Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:08

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Μονόδρομος το απόλυτο στην έδρα του

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Μονόδρομος το απόλυτο στην έδρα του

Την δεύτερη ήττα στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική γνώρισε την Τετάρτη ο Μιλτιάδης με 1-0 από τον Παναρκαδικό και με 3 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση του πέμπτου ομίλου και στο- 2 από την τρίτη θέση που δίνει εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας έμειναν άσφαιροι για δεύτερο εκτός έδρας ματς, μετά το 4-0 από τον Πανγυθεατικό στην πρεμιέρα και η υπόθεση άνοδος δυσκόλεψε αρκετά. Η εντός έδρας νίκη την περασμένη Κυριακή με 3-0 επί του ουραγού Ατρομήτου Πατρών κρατά ζωντανό το Μιλτιάδη, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει να δώσει τρία ακόμα παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο είναι στους Γαργαλιάνους, με Ξενοφώντα Κρεστένων και Θύελλα Αμπελοκήπων, ενώ ολοκληρώνει τα μπαράζ στην Κεφαλλονιά με τον Παλληξουριακό.
Το “2 στα 2” εντός έδρας είναι μονόδρομος για να ελπίζει σε άνοδο, καθώς οι δύο πρώτες θέσεις φαίνεται να έχουν “κλειδώσει”.
Παναρκαδικός και Πανγυθεατικός είναι τα φαβορί για να τις πάρουν, ύστερα από τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής, με την ομάδα της Τρίπολης να έχει 10 βαθμούς και αυτή της Λακωνίας 8.
Ακολουθεί στην 3η θέση με 5 βαθμούς ο Παλληξουριακός και στην 4η με 4 βαθμούς ο Ξενοφών Κρεστένων.
Ο Μιλτιάδης μοιράζεται με τη Θύελλα Αμπελοκήπων την 5η θέση (με 3 βαθμούς), ενώ χωρίς βαθμό παραμένει ο Ατρόμητος Πατρών.
Στη Γ’ εθνική ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής. Παναρκαδικός και Πανγυθεατικός είναι όπως προαναφέραμε “αγκαλιά” με την άνοδο, ενώ ο Ατρόμητος Πατρών που μετρά μέχρι σήμερα μόνο ήττες, έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου.
Ως εκ τούτου, μένει ένα ακόμα εισιτήριο, για το οποίο μάχονται τέσσερις ομάδες. Ο Παλληξουριακός, ο Ξενοφών Κρεστένων, ο Μιλτιάδης και η Θύελλα Αμπελοκήπων. Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας θα αντιμετωπίσουν τους ανταγωνιστές τους στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του μίνι αυτού πρωταθλήματος.
Η αρχή γίνεται μεθαύριο με τον Ξενοφώντα Κρεστένων, ακολουθεί η Θύελλα Αμπελοκήπων και τελευταία αγωνιστική ο Παλληξουριακός. Ολες οι αγωνιστικές θα γίνουν Κυριακή, καθώς δεν υπάρχει άλλη εμβόλιμη. Ο Μιλτιάδης θα παίξει λοιπόν σε δύο εβδομάδες (19 Μαΐου – 2 Ιουνίου) τους κόπους μιας χρονιάς.

Κρίσιμη στροφή

Στα αξιοσημείωτα ότι την 5η αγωνιστική οι ομάδες που κυνηγούν ουσιαστικά την τρίτη θέση παίζουν μεταξύ τους.
Η Θύελλα Αμπελοκήπων περιμένει την Κυριακή στη Ζάκυνθο τον Παλληξουριακό και ο Μιλτιάδης στους Γαργαλιάνους, τον Ξενοφώντα Κρεστένων.
Στο Γύθειο θα διεξαχθεί το ντέρμπι των πρωτοπόρων ανάμεσα στο δεύτερο της βαθμολογίας Πανγυθεατικό και τον πρώτο Παναρκαδικό, όπου η ισοπαλία ενδεχομένως να μην... χαλάσει καμία ομάδα.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Ατρόμητος Πατρών, που με τέσσερις ήττες δεν μπορεί να ελπίζει σε άνοδο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Παναρκαδικός 9-3 10
2. Πανγυθεατικός 8-2 8
3. Παλληξουριακός 4-1 5
4. Ξενοφών Κρεστένων 4-6 4
5. Μιλτιάδης 3-5 3
-. Θύελλα Αμπελοκήπων 4-7 3
7. Ατρόμητος Πατρών 1-9 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Ξενοφών Κρεστένων, Μιλτιάδης, Παλληξουριακός και Θύελλα Αμπελοκήπων.