Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 12:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΕΚ Β’ 0-1: Ασφαιρη και στο φιλικό

Γράφτηκε από τον

Την ήττα με 1-0 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Καλαμάτα στο φιλικό που έδωσε με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Ηταν ένα ματς περισσότερο για να διατηρήσουν οι παίκτες την αγωνιστική τους κατάσταση μια και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, πρώτης του β’ γύρου των πλέι οφ ανόδου, η Καλαμάτα είχε ρεπό. Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκούρασε κάποιους παίκτες και χρησιμοποίησε άλλους μοιράζοντας το χρόνο ώστε να μην επιβαρυνθούν, να διατηρήσουν την αγωνιστικότητα του ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ και έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε κάποιους που έως τώρα είτε είχαν παίξει λίγο, είτε καθόλου για να έχει εικόνα για όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Πρώτη φορά βασικός ο Πέππας

Την πρώτη του συμμετοχή στη βασική 11άδα είχε ο Γιώργος Πέππας, ο οποίος έπαιξε μέχρι το 66’ όπου αντικαταστάθηκε από τον Τζανακάκη. Είχε παίξει και στο προηγούμενο φιλικό με το Αιγάλεω, αλλά τότε είχε μπει αλλαγή στο 82’ στη θέση του Καρασαλίδη.

Επαιξαν και 4 νεαροί

Από εκεί και πέρα αγωνίστηκαν για περίπου 10 λεπτά οι Σάββας Μουζάκης, Σμαράλντο Σάλα και στα τελευταία λεπτά οι Αχιλλέας Γκότσης, Εντουάρντας Τζουργιόνας, ο οποίος αντικατέστηκε τον Τζανακάκη, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι (66’).

Εικόνα, γκολ και φάσεις

Σε άλλο ένα παιχνίδι, η Καλαμάτα παρουσίασε την ίδια εικόνα, όπως στα περισσότερα φέτος και προβλημάτισε για ακόμη μια φορά. Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο για περίπου 20 λεπτά (μέχρι το 65’ σχεδόν), ήταν δραστήρια, χωρίς όμως να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η πιο αξιόλογη στιγμή ήταν στις αρχές του β’ ημιχρόνου (58’) με τον Ακόστα.
Ηταν το 4ο σερί ματς, όπου η Καλαμάτα δεν σκόραρε, κάτι που έχει να συμβεί από τις 10 Μαρτίου και την εντός έδρα νίκη επί της Καλλιθέας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Τη φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου παρακολούθησε λίγος κόσμος, σχεδόν 50 άτομα έδωσαν το παρών στο χώρο των επισήμων οι περισσότεροι, οι οποίοι σίγουρα δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα.
Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, ο προπονητής της, Νίκος Κούστας, χρησιμοποίησε κάποιους παίκτες που αγωνίζονται βασικοί στο πρωτάθλημα, αλλά περισσότερους με μικρότερη συμμετοχή και άλλους για να σχηματίσει εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση. Ανάμεσα τους και ο ένας από τους γιους του παλιού παίκτης της Καλαμάτας και για πολλά χρόνια αρχηγού της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ Νίκου Γεωργέα, ο 20χρονος μέσος Παναγιώτης Γεωργέας. Μπήκε αλλαγή στο 69’ στη θέση του σκόρερ Αλέξη Γκολφίνου. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έπεισε με την απόδοση της, όμως έδειξε λίγο καλύτερα στοιχεία από την Καλαμάτα, έβαλε ένα γκολ και είχε άλλες δύο φάσεις για να απειλήσει την εστία του Γιαννίκογλου.
Στο 3’ γύρισμα του Κάτσικα για τον Γκολφίνο, ο οποίος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να την βρει με προβολή ώστε να απειλήσει την εστία του Γιαννίκογλου. Στο επόμενο λεπτό ο Σκόνδρας με φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να απειλήσει, όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννίκογλου. Στο 34’ από κόρνερ που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν οι παίκτες της Καλαμάτας, η ΑΕΚ Β’ βγήκε στην κόντρα και ο Γκολφίνος που έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. Ο 19χρονος επιθετικός της ΑΕΚ, στο επόμενο λεπτό κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα ο Χρυσόπουλος από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Γκολφίνο, αυτός με σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 58’ πάσα του Λόπεζ προς τα πλάγια για τον Ακόστα, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο, αφού η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αποστολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Λουκά και Γ. Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Κοζορώνης, Στρούγγης (87’ Γκότσης), Κωστούλας (81’ Μουζάκης), Πέππας (66’ Τζανακάκης, 87’ Τζουργιόνας), Βαλεριάνος (81’ Σάλα), Κατάλντι (46’ Ματέους), Κάνιας (46’ Κάτσε), Κωτσόπουλος (46’ Γρίβας), Τάτος (46’ Λόπεζ), Μπαράλες (46’ Ακόστα).
ΑΕΚ Β': Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Γιαννούλης (69’ Σταμούλης), Γιεμπόα (60’ Χρ. Κοσίδης), Χρυσόπουλος (60’ Β. Παυλίδης), Λέλεκας (63’ Αλ. Πήλιος), Κάτσικας (46’ Χριστόπουλος), Λαμαράνα, Γκολφίνος (69’ Π. Γεωργέας), Πανέρας (75’ Μουστάκας), Σκόνδρας (60’ Κανελλόπουλος).