Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 15:34

ΝΟ PASARAN: "Το ποδόσφαιρο ως δύναμη απελευθέρωσης"

Γράφτηκε από τον
ΝΟ PASARAN: "Το ποδόσφαιρο ως δύναμη απελευθέρωσης"

Η ομάδα "No Pasaran" θα λάβει και φέτος μέρος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού, που ξεκίνησε χθες και διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Με αφορμή το γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση και εκφράζει τις απόψεις της γι' αυτή τη συμμετοχή.
"Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, στο οποίο η ομάδα μας, η No Pasaran, θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά. Για εμάς η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην πράξη την αντίληψή μας για το ποδόσφαιρο αλλά και τη ζωή γενικότερα. Γιατί δημιουργώντας το ποδόσφαιρο που θέλουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε και τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε. Γι’ αυτό προσπαθούμε να ανατρέψουμε άδικους κανονισμούς που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, έτσι ώστε να έχουμε όλες και όλοι τις ίδιες ευκαιρίες για νίκη. Άλλωστε νίκη για εμάς σε έναν αγώνα δεν σημαίνει να σημειώσουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο, αλλά να εφαρμόσουμε τις αξίες και τη φιλοσοφία μας..
Το ποδόσφαιρο που παίζουμε δε βασίζεται σε αμυντικά και επιθετικά συστήματα, αλλά στην αλληλεγγύη, στον σεβασμό του αντίπαλου και στη χαρά του παιχνιδιού.Και επειδή για να … γυρίσει το παιχνίδι χρειάζονται πολλές και πολλοί, σας περιμένουμε όλες και όλους στους αγώνες της ομάδας μας στο γήπεδο Π. Μπαχράμης.
ΥΓ. Το πρωτάθλημα μαζικού αθλητισμού διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να πληρώνουν οι ομάδες από την τσέπη τους για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και να μην καλύπτει τα έξοδα ο Δήμος.
Ζητάμε δωρεάν άθληση για τους δημότες καθώς και μονιμοποίηση των εργαζομένων που ασχολούνται με τον μαζικό αθλητισμό".