Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 15:42

CONFERENCE LEAGUE: Για το πρώτο βήμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
CONFERENCE LEAGUE: Για το πρώτο βήμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

«Μπορεί μια ελληνική ομάδα να περάσει στον τελικό του Europa Conference League στην Αθήνα;», αναρωτιέται η ιστοσελίδα της UEFA, λίγο πριν από τους πρώτους προημιτελικούς, όπου συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Το σχήμα της «Opap Arena», του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 29 Μαΐου, μπορεί πλέον να.. .φανεί σχεδόν στον ορίζοντα, καθώς οι οκτώ που έχουν «επιβιώσει» έως τώρα κάνουν το πρώτο βήμα σήμερα για να βρεθούν στην τετράδα.
Αφού χρειάστηκαν σημαντικές ανατροπές στις ρεβάνς της φάσης των «16», ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έφτασαν στα προημιτελικά, εξακολουθώντας να υπερασπίζονται την ευκαιρία μιας ελληνικής ομάδας να αγωνιστεί στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Κανένας ελληνικός σύλλογος δεν έχει περάσει σε τελικό της UEFA από τότε που ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.
Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την «ταραγμένη» Φενέρμπχατσε, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου την Κλαμπ Μπριζ. Οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχτούν τους Τούρκους στις 7.45 μ.μ. στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη βελγική ομάδα στις 10 το βράδυ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον».

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών:

Σήμερα

Ολυμπιακός -Φενέρμπαχτσε, 7.45 μ.μ.
Βικτόρια Πλζεν -Φιορεντίνα, 7.45 μ.μ.
Μπριζ -ΠΑΟΚ, 10 μ.μ.
Αστον Βίλα -Λιλ, 10 μ.μ.