Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 10:23

ΧΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Μία ακόμα ήττα στα πλέι οφ

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη ήττα στη φετινή σεζόν από τα Χανιά γνώρισε χθες στην Κρήτη η Καλαμάτα με σκορ 2-0 και παραμένει ουραγός στα πλέι οφ ανόδου του β' ομίλου της Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη, αλλά ούτε και γκολ! Εμεινε άσφαιρη σε πέμπτο παιχνίδι, έπειτα από αυτά με Χανιά, Ηλιούπολη, Καλλιθέα στο Δημοτικό Στάδιο και Ιωνικό στη Νεάπολη. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε αναμετρήσεις, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα για τη μεσσηνιακή ομάδα.
Στον αντίποδα τα Χανιά με το τρίποντο μείωσαν στους 3 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Καλλιθέα, που αγωνίζεται σήμερα με τον Ιωνικό..
Οι Κρητικοί μέχρι χθες μετρούσαν δύο νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στην Καλαμάτα σε κανονική σεζόν και πλέι οφ, με τις νίκες να έχουν σημειωθεί επί μεσσηνιακού εδάφους (0-2 και 0-5), ενώ στα Περιβόλια το ματς της κανονικής σεζόν είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1.
Χθες δεν σκόραρε ο συνήθης... ύποπτος Γιώργος Μάναλης, αλλά τη δουλειά έκαναν οι Λεμονής και Ελευθεριάδης. Ο πρώτος με κεφαλιά στο 19' και ο Ελευθεριάδης με κοντινή προβολή στο 84' σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Τα Χανιά βρήκαν γκολ από στημένη φάση στο πρώτο ημίχρονο και η Καλαμάτα, που είχε ως βασικό μέλημα το μηδέν, δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το 45' την εστία του Καλογεράκη.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, χωρίς όμως ουσία και με το 2-0 στο 84' έσβησαν και οι όποιες ελπίδες να φύγει αήττητη από τα Χανιά.
Οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν, πήραν το τρίποντο που διατηρεί τις ελπίδες για άνοδο. Το 1-0 ήρθε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίλι στο 19' με τον Κόλα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά - πάσα στο πρώτο δοκάρι και τον Λεμονή στο β' δοκάρι να νικά με κεφαλιά τον Κόβαλ.
Στο 25' ο Ουκρανός τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Μάναλη, όπως και ο Καλογεράκης στο 35' στο γυριστό σουτ του Στρούγγη.
Η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος και απείλησε στο 48' με το δυνατό σουτ του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά που απέκρουσε ο Καλογεράκης. Στο 61' το σουτ του Γρίβα έπειτα από ατομική ενέργεια δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 79' ο Μπαράλες που ήρθε από τον πάγκο, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.
Τα Χανιά ¨κλείδωσαν" τη νίκη στο 84', όταν ο Μανουσάκης με εξαιρετική προσπάθεια, από τα αριστερά, απέφυγε Τζανακάκη, Πασά, μπήκε στην περιοχή και "σέρβιρε" στον Ελευθεριάδη, ΄που από κοντά έγραψε το 2-0.
ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Κατσούρρι (75′ Νίκολιτς), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Σιλά, Λεμονής, Ντίας, Νίλι (75′ Ελευθεριάδης), Τσέλιος (64′ Μανουσάκης), Κόλα (53′ Μιούλερ), Μάναλης (75′ Βουό).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ,, Κάνιας (46′ Ματέους Αλβες), Κατάλντι (75′ Λόπεζ), Ακόστα (65′ Μπαράλες), Τζανακάκης, Κωνσταντινόπουλος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Πασάς, Γρίβας (75′ Τάτος), Αρίμπας (83′ Κωτσόπουλος).

O "Γαλανόλευκος Φάρος" βράβευσε τον Αναστόπουλο

Τον τεχνικό της Καλαμάτας Νίκο Αναστόπουλο τίμησε ο "Γαλανόλευκος Φάρος", παραμονές του αγώνα της "Μαύρης Θύελλας" με τα Χανιά. Ο Αναστόπουλος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Εθνική Ελλάδας, καθώς και του ρεκόρ του ως πρώτος σκόρερ με 29 γκολ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που είχε ετοιμάσει ο σύλλογος φιλάθλων της εθνικής μας ομάδας, ο Ν. Αναστόπουλος υπέγραψε σε φανέλες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τις οποίες φορούσε στην διάρκεια της λαμπρής καριέρας του και θα βρίσκονται στο μουσείο της εθνικής στα Χανιά.

SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΛΕΙ ΟΦ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Χανιά - Καλαμάτα 2-0
Ιωνικός - Καλλιθέα σήμερα, 4 μ.μ.
Ρεπό: Ηλιούπολη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλλιθέα 34
2. Χανιά 31
3. Ιωνικός 27
4. Ηλιούπολη 25
5. Καλαμάτα 19
* Εκκρεμεί το ματς Ιωνικός - Καλλιθέα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Πέμπτη 9/5)
Καλλιθέα - Χανιά
Ηλιούπολη - Καλαμάτα
Ρεπό: Ιωνικός

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
Νίκες παραμονής για Αιγάλεω και Παναχαϊκή

Πάρα πολύ σημαντικές νίκες, στη μάχη που δίνουν για την παραμονή τους στη Super League 2 πέτυχαν χθες Αιγάλεω και Παναχαϊκή στις έδρες τους, με το ίδιο μάλιστα σκορ , 1-0, επί των Γιούχτα και Ολυμπιακού Β' αντίστοιχα. Το Σάββατο ο Διαγόρας Ρόδου έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β'.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β΄ 0-0
Αιγάλεω – Γιούχτας 1-0
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β΄ 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Διαγόρας 27
2. Αιγάλεω 25
-. Παναχαϊκή 25
4. Παναθηναϊκός Β΄ 20
5. Γιούχτας 17
6. Ολυμπιακός Β΄ 16
* Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη, Πέμπτη, 8 και 9/5)
Γιούχτας - Παναθηναϊκός Β'
Αιγάλεω - Ολυμπιακός Β'
Παναχαϊκή - Διαγόρας

Πηγή φωτογραφίας: Χανιώτικα νέα