Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 12:38

Οι κορυφαίοι στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
Οι κορυφαίοι στη Super League 2

Ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Γιώργος Μάναλης (φωτό) αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι παίκτες της Super League 2, σε Α΄ και Β΄ όμιλο, αντίστοιχα, μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που έλαβαν μέρος στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

O 31χρονος Γιαννιώτας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κατηγορία και βοήθησε τον Λεβαδειακό να κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο στη Super League, με 4 γκολ, 11 ασίστ και 3 κερδισμένα πέναλτι σε 26 συμμετοχές. Δεύτερος στη ψηφοφορία ήταν ο Παπαγεωργίου της ΑΕΛ και τρίτος ο Νίκας του Λεβαδειακού.

Στον Β΄ όμιλο, το βραβείο του MVP κατέληξε στα χέρια του Γιώργου Μάναλη, ο οποίος στα 30 του είχε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, σημειώνοντας 18 τέρματα με την ομάδα των Χανίων. Τον ακολούθησαν ο Λουκίνας της πρωταθλήτριας Athens Kallithea FC και ο Σαλαζάρ του Ιωνικού.
Καλύτεροι τερματοφύλακες αναδείχθηκαν, στον Α΄ όμιλο ο Αλβανός -με ελληνική υπηκοότητα- Κλέτον Περντρέου του Μακεδονικού και στον Β΄ όμιλο ο Γιάννης Γκέλιος, παρότι έπαιξε σε μόλις 12 παιχνίδια, αφού εντάχθηκε στον Ιωνικό τον Φεβρουάριο.
Τα βραβεία των καλύτερων προπονητών πήραν ο «πρωτάρης» Στέλιος Μαλεζάς του Μακεδονικού και ο έμπειρος Γιάννης Ταουσιάνης των Χανίων, ενώ καλύτερη διαιτητής της κατηγορίας αναδείχθηκε η Μάχη Τσιοφλίκη της ΕΠΣ Λάρισας.