Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 12:08

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Δεύτερη καλύτερη διαφορά το +15 την τελευταία 15ετία

Γράφτηκε από τον

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε το Σάββατο τη φετινή σεζόν ο Μιλτιάδης που επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Θύελλας Χαρακοπιού και κατέκτησε το πρωτάθλημα με πανηγυρικό τόνο!

Το εντυπωσιακό είναι πως ύστερα από την ήττα του Παμίσου στον Κάμπο από τη Μάνη, οι μελανόλευκοι τερμάτισαν 15 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Πάμισο!
Μια διαφορά πολύ μεγάλη που δείχνει την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου, η οποία είχε την κορυφαία επίθεση με 78 γκολ και την καλύτερη άμυνα με μόλις 8 γκολ παθητικό. Η διαφορά των 15 βαθμών του πρώτου από τον δεύτερο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Μεσσηνία τουλάχιστον για την τελευταία 15ετία!
Η μεγαλύτερη διαφορά ενός πρωταθλητή με τον δεύτερο σημειώθηκε τη σεζόν 2012-13 όταν ο Μεσσηνιακός τερμάτισε με +18 από την Κυπαρισσία (78-60 βαθμοί), έχοντας πετύχει ρεκόρ σκοραρίσματος με 106 γκολ! Τρίτη καλύτερη επίδοση είναι αυτή που πέτυχε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου την περίοδο 2018-19, όταν είχε πάρει το πρωτάθλημα με 14 βαθμούς διαφορά (78-64) από την δεύτερη Εράνη.

Ετοιμος για το πρώτο ματς των μπαράζ με Πανγυθεατικό

Στα αγωνιστικά ο Μιλτιάδης στρέφει την προσοχή του στα μπαράζ ανόδου των ΕΠΣ που θα ακολουθήσουν με σκοπό να καταλάβει ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου. Στο μίνι πρωτάθλημα συμμετέχουν οι εξής επτά ομάδες:
Πανγυθεατικός (Λακωνία), Ατρόμητος Πατρών (Αχαϊα), Παναρκαδικός (Αρκαδία), Ξενοφώντας Κρεστένων (Ηλεία), Θύελλα Αμπελοκήπων (Ζάκυνθος) και Παλληξουριακός (Κεφαλλονιά/Ιθάκη).
Ο Μιλτιάδης κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (5 μ.μ.) στο Γύθειο απέναντι στον πρωταθλητή Λακωνίας Πανγυθεατικό, ο οποίος κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη χρονιά μετά το 2019 και το 2022! Μάλιστα η ομάδα του Γυθείου έχει να ηττηθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος Λακωνίας 6 ολόκληρα χρόνια, με τελευταία του ήττα στις αρχές του Απριλίου του 2018! Επίσης είχε την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών στο γειτονικό νομό αφού σε 22 αγώνες πρωταθλήματος δέχτηκε μόνο 2 γκολ! Βέβαια ο Πανγυθεατικός έχασε την ευκαιρία να κάνει το νταμπλ, αφού ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Λακωνίας από τον ΠΑΣ Σπάρτη με 2-1. Ενα ματς που παρακολούθησε ο προπονητής του Μιλτιάδη Γιώργος Καλόμαλος, “κατασκοπεύοντας” τον προσεχή του αντίπαλο.
Η ομάδα του Πύργου προετοιμάζεται δίχως προβλήματα για τον κυριακάτικο αγώνα, όπου στόχος είναι το διπλό, χωρίς βέβαια η ισοπαλία να θεωρείται άσχημο αποτέλεσμα.
Στο πλευρό του ο Μιλτιάδης θα έχει και αρκετό κόσμο, μιας και έχουν ναυλωθεί δύο πούλμαν, ενώ αρκετοί φίλαθλοι θα μεταβούν στο Γύθειο με τα αυτοκίνητά τους για να στηρίξουν την ομάδα του Πύργου ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.