Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 10:53

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν σκοράρει ούτε με... αίτηση - 4 γκολ σε τρεις μήνες!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν σκοράρει ούτε με... αίτηση - 4 γκολ σε τρεις μήνες!

Η Καλαμάτα πέτυχε την περασμένη Πέμπτη στην Ηλιούπολη το πρώτο της γκολ στα πλέι οφ ανόδου του β' ομίλου της Super League 2, με πέναλτι του Ακόστα στο 61', αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την πρωτεύουσα.

Οι γηπεδούχοι με γκολ στο 93' νίκησαν για δεύτερη φορά στα πλέι οφ και τρίτη συνολικά τη 'Μαύρη Θύελλα" που παραμένει ουραγός στη βαθμολογία και η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα! Αυτή ήταν μάλιστα η πέμπτη ήττα σε έξι αναμετρήσεις για την Καλαμάτα, που έχει να δώσει δύο ακόμα παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα με Ιωνικό και Καλλιθέα.
Η τελευταία έχει σφραγίσει από την περασμένη αγωνιστική και μαθηματικά τον τίτλο και θα επιστρέψει μετά από 18 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η "Μαύρη Θύελλα" παρότι ξεκίνησε τη σεζόν ως το μεγάλο φαβορί, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, με την παρουσία της στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς να είναι απογοητευτική. Στο δεύτερο γύρο δε της Super League 2 είχε τεράστιο επιθετικό πρόβλημα με μόλις 8 γκολ σε 11 αναμετρήσεις.
Στα πλέι οφ δε, τα πράγματα είναι χειρότερα με ένα τέρμα σε έξι αγώνες, όπου κράτησε το μηδέν μόνο μία φορά με τον Ιωνικό στη Νεάπολη.
Στα αξιοσημείωτα δε, ότι έχει να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα (όχι δηλαδή από στημένη φάση, φάουλ, κόρνερ ή πέναλτι) από τις 12 Φεβρουαρίου, όταν αντιμετώπισε στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης τον Τηληκράτη και επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Πασά και Ματέους Αλβες.
Εκτοτε πέτυχε μόνο τέσσερα γκολ σε 10 αγώνες, εκ των οποίων τα τρία είναι με πέναλτι και το ένα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ!
Οι εντός έδρας νίκες με 1-0 στην κανονική σεζόν με Ολυμπιακό Β' και Καλλιθέα, ήρθαν με εκτελέσεις πέναλτι του Μπαράλες, που σκόραρε και στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Παναχαϊκή με κεφαλιά από φάουλ του Κοζορώνη.
Στα πλέι οφ η Καλαμάτα έχει σκοράρει μόνο μια φορά, την περασμένη εβδομάδα όπως προαναφέραμε στην Ηλιούπολη, με πέναλτι του Ακόστα.
Τέσσερα γκολ δηλαδή σε διάστημα τριών περίπου μηνών, καθώς μετά τον Τηλυκράτη, έμεινε άσφαιρη στον αγώνα με τον Διαγόρα για το πρωτάθλημα (1-0) και στα πλέι οφ με Χανιά, Ηλιούπολη, Καλλιθέα στο Στάδιο, γνωρίζοντας την ήττα με 0-5 από τους Κρητικούς και με 0-1 από τις δύο αθηναϊκές ομάδες.
Εκτός έδρας έμεινε στο 0-0 με τον Ιωνικό, ηττήθηκε στα Περιβόλια με 2-0 από τα Χανιά και με 2-1 στην Ηλιούπολη από την ομώνυμη ομάδα.

Αύριο με Ιωνικό

Τα πλέι οφ στον β' όμιλο της Super League 2 θα συνεχιστούν αύριο με τη διεξαγωγή της 9ης - προτελευταίας αγωνιστικής, όπου η Καλαμάτα θα υποδεχτεί στις 4 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο. τον Ιωνικό. Το ματς θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία θεατών λόγω τιμωρίας μίας αγωνιστικής της έδρας της 'Μαύρης Θύελλας". Διαιτητής ορίστηκε ο Μπαϊρακτάρης με βοηθούς τους Αραβίδη και Ισσά, όλοι από την Αθήνα.