Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 15:25

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Πρωταθλήτρια και μαθηματικά η Ομόνοια

Γράφτηκε από τον

Την 20η νίκη της σε 27 παιχνίδια πανηγύρισε η Ομόνοια, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 4-1 του Καλού Νερού.

Η πρωτοπόρος της Β' τοπικής εξασφάλισε μάλιστα και μαθηματικά τον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε μετά την ήττα της δεύτερης Στενωσιάς από την Καλλιθέα, αυξάνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 10 βαθμούς. Η Ομόνοια θα επιδιώξει πλέον να τελειώσει αήττητη το πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ανεβαίνουν στην Α' τοπική, ενώ εισιτήριο ανόδου υπό προϋποθέσεις (αν ανέβει ο Μιλτιάδης στη Γ' εθνική) δίνει και η τρίτη θέση, την οποία κρατά στα χέρια της η Φοινικούντα.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-4
Πρωταθλήτρια η καλαματιανή ομάδα!

Η Ομόνοια επέστρεψε! Η καλαματιανή ομάδα πανηγυρίζει την επάνοδό της στην Α' τοπική μετά τη νίκη της με 4-1 στην Κυπαρισσία επί του ΠΑΟ Καλού Νερού. Με τον Δημήτρη Πολίτη να... σπάει τα κοντέρ, καθώς πέτυχε το τέταρτο φετινό του χατ-τρικ (15' πεν., 54, 70') και τρίτο συνεχόμενο και τον Κώστα Τσίγκα (26') να σκοράρει μία φορά οι “κόκκινοι” πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές στην Β' τοπική, δικαιώνοντας τους κόπους και τις προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου. Ο στόχος που θέλει να κυνηγήσει πλέον η Ομόνοια είναι να τερματίσει αήττητη. Για τους γηπεδούχους είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 ο Τσοροβάς στο 70'. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με τα τρία γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Πολίτης έφτασε τα 31 συνολικά και προπορεύεται πλέον στη σχετική λίστα.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Μουσκάι (46' Μητρόπουλος), Κατσίρος, Ανδριανόπουλος, Γκόγκας, Βασίλεφ, Παπαηλίου, Κωνσταντόπουλος (70' Παπακυριακόπουλος), Τσοροβάς, Κόλλιας, Αντωνόπουλος.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Καρούμπαλης (78' Τομάζος), Μαρίτσας (55' Τζανετάκος), Γαβράς, Πολίτης, Μπαζάνης (46' Τάφα), Αρκουμάνης, Δημητρίου, Τσίγκας, Δημήτρης Τσουλάκος (78' Ασημακόπουλος), Κυριακόπουλος, Στάθης Τσουλάκος.

ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-2
Διπλό σε επεισοδιακό παιχνίδι

Με σκόρερ τον Παπαδέα, η Αναγέννηση Παραλίας νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σκόραρε στο 39' και στο 56', ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 60' με τον Κώστα Σωτηρόπουλο. Τη στιγμή της επίτευξης του γκολ όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο ρέφερι Πλακογιάννης, αναπληρωματικός παίκτης του Βλαχόπουλου που ήταν στον πάγκο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και απώθησε βίαια τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τον έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια τον κλώτσησε στο κεφάλι, ενώ στον αγωνιστικό χώρο εισήλθε και φίλαθλος χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια. Ο παίκτης του Βλαχόπουλου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ενώ η Αναγέννηση χθες εξέδωσε ανακοίνωση και καταδικάζει τα γεγονότα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Καταδικάζουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Βλαχόπουλο με την τοπική ομάδα εχθές 7 Απριλίου 2024 αμέσως μετά την επίτευξη γκολ της τοπικής ομάδας. Ευχόμαστε στην τοπική ομάδα να καταφέρει να απομονώσει αυτούς τους λίγους που δημιουργούν προβλήματα. Επιφυλασσόμαστε για την υγεία του τραυματισμένου παίκτη μας (δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι) και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Για την ομάδα μας δεν είναι αυτοσκοπός και βασική επιδίωξη ή ”άνοδος”, όπως προφανώς είναι για κάποιους άλλους, όπως και η ”αποφυγή του υποβιβασμού”. Θέλουμε και προσπαθούμε, τα παιδιά των ακαδημιών μας (Αναγέννηση και Τιτάνες) να μπορούν να ονειρεύονται την συμμετοχή τους, στην πρώτη ομάδα και οι γονείς τους να τα χειροκροτούν από τις κερκίδες των γηπέδων με ασφάλεια. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και τους λίγους φιλάθλους της ομάδας του Βλαχόπουλου που αντέδρασαν ψύχραιμα και δεν είχαμε χειρότερα, δεδομένου ότι στην εξέδρα υπήρχαν αρκετές γυναίκες και μικρά παιδιά. Δυσάρεστο γεγονός ότι η αστυνομία ποτέ δεν εμφανίστηκε αν και κλήθηκε".
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Κωσταράκης, Μαθιόπουλος, Σταύρος Σωτηρόπουλος, Νικολακόπουλος, Νικουλάε, Σταυρόπουλος (55' Κώστας Σωτηρόπουλος), Σικαλιάς, Βλαχόπουλος, Ζόμπολος (67' Γκουμάι), Ομέρι.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Σκιαδόπουλος, Τριβέλας, Μπουντάς, Γκούζος, Τσακαλάκος, Παπαδέας, Πατικόπουλος (84' Καράμαλης), Νταβέας (90+2' Ζαρκαδάκης), Πανταζής (74' Γεωργατσέλης), Σεφεράσι.


ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 3-1
Πήρε... εκδίκηση για την
ήττα του πρώτου γύρου

Θριαμβευτής στο γειτονικό ντέρμπι αναδείχθηκε ο ΑΟ Καλλιθέας, καθώς επικράτησε 3-1 του ΑΟ Στενωσιάς και πήρε... εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. Ήταν μια νίκη γοήτρου αφού η ομάδα της Καλλιθέας δεν διεκδικεί κάτι περισσότερο από ένα καλό πλασάρισμα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Στενωσιάς παρά την ήττα παρέμεινε στην 2η θέση, με τον ΑΟ Φοινικούντας να την πλησιάζει στους τέσσερις βαθμούς. O Θεοδόσης Αθανασόπουλος άνοιξε το σκορ στο 35' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 42' ο Γκέρι Ιλιάζι έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο 3-0 στο 77' με τον Έντρι Σαμπάνι. Ο Βασίλης Αλεβίζος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 850 λεπτό της αναμέτρησης διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-1).
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Ζάτσα, Μεμουσάι (90+1' Κοντούλης), Κότης, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι, Λέκκας (67' Στυλιανίδης).
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θοδωρής Ι. Χρόνης (68′ Θοδωρής Γ. Χρόνης), Βασιλόπουλος, Μπιζίμης, Αλεβίζος, Φλέσσας, Θανάσης Χρόνης, Λυμπερόπουλος, Θοδωρής Σταματελόπουλος, Θανάσης Σταματελόπουλος, Γιάνναρης (46' Στέλιος Καγιανάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ 0-2
“Αγκαλιάζει” την 3η θέση

Μόλις τρεις βαθμοί χωρίζουν πλέον τον ΑΟ Φοινικούντας από την κατάκτηση της 3ης θέσης που μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Μιλτιάδης να πάρει το... εισιτήριο για την Γ' Εθνική. Ο “Φοίνικας” έφυγε αλώβητος από τα Αρφαρά επικρατώντας 2-0 του Αστέρα, χάρη σε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +7 από τον 4ο Παναθηναϊκό και θέλει τουλάχιστον μία νίκη στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές για να τερματίσει και τυπικά 3η, ενώ διατηρεί μαθηματικές κυρίως ελπίδες ακόμη και για την 2η θέση. Ο Άγγελος Μπαστακός με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78' έλυσε... το γόρδιο δεσμό για τους φιλοξενούμενους που στο 78' βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Βασίλη Σούλι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μωραγιάννης, Φέστας, Γεωργιόπουλος (82' Σέφα), Παντσιώτης, Καράμπελας, Περικλής Μωραγιάννης, Γιώργος Μπούρας (87' Νικήτας Βανικιώτης), Γιαννακούντζος, Σακκάς (67′ Κώστας Μωραγιάννης), Γιαννακόπουλος, Χριστόπουλος (82' Μπαράι).
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Kατσαρέας, Κοτσοβός, Κατσούλης, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης (72' Γιώργος Γάλλος), Παπαγεωργίου, Τομαράς, Μιχαήλ (66' Γιάννης Κοτσίρης), Ηλίας Κοτσίρης (46' Παναγιώτης Τσώνης), Βασίλης Σούλι, Συμεών Σούλι (80' Σπηλιόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 8-2
Ακόμα βάζει γκολ

Την πιο ευρεία νίκη του στη σεζόν πέτυχε ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας, διασύροντας με 8-2 τον Ατρόμητο Πλατύ στο “Γεώργιος Λουκαρέας”. Πέντε γκολ για το “τριφύλλι” μέσα σε 42 αγωνιστικά λεπτά πέτυχε ο Κώστας Ρουσέας (13', 22', 30', 47', 55' ), ενώ Θοδωρής Παπαδόπουλος (17'), Δημήτρης Παπαδόπουλος (42') και Αμζά Μπάρα βρήκαν δίχτυα από μία φορά. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την έκταση της ήττας τους χάρη σε δύο γκολ των Μαργιόλη (87') και Βουγιουκλή (90') στο φινάλε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας (46' Λημνιός), Ριπάι (58' Τσαούσης), Χότζα, Αμζά, Ντάκουρης, Ζόμπολας (58' Πόταρης), Θοδωρής Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Τσουλάκος (46' Σταματέλος), Ρουσέας (58' Λεβαντής), Δημήτρης Παπαδόπουλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς (65' Δάρρας), Σκουφάκης, Μαργιόλης, Λινάς, Μπάλλας, Λογκαράκης, Πανταζέλος, Βαλσαμάκης (58' Λαλούσης), Κοκκώνης, Σώκαλης (65' Μιχάλακας), Καραμπέτσος (58' Βουγιουκλής).


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 3-1
Η νίκη ήρθε με ανατροπή

Ο Μεσσηνιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον Νέο Άρι πήρε τη νίκη με 3-1 και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα στον εξ αναβολής αγώνα με τον Παναθηναϊκός Καλαμάτας. Οι “πετεινοί”... πάγωσαν το “Στ. Παπαδόπουλος” παίρνοντας προβάδισμα στο 17' με τον Κατσιμαγκλή. Το 0-1 πάντως δεν διατηρήθηκε για πολύ, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Τόλιας αποκατέστησε την τάξη (1-1). Στο 49' ο Σκαφιδάς ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας το 2-1 για τους “πράσινους”, ενώ ο ίδιος παίκτης “χτύπησε” ξανά στο 79' διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με μακρινό συρτό σουτ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, οι γηπεδούχοι με τον σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης στο 37' και οι φιλοξενούμενοι με τον Δημόπουλο στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας (57' Πετρόπουλος), Φαμπιάνο, Θεοφιλόπουλος, Νικολακάκης, Χόχολης, Μαθιός (57' Πετρόπουλος), Σκαφιδάς, Ζαχαριάς (72' Κότσης), Τόλιας.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Βουρλάκος, Σκαλιώτης (86' Μέγγος), Κωνσταντόπουλος, Παπαβασιλόπουλος (68' Τσιριγώτης), Λιόλιος (68' Λουμάκης), Γιαννακόπουλος, Αναστασόπουλος (36' λ. τρ. Μανδηλάρης), Κατσιμαγκλής, Λιάσκος, Καραπετυάν.

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 6-1
Με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο

Με τον Κώστα Κανελλόπουλο να κάνει... πράγματα και θαύματα σκοράροντας όχι μία, όχι δύο, αλλά πέντε φορές (31', 56', 63', 68' πεν., 71') και να φτάνει τα 25 φετινά γκολ, η Θύελλα Μερόπης “συνέτριψε” με 6-1 τον Αστέρα Βαλύρας στο γήπεδο του Μελιγαλά. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσαν τα πέντε από τα έξι τέρματά τους. Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Καραγεώργος στο 61', ενώ στο 66' ο Θανάσης Ν. Ρουμελιώτης είχε γράψει το 4-1 υπέρ της Θύελλας.

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Παναγιώτης Σουλαντίκας, Γεωργόπουλος (70' Θανάσης Δ. Ρουμελιώτης), Θανάσης Ν. Ρουμελιώτης (70' Μπούζας), Κατσιμπάρος, Ζύλφο, Τσέλιος, Δημητρόπουλος, Κανελλόπουλος (70′ Γκότσης), Κλεφτόγιαννης (46' Μπουρίκας), Θανόπουλος (70' Χαραλαμπόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος – Λίβας (70' Φωτεινός), Κουρούσιας (63' Μπουρίκας), Χαρμπίλας (80' Κάλελης), Καρμπαλιώτης, Πετρουλάκης, Μέτσο, Ζέππος, Χαρμπούτ (23' λ. τρ. Βασίλεφ), Ζάγουρας, Καραγεώργος, Καρύδης (80' Καπότης).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 2-0: Της έκανε την “ζημιά”

Μπορεί η ΑΕ Αβίας να διατηρεί κυρίως μαθηματικές ελπίδες παραμονής και αν πέσει θα το κάνει με... ψηλά το κεφάλι. Η ομάδα της Δυτικής Μάνης των 11 μόλις παικτών λοιπόν έκανε τη... ζημιά επικρατώντας 2-0 της ΑΕ Λογγάς που παλεύει να σωθεί, στερώντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς από τα “περιστέρια”. Στο 20' ο Τσιλιμπέρδης συνέκλινε και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Γιώργου Παναγόπουλου για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 60' ο αειθαλής Θανάσης Φωτόπουλος έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, απέφυγε δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0. Στο 90+8' ο Πολυμενέας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικολόπουλου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καρδάση.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αλντέσκου, Γιαννής, Λυκουρέζος, Θανάσης Καρδάσης, Φωτόπουλος, Μπεχάρι, Πολυμενέας, Σταθόπουλος, Τσιλιμπέρδης, Σπύρεας.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Καψαμπέλης, Πετρόπουλος, Βάγιας, Γιώργος Παναγόπουλος, Λάζαρης (90' Κόλα), Βουτιέρος, Τραγομαλάς (58' Τσερίκου), Σαΐπι (60′ Μπλάνας), Κορμπής, Γιάννης Παναγόπουλος.


Νίκος Κοζομπόλης


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(27η αγωνιστική)
Θύελλα Μερόπης - Αστέρας Βαλύρας 6-1
Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Ατρόμητος Πλατύ 8-2
Αστέρας Αρφαρών – Φοινικούντα 0-2
Μεσσηνιακός - Νέος Άρις 3-1
Καλό Νερό – Ομόνοια 1-4
ΑΕ Αβίας - ΑΕ Λογγάς 2-0
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου - Αναγέννηση Παραλίας 1-2
Καλλιθέα – Στενωσιά 3-1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 27 αγώνες)
1. Ομόνοια 67-23 67
2. Στενωσιά 56-23 57
3. Φοινικούντα 55-25 53
4. Παναθηναϊκός Καλ. 51-29 46
5. Καλλιθέα 50-40 45
6. Μεσσηνιακός 55-36 44
-. Αναγέννηση Παραλίας 57-41 44
8. Θύελλα Μερόπης 43-34 41
9. Αστέρας Βαλύρας 59-55 38
10. Ατρόμητος Πλατύ 46-60 31
11. ΠΑΟ Καλού Νερού 45-49 28
12. Αστέρας Αρφαρών 34-47 27
13. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 35-65 24
14. ΑΕ Λογγάς 33-69 23
15. Νέος Άρις 40-60 20
16. ΑΕ Αβίας 20-90 17


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(13-14 Απριλίου)
Αστέρας Βαλύρας - Φοινικούντα
Ατρόμητος Πλατύ - Θύελλα Μερόπης
Ομόνοια - Μεσσηνιακός
Νέος Αρις - Αστέρας Αρφαρών
Α.Ε. Λογγάς - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Αναγέννηση Παραλίας - Καλό Νερό
Στενωσιά - Α.Ε. Αβίας
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου - Καλλιθέα