Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 17:03

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Ξανά στην κορυφή ύστερα από δύο δεκαετίες!

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Ξανά στην κορυφή ύστερα από δύο δεκαετίες!

 

Τα δίσεκτα έτη φαίνεται πως ταιριάζουν στον Μιλτιάδη που μετά από 20 χρόνια αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής Μεσσηνίας!

Το φετινό είναι το δεύτερο πρωτάθλημα της ομάδας του Πύργου στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, μετά από αυτό που κατακτήθηκε την περίοδο 2003-04.
Ετσι λοιπόν μετά από 20 χρόνια ο Μιλτιάδης βρίσκεται στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Μεσσηνίας και θα επιδιώξει στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν να πάρει την άνοδο στη Γ’ εθνική και τις εθνικές κατηγορίες. Το 2004 είχε ανέβει απευθείας στην τότε Δ’ εθνική, ενώ σε εθνικές κατηγορίες είχε συμμετάσχει και την σεζόν 1990-91 μιας και την προηγούμενη σεζόν είχε καταλάβει την 2η θέση πίσω από τον πρωταθλητή Α.Ο. Μεσσήνης. Γυρνώντας τον χρόνο 20 χρόνια πίσω θα βρούμε ορισμένα πρόσωπα που συνδέουν τον τότε και τον τώρα Μιλτιάδη.

Το… βάπτισμα του πυρός ο 15χρονος Β. Αθανασόπουλος!

Ο Βασίλης Αθανασόπουλος που είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 34 γκολ, τότε έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 15 ετών.
Παίκτης – προπονητής ήταν ο πατέρας του Γιάννης Αθανασόπουλος που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 31 γκολ. Ο 15χρονος Βασίλης είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός με τα ασπρόμαυρα, πετυχαίνοντας μάλιστα μονοψήφιο αριθμό τερμάτων. Στη διοίκηση τότε όπως και τώρα ήταν οι Παναγιώτης Γαλάνης (γενικός αρχηγός) και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (αντιπρόεδρος).
Εκτός από τον… μπομπέρ Γιάννη Αθανασόπουλο, στην σπουδαία εκείνη ομάδα του Μιλτιάδη αγωνιζόντουσαν παίκτες όπως οι Παναγιώτης Οικονόμου (13 γκολ), Μπάμπης Καραμπότσος (16 γκολ), Γιάννης Καραμπότσος, Σάκη Παναγιωτόπουλος, Κώστας Βαβουλέας, Θανάσης Γεωργόπουλος, Αντώνης Γεωργόπουλος, Λάζαρος Μαθιός, Γιάννης Μαραγκός, Αντρέας Γεωργόπουλος, Γιώργος Πανταζόπουλος κ.α.
Ο Μιλτιάδης δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά και στα μέσα του πρωταθλήματος, ήταν στην 3η θέση πίσω από Αστέρα Αρφαρών και Απόλλωνα Καλαμάτας που προπορεύονταν, με τη βαθμολογική διαφορά να είναι διψήφια. Στο δεύτερο γύρο όμως με ένα εξαιρετικό σερί, πήρε κεφάλι στη βαθμολογία και έκοψε πρώτος το νήμα με τρεις βαθμούς διαφορά, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο.
Την επόμενη σεζόν οι ασπρόμαυροι έπαιξαν στη Δ’ εθνική, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν στην εν λόγω κατηγορία 3,5 σεζόν.
Το ίδιο ευχάριστο φινάλε επιθυμούν να έχει και η φετινή σεζόν οι άνθρωποι του Μιλτιάδη, με στόχος φυσικά την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ που θα ακολουθήσουν.