Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 18:10

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΕ ΜΑΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεν είχε άδεια τέλεσης αγώνα το γήπεδο Κάμπου

Γράφτηκε από τον

Άδοξο φινάλε ή καλύτερα... άδοξη αρχή είχε η προγραμματισμένη αναμέτρηση της ΑΕ Μάνης με τον Ηρακλή για την 28η αγωνιστική της Α' τοπικής.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς μετά από ένσταση που κατέθεσε η καλαματιανή ομάδα διαπιστώθηκε ό,τι οι γηπεδούχοι δεν είχαν ανανεώσει την άδεια τέλεσης αγώνα και ως εκ τούτου το παιχνίδι ματαιώθηκε και αναμένεται να κατοχυρωθεί υπέρ των φιλοξενούμενων με 3-0 άνευ αγώνα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, η άδεια τέλεσης αγώνα για το γήπεδο του Κάμπου δεν έχει ανανεωθεί εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Πιο συγκεκριμένα έχει λήξει από την 11η αγωνιστική! Αυτό που βγαίνει από τα επίσημα χείλη του μανιάτικου συλλόγου είναι ό,τι ήταν μία από τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ο αείμνηστος, Ηλίας Λουκαρέας και εκ παραδρομής δεν υπήρξε η σχετική μέριμνα για να τακτοποιηθεί το ζήτημα μετά το θάνατό του.

Τι αναφέρει ο κ. Κομπιλίρης στο φύλλο αγώνα:
«Πριν την έναρξη του αγώνα η φιλοξενούμενη ομάδα “Ηρακλής Καλαμάτας” ζήτησε την άδεια τέλεσης αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα “ΑΕ Μάνης” προσκόμισε την άδεια τέλεσης αγώνα που ήταν σε ισχύ μέχρι την 11η αγωνιστική. Ως εκ τούτου ο αγώνας δεν διεξήχθη».
Για την ιστορία, αναφέρουμε τις συνθέσεις που είχαν δηλώσει οι δύο ομάδες για το ματς:
ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Εξαρχάκος, Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Πουλάκος, Γιαννής, Μελενικιώτης, Στραβάκος, Τζανετέας, Γλέζος, Κυριάκος Πουλάκος, Κουρούπης, Κουλόπουλος.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Αλάμαρας, Μπρακούλιας, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Βαΐτσης, Παπαδέας, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Φυκούρας, Χριστόπουλος, Ψωρομύτης, Μιχαλόπουλος, Λύρας.

Η ανακοίνωση της ΑΕ Μάνης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Ε. Μάνης αναφέρει:
“Μετά από 11 χρόνια ενασχόλησης της παρούσας διοίκησης με το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο έχουμε αποδείξει πάμπολλες φορές πως πάντα λειτουργούμε με ήθος και αξιοπρέπεια, χωρίς να έχουμε δώσει την παραμικρή αφορμή και δικαίωμα για να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο!
Όσον αφορά λοιπόν το ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος μέλους της διοίκησης με την άδεια τέλεσης αγώνα... αρκετοί όπως βλέπουμε στο διαδίκτυο και ακούμε στην ποδοσφαιρική πιάτσα το ερμήνευσαν σαν σκόπιμο λάθος έτσι ώστε να ευνοηθεί ο χθεσινός αντίπαλος μας…
Για όσους δεν μας γνωρίζουν ίσως υπάρχει ένα ελαφρυντικό στα άθλια σχόλια τους και την λάσπη που πετάνε από εχθές..
Εντύπωση μας κάνει για μερικούς που μας γνωρίζουν και ξέρουν από πείρα πως ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο σκόπιμα και με οποιαδήποτε αντίτιμο…
Το ότι πάμε με τον σταυρό στο χέρι τόσα χρόνια το έχουμε πληρώσει ακριβά…
Και το να μας κουνάνε και το δάχτυλο άνθρωποι που εκπροσωπούν ομάδες που πολύ πρόσφατα όλος τυχαίως η ΑΕΜ σφαγιάστηκε διαιτητικά για να πάρουν αυτοί βαθμό ή βαθμούς πραγματικά μας προκαλεί αηδία!
ΝΑΙ το λάθος που έγινε ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια θεωρείται από τις κορυφαίες της Μεσσηνίας στο τοπικό και ζητάμε μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ πρώτα απ' όλα από τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και φιλάθλους μας, αλλά και σε οποίες ομάδες έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς και ίσως αδικηθούν από αυτή την εξέλιξη!!
Είναι το λιγότερο αστείο να θεωρούν κάποιοι πως σκόπιμα δεν είχαμε ανανεώσει την άδεια τέλεσης αγώνα από την 11η αγωνιστική για να ευνοήσουμε μια ομάδα την 28η…
Ορισμένοι συκοφαντούν γιατί πολύ απλά η ζωή τους είναι τόσο άδεια που ψάχνουν κάθε μέρα που ξυπνάνε που να πρωτορίξουν λάσπη γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν…
Για όσους καλοπροαίρετους όμως έχουν προβληματιστεί από αυτό το λάθος μας..δεν θα δικαιολογηθούμε..θα σας παραθέσουμε απλά την κοινή λογική για να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες…
Αρχικά εχθές παρότι η διοίκηση της αντίπαλης ομάδας είχε το δικαίωμα ένστασης και ο νόμος της επέτρεπε να πάρει ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι στα χαρτιά εκμεταλλευόμενη το δικό μας τραγικό λάθος, όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο είδαν μέλη των δυο διοικήσεων οριακά να μην έρχονται στα χέρια με αφορμή αυτή την εξέλιξη, πράγμα που σίγουρα δε θα γινόταν αν ήταν σκόπιμο το λάθος!!
Επίσης να θυμίσουμε και στους πλέον δύσπιστους πως 7 Γενάρη η ΑΕΜ ήταν πρώτη στην βαθμολογία, είχε κάνει 4 δυνατές μεταγραφές προσπαθώντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα έστω και με τις πιθανότητες εις βάρος της για να το αφιερώσει στον αδικοχαμένο Ηλία Λουκαρεα..
Στις 7 Γενάρη λοιπόν παίξαμε το ντέρμπι κορυφής με την Θούρια στην έδρα μας..
Η ομάδα της Θουρίας θα μπορούσε όπως αποδείχτηκε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά όπως έγινε εχθές..
Πιστεύετε αλήθεια λοιπόν πως υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να παίζαμε το ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο), διεκδικώντας το πρωτάθλημα, κάνοντας μεταγραφές για να τα καταφέρουμε και παράλληλα να ρισκάραμε γνωρίζοντας πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε οποιαδήποτε ομάδα να κάνει ένσταση και να βγούμε εκτός στόχου από ένα λάθος μόνο και μόνο για να ευνοήσουμε μια ομάδα 4 μήνες μετά;
Αν όντως το πιστεύει κάποιος αυτό και μετά την παρούσα ανακοίνωση σηκώνουμε τα χέρια ψηλά”!