Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 19:08

Super League 2: Αγκαλιά με την άνοδο η Καλλιθέα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Καλλιθέα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ηλιούπολης με τεσσάρα και με την ήττα των Χανίων ανέβασε τη διαφορά στο +6, ούσα πλέον αγκαλιά με την άνοδο στη Super League.

Η έκτη αγωνιστική των playoffs της Super League 2 κύλησε ονειρικά για την Καλλιθέα, καθώς η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη νίκησε 4-0 την Ηλιούπολη εντός έδρας.

Την ίδια στιγμή τα Χανιά ηττήθηκαν στην έδρα τους από τον Ιωνικό και έτσι η διαφορά τους από την πρωτοπόρο αυξήθηκε στους έξι, ενώ οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν άλλα τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τα Χανιά υπερτερούν στην ισοβαθμία της Καλλιθέα λόγω της μεταξύ τους διαφοράς τερμάτων.

Εύκολο έργο στο Ελ Πάσο

Η Καλλιθέα μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 20ο λεπτό με τον Λουκίνα. Ο ίδιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 45ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Η Ηλιούπολη έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 45+2' με τον Παντελίδη, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ντεμέτριους έκανε το 3-0 στο 57'. Η Ηλιούπολη είχε ένα ακόμα δοκάρι με τον Μπουσάι στο 59' και η Καλλιθέα βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις με τον Τόρες.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας (69′ Μαρότα), Τσιβελεκίδης, Καινούργιος (61′ Γεβρέμοβιτς), Ουές, Μουστακόπουλος, Ματίγια (61′ Σίλβα), Ντεμέτριους (61′ Τσιντώνης), Βασιλόγιαννης, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (68′ Τόρες).
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Παντέλης): Πολίτης, Τοπάλ, Βενάρδος (73′ Άντο), Μπουσάι, Ασίγκμπα, Ανδρέου (46′ Φουρλάνος), Γκοτσούλιας, Βασιλούδης (67′ Φρίμπονγκ), Παντελίδης, Τσαφταρίδης (67′ Κρέτση), Γιάννου (81′ Κόστα).

Ο Ιωνικός άλωσε τα Χανιά

Ο Ιωνικός πέτυχε τεράστια νίκη στην έδρα των Χανίων, επικρατώντας με 1-0. Το χρυσό γκολ για τους Νικαιώτες πέτυχε ο Οικονομίδης στο 49ο λεπτό.

Με αυτό το διπλό ο Ιωνικός έφτασε τους 27 και είναι στο -7 από την Καλλιθέα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έμεινε ζωντανή για την άνοδο, ωστόσο έχει πολύ μικρές ελπίδες για την πρώτη θέση.

ΧΑΝΙΑ (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίλι, Σέχου (47′ Μπάτζιος), Ματάους (58′ Ελευθεριάδης), Μαζουλουξής, Σιλά, Λεμονής (75′ Βουό), Ντίας, Τσέλιος (68′ Μιούλερ), Κόλα (58′ Μάνος), Μάναλης.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Γκέλιος, Οικονομίδης (70′ Οικονομόπουλος), Σόουζα, Μπορταγκαράι, Τασούλης, Γιακουμάκης, Ζάχαβι, Γκίνι, Γκαρντάφσκι (63′ Σερπέζης), Σαλίνας (83′ Ντάουντα), Δρίτσας (83′ Γουακάσο).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καλλιθέα- Ηλιούπολη 4-0
Χανιά - Ιωνικός 0-1
Ρεπό: Καλαμάτα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Καλλιθέα 34
2. Χανιά 28
3. Ιωνικός 27
4. Ηλιούπολη 25
5. Καλαμάτα 19

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 28 Απριλίου)
Χανιά - Καλαμάτα
Ιωνικός - Καλλιθέα
Ρεπό: Ηλιούπολη

Πηγή: sport24.gr