Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:35

Φινάλε με εντός έδρας νίκη η Κ19 της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Με εντός έδρας νίκη έκλεισε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα Κ19 της Καλαμάτας, που επικράτησε με 2-0 του Διαγόρα.

Η ομάδα της Καλαμάτας πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση την οποία συνδύασε με θετικό αποτέλεσμα και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και άφησε πίσω της, στις δύο τελευταίες, τον Διαγόρα στην 4η και τον Τηλυκράτη στην 5η, αντίστοιχα.
Το παιχνίδι διεξήχθη αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων) με τους γηπεδούχους να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά τις προθέσεις τους. Στην πρώτη καλή στιγμή τους κατάφεραν να σκοράρουν, μόλις στο 6ο λεπτό και στη συνέχεια για σχεδόν μισή ώρα επέβαλαν το ρυθμό τους και μετά από 10’ είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Ντάβος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καππάκη. Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα λίγη ώρα αργότερα στο 35’, δεν επέτρεψε σε διπλή ευκαιρία στους Ντάβο αρχικά και τον Αρλιντ Χότζα αμέσως μετά, να απειλήσουν την εστία του με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό νωρίτερα με τον Διάκου, ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, ο Αρτέο Τσέρρι, έχασε καλή ευκαιρία για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να ανατρέψουν το 1-0 και να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Απείλησαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους Διάκου, Αντώνα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Αντώνας είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 78’ χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Μετά το πρώτο 10λεπτο η Καλαμάτα ανέβασε και πάλι την απόδοση της, όπως στο πρώτο μέρος και αφού ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην άμυνα επιχείρησε να φτάσει και σε κάποιο άλλο γκολ κάτι που κατάφερε στο 94’ μετά από ωραία συνδυαστική ενέργεια των παικτών της και να ολοκληρώσει με νίκη την παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα.

Φάσεις, δοκάρια και γκολ

Στο 2’ ο Χαρίτος εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο α’ δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Ανγκόλι ο οποίος έκανε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, πήρε ύψος και έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 6’ σε σέντρα στο β’ δοκάρι ο Ντάβος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Στο 16’ ο Αρλιντ Χότζα εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από περιοχή και ο Ντάβος που κινήθηκε στο β’ δοκάρι επιχείρησε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Καππάκας με τα χέρια απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 34’ ο Διάκου με φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Π. Βαρελάς και στη συνέχεια έφυγε πλάγια από την απέναντι πλευρά. Ενα λεπτό μετά ο Ντάβος με ατομική προσπάθεια έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και υπό πίεση αμυντικών κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και όταν βρήκε χώρο σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Καππάκας. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Αρλιντ Χότζα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια την μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα. Στο 2ό λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρτέο Τσέρρι με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 48’ διαγώνιο σουτ του Διάκου από τη γραμμή της περιοχής απέκρουσε ο Π. Βαρελάς διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 52’ ο Αντώνας με συρτή εκτέλεση φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Π. Βαρελάς με τα πόδια διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 71’ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Σ. Γκίζας βγήκε τετ-α-τετ με τον Καππάκα και με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Ο Αντώνας με μακρινό σουτ, σχεδόν από το κέντρο, θέλησε να αιφνιδιάσει τον Π. Βαρελά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 94’ μετά από ωραίο συνδυασμό τριών παικτών η Καλαμάτα σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Τσαούσης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Ντάβο, πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Αρλιντ Χότζα, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Καππάκα και με ωραία προσποίηση τον έβγαλε εκτός θέσης και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το τελικό 2-0.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Π. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Φλέσσα, Μπάτζιο. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Χαλκίτης (53’ για διαμαρτυρία), Ανγκόλι (80’ για μαρκάρισμα).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Π. Βαρελάς, Σπ. Βαρελάς, Δουφεξής (46’ λ.τρ. Δημητρίου), Ντόντα, Γιακουμής, Τζαναδάμης, Σ. Γκίζας (74’ λ.τρ. Λυμπερόπουλος), Καστόρας (63’ λ.τρ. Καρνάκης), Τσαούσης, Αρλιντ Χότζα, Ντάβος.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Καππάκας (95’ Καράμπελας), Καραμάνος (88’ Μετουλάρι), Χαλκίτης (95’ Λαζαρίδης), Αντώνας, Αντωνίου, Ανγκόλι (88’ Φ. Τσέρρι), Καλοπήτας (63’ Ζντράβα), Χαρίτος, Διάκου, Κλωνάρης, Αρτέο Τσέρρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Παναχαϊκή 30-1 24
2. Ηλιούπολη 15-12 14
3. Καλαμάτα 5-17 6
4. Διαγόρας 5-12 5
5. Τηλυκράτης 5-18 5