Ασίγμπα, Φουρλάνος, Γιάννου (77' Μπάρμπαρο), Βενάρδος (77' Τσαφταρίδης).

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΕΑΣ
"Συγνώμη από όλους"

'Εχω φορέσει αυτή τη φανέλα έξι χρόνια. Είναι τρομερά απίστευτο αυτό που συμβαίνει. . Ενα πολύ μεγάλο συγνώμη από όλους". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Αντώνης Μαυρέας, που ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και δεν θέλησε να πει κάτι άλλο, προσθέτοντας μόνο ότι: " Θα παλέψουμε με μεγάλη αξιοπρέπεια στα έξι παιχνίδια" και πως προπονητής είναι ο Νίκος Αναστόπουλος.
Ο τεχνικός της Ηλιούπολης Νίκος Παντέλης εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη και εμφάνιση δήλωσε ότι: " Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Προερχόμασταν από μια άσχημη ήττα. Το θέλαμε πιο πολύ. Ημασταν καλά στημένοι μέσα στο γήπεδο. Ηταν νίκη γοήτρου και ψυχολογίας, γιατί δεν παύει η Καλαμάτα να είναι μεγάλη ομάδα". Ο κ. Παντέλης ξεκαθάρισε ότι ο ρεαλιστικός στόχος της Ηλιούπολης είναι ένα καλό πλασάροσμα στα πλέι οφ και πως ο τίτλος θα κριθεί μεταξύ Καλλιθέας και Χανίων.